• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    RESTINPEACE: Mám to stejně a líbí se mi když se na sebe lidi koukaj. Si vždycky připadám jak totální vidlák (což koneckonců opravdu jsem) když přijedu do nějakýho většího města a vidim jak se všichni ignorujou a mám pocit, že jen já si všechny prohlížim. O to vzácnější jsou chvíle, když to někdo opětuje.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RESTINPEACE: Mám to úplně stejně. Domýšlím si příběhy těch lidí. Co třeba udělaj, až dojdou domů a sejmou svoji společenskou masku.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Dost rad si v MHD a vubec v prostoru prohlizim cizi lidi. Nekdy az tak moc, ze uz mi to prijde blby jak dlouho na ne koukam, tak si reknu dost. A nez se nase cesty rozejdou, tak se na nej/ni stejne jeste 4x podivam, i kdyby alespon na boty.

    Taky jsem mival obdobi, ze jsem si ve stylu serialovyho Sherlocka vymyslel pribehy tech lidi na zaklade ucesu, skvrn na obleceni, tvaru zavazadla, kruhu pod ocima, atd. To uz ted tolik nedelam, ale kdyz nad tim ted premyslim, tak mi ten trenink predstavivosti docela chybi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: My, co už viděli lidi s tamponem v nose, nemůžeme být překvapeni.
    NEI
    NEI --- ---
    NOFNAK: Naposledy jsem slyšela že jako dezinfekce se používal někde třeba med.

    Jen se pochlub! :))
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    NEI: Kdybys viděla, co vše jsem v životě použil na zastavení krvácení... Jelikož jsem poměrně nešikovný, mám v tom docela slušnou praxi.
    NEI
    NEI --- ---
    Hodně bizarní přiznání, ale proč ne: Právě mi doma došly kulaté vatové polštářky, tak jsem rozstříhla čistou nepoužitou intimní vložku a nalila odličovací pleťovou vodu na ni a použila.
    Je to hodně moc divný a taky poměrně ujetý, ale funguje to lépe, než toaletní papír.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NOFNAK: Jako náruživého posluchače podcastů mě zaujal postřeh, že když jeden dává příliš prostoru myšlenkám jiných, nemá prostor pro svoje vlastní. Taky praktikuju tyhle aktivně tiché pauzy.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    ESPERANZA: Ach ano. Kolikrát se přistihnu, že sednu do auta, připravím si mluvené slovo, které běžně poslouchám a pak ho ani nezapnu. Jen nechávám vyfouknout ten papiňák, který mám místo mozku.
    Stejně tak čím dál tím častěji při domácích pracech nepouštím ani seriály, hudbu nebo to mluvené slovo. Prostě si užívám klidu.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    VRATENKA: Vyhýbání se reklamě je jeden ze zásadních důvodů, proč jsem zvolil cestování vozem oproti MHD.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Začínám nenávidět vlastního otce.
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    Čím jsem starší, tím víc oceňuju (a potřebuju) ticho. Začalo to po čtyřicítce. Dosud jsem si ke všemu pouštela hudbu, najednou potřebuju k práci ticho a hudba mi naopak vadí, byť jen jako kulisa. Nedávno na koncertě Mňágy jsem měla v uších špunty, co tlumí hlasitost zvuku až do 25 dB (Alpine partyplug, doporučju!). Bez nich bych ten koncert vůbec nedala, stačila jedna písnička. A před týdnem jsme byli s milým v kavárně, kde bylo úplně plno, a já myslela, že z toho kavárenského šumu/hluku vyletím z kůže, jak mě rozčiloval.
    Střední věk je tady v plné parádě!
    XARGH
    XARGH --- ---
    XARGH
    XARGH --- ---
    VRATENKA:

    reklamy se mi sice dost hnusi z mnoha duvodu: nesnasim pokusy hackovat moji pozornost, cokoliv drze vtiraveho, urazeji inteligenci (nejnizsi spolecny jmenovatel) atd, ale nehrotim to schvalne, protoze tim bych jim pridaval vetsi dil pozornosti, nez maji ted.
    aktivne se vyhybam TV, bulvaru, celebritam, komercnim akcim a jsem celkem OK :) zridka kdy me to vytriggeruje ;)

    reseni a la Akumulator1 je ale na me prilis velky ulet :)) https://youtu.be/KDoy8PDN_Zc
    v horach na slovensku je to super 1. mesic(minuly rok jsem dal 2 mesice a pul), ale pak mi zacina chybet kultura, lide atd atd.
    na navrat do centra Prahy ale vzdy reaguju velmi spatne :-/ prvnich par dnu

    podivam se, jestli je na nyxu nejaky klub zamereny na boj s reklamou a jestli ne, zalozim ho na prakticke tipy :)

    K_A_R_K_U_L_K_A: rodice a tv to je naprosta klasika, mame to stejne. ale tento problem ted neni aktualni...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Kolem jsou samý zbohatlíci, cirkulárky ani traktory nět. Ale se psama holt nic neuděláš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jestli tam nemáš cirkulárky, traktory a čokly, tak moc prosím o občasný azyl v zahradní kůlně.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Já utekla z Prahy kvůli kraválu, vím, o čem mluvíš. A ticho tady je (aspoň dostatečné na moje potřeby, byť ptáci a déšť umějí taky svoje).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: ale ten kravál je tu pořád. :((((
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Odstěhování na venkov ale pomůže opravdu hodně. Vesnice nebo malé městečko, zaříznout všechny socky kromě nyxu, žádnou televizi, zaplatit si YouTube premium, cedulku na schránku a 95% reklamy je kaput. Zbývá, co člověk potká při googlení, nějaký billboardy, když někam jede... Za mě zcela realizovatelné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VRATENKA: já neřeším reklamu, ale významně mě stresují hluky a randál všude kolem. A do práce, když jdu pěšky, radši volím o 10 minut delší cestu parkem, než kratší podle silnice.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    XARGH: jenže to má svoje limity, když žiješ ve městě, musel bys pořád čumět jenom do chodníku, adblocky nevyfiltrují ani zdaleka všechno, odvracení zraku, zacpávání uší, znamená být pořád připraven okamžitě reagovat, což je stres, kterýho by se lidi zbavili, kdyby na ně neskákali reklamy úplně všude bez varování.
    Mám skoro pocit, že vyhnout se reklamě fakt znamená žít někde na úplný samotě, bez internetu a jiných médií.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ad ty administrativni svazky: trochu zatrolim sdelenim ze je to pro me pouze nutny zlo aby decka vyrustaly v naky radoby konzistentni familii, ja a moje manzelka pochazime z rozvracenych rodin plnejch hadek, opileckejch a zarlivych scen, tudiz sme vychovany k tomu ze to proste muze nekdy rupnout…
    Pokud se tedy nedockam poklidnyho duchodu s babickou na provensalskym venkove pri zapadu slunce usrkavajic vychlazenej alzaskej ryzlink, tesim se ze bude ze me opacnym pripade dedek stramak vobsoust, kterej bude uz i jako nemohouci i z ty postele placat sestricky po (_!_)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam