• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SALAMAN: Ach, jak jsem mohla zapomenout na pražce!
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Jak to, že tu nepadlo slovo ,,čugála"?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SALAMAN: Prosím neopomenout žabotlam!
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MULTICAT: A vůně pražců, když do nich v létě praží slunce ♥

    Motoráček je motorový vůz 810, též orchestrion, šukafon, autobus nebo skleník. Názvy lokomotiv jsou super :) Bardotka, brejlovec, Bangladéš, Cecilka, žehlička, bastard, větrák, svářečka, vysavač...

    Seznam přezdívek českých a slovenských železničních vozidel – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_p%C5%99ezd%C3%ADvek_%C4%8Desk%C3%BDch_a_slovensk%C3%BDch_%C5%BEelezni%C4%8Dn%C3%ADch_vozidel
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Jsem trochu šotouška. Miluju vlaky, nádraží, dráty proti obloze, nádražní flóru. Vždycky, když vidím motoráček, rozněžní mě podobně, jako kdyz vidím koťátko. Jedna z mých nejoblíbenějších vůní je pach kupé s těmi divně "koženými" sedadly. (Nevím, jestli jsou ještě v provozu.)
    Neznám typy lokotiv nebo vagónů, tím si hlavu nezasí*ám, ale je to všechno krásný.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOOTCHA: a když se na sebe třeba usmějí, že? Člověk si hned připadá jako člověk.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    RESTINPEACE: Mám to stejně a líbí se mi když se na sebe lidi koukaj. Si vždycky připadám jak totální vidlák (což koneckonců opravdu jsem) když přijedu do nějakýho většího města a vidim jak se všichni ignorujou a mám pocit, že jen já si všechny prohlížim. O to vzácnější jsou chvíle, když to někdo opětuje.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RESTINPEACE: Mám to úplně stejně. Domýšlím si příběhy těch lidí. Co třeba udělaj, až dojdou domů a sejmou svoji společenskou masku.
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    NOFNAK: Přesně. Úplně se mnou rezonuje tvé "nechávám vyfouknout ten papiňák, který mám místo mozku". Často mívám pocit, že už se mi víc informací do hlavy nevejde, dříve jsem "na dobrou noc" poslouchala podcasty či audioknihy, nyní vyžaduju ticho, zřejmě informační přehlcenost..., potřeba tichem dopřát odpočinek i hlavě.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Dost rad si v MHD a vubec v prostoru prohlizim cizi lidi. Nekdy az tak moc, ze uz mi to prijde blby jak dlouho na ne koukam, tak si reknu dost. A nez se nase cesty rozejdou, tak se na nej/ni stejne jeste 4x podivam, i kdyby alespon na boty.

    Taky jsem mival obdobi, ze jsem si ve stylu serialovyho Sherlocka vymyslel pribehy tech lidi na zaklade ucesu, skvrn na obleceni, tvaru zavazadla, kruhu pod ocima, atd. To uz ted tolik nedelam, ale kdyz nad tim ted premyslim, tak mi ten trenink predstavivosti docela chybi.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: My, co už viděli lidi s tamponem v nose, nemůžeme být překvapeni.
    NEI
    NEI --- ---
    NOFNAK: Naposledy jsem slyšela že jako dezinfekce se používal někde třeba med.

    Jen se pochlub! :))
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    NEI: Kdybys viděla, co vše jsem v životě použil na zastavení krvácení... Jelikož jsem poměrně nešikovný, mám v tom docela slušnou praxi.
    NEI
    NEI --- ---
    Hodně bizarní přiznání, ale proč ne: Právě mi doma došly kulaté vatové polštářky, tak jsem rozstříhla čistou nepoužitou intimní vložku a nalila odličovací pleťovou vodu na ni a použila.
    Je to hodně moc divný a taky poměrně ujetý, ale funguje to lépe, než toaletní papír.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NOFNAK: Jako náruživého posluchače podcastů mě zaujal postřeh, že když jeden dává příliš prostoru myšlenkám jiných, nemá prostor pro svoje vlastní. Taky praktikuju tyhle aktivně tiché pauzy.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    ESPERANZA: Ach ano. Kolikrát se přistihnu, že sednu do auta, připravím si mluvené slovo, které běžně poslouchám a pak ho ani nezapnu. Jen nechávám vyfouknout ten papiňák, který mám místo mozku.
    Stejně tak čím dál tím častěji při domácích pracech nepouštím ani seriály, hudbu nebo to mluvené slovo. Prostě si užívám klidu.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    VRATENKA: Vyhýbání se reklamě je jeden ze zásadních důvodů, proč jsem zvolil cestování vozem oproti MHD.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Začínám nenávidět vlastního otce.
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    Čím jsem starší, tím víc oceňuju (a potřebuju) ticho. Začalo to po čtyřicítce. Dosud jsem si ke všemu pouštela hudbu, najednou potřebuju k práci ticho a hudba mi naopak vadí, byť jen jako kulisa. Nedávno na koncertě Mňágy jsem měla v uších špunty, co tlumí hlasitost zvuku až do 25 dB (Alpine partyplug, doporučju!). Bez nich bych ten koncert vůbec nedala, stačila jedna písnička. A před týdnem jsme byli s milým v kavárně, kde bylo úplně plno, a já myslela, že z toho kavárenského šumu/hluku vyletím z kůže, jak mě rozčiloval.
    Střední věk je tady v plné parádě!
    XARGH
    XARGH --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam