• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Taky mi vadilo, jak moje splneni povinnosti (pozdrav) ponouka dospele k divnym prupovidkam na ktere jsem nevedela jak reagovat.
    “Tys vyrostla!” Mela jsem se smrsknout?
    Na jakykoliv komentar na muj vzhled jsem neumela odpovidat: “Ty jsi ale hubena.”, “Zato vy jste zase pribrala.” by asi nebyla nejlepsi odpoved.
    A expertem byla sousedka: “Nezlobi te rodice?” Kdybych rekla pravdu, to by byl mazec :)
    Nektere deti nemaji rady, kdyz do nich dospeli imrvere stouchaj.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAR_TINA: Podle mě je pozdrav slušnost a chci, aby to děti uměly. Za mne to žádnej úvod k interakci být nemusí, prostě pozdravím a jdu dál. Ale díky tobě je mi už jasný, proč se mi už několikrát stalo, že se přede mnou jeden kolega, co ho znám od vidění, v metru schovával. V jeho mysli zjevně hrozilo, že si s ním budu chtít povídat celou jízdu do práce:-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELHAIDA: a proč je tak důležité pozdravit? Aby mělo dobré vztahy s učitelkama a sousedama, pravděpodobně. No tak nebude, až doroste do věku, kdy bude potřebovat své dobré vztahy budovat samo, asi mu to dojde a pozdraví.

    Já si to období nucení do zdravení pamatuju a bylo to pro mě asi takto: Strašně jsem se styděla, protože rekace na pozdrav od dospělých byla, že hezky umím zdravit, případně že už konečně umím otevřít hubu. A já nechtěla žádné interakce s dospělýma, žádný řeči od nich. A pozdrav je úvod k interakci.

    Moje přiznání je, že Anče Bímový od nás z ulice jsem se vyhýbala až do její smrti (mých asi 30), abych ji nemusela zdravit a nenastal nějaký komentář z její strany.

    No a pokud nějaká sousedka blbě kouká na tebe, že tvoje dítě nezdraví, tak se na ni...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já se přiznám, že tělesnej trest považuju za výchovný selhání. Ale občas... když dítě prostě není už rok schopný pozdravit sousedy a učitelky, i když mu to připomínám, motivuju, upozorňuju předem, sama zdravím... Říkám si, že když bych mu jednu flákla, tak by to bylo víc, než 1000 slov. Ale přece ho nebudu mlátit za to, že nepozdraví, že jo.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GRANTORINO: Vidíš, mám obecně s tímhle problém ve starších dětských knížkách. Jakože Žid asi ok, ale spíš výprask řemenem za trest (třeba v Letadelku Káněti za to, že si chlapeček dovolil jezdit na kole a ne ho jen vodit po dvoře. WTF?!) a podobné radosti. Osobně se tedy spíš snažím o vysvětlující komentář ve smyslu, že to tak dřív holt bylo, ale že to není dobrý. Zase na druhou stranu si nedělám iluze, že dnes už řemenem nedostane žádné dítě. Prostě sadistický rodiče jsou i dneska a třeba si ty naše děti aspoň budou vážit toho, co mají..
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Podle mě uzrála doba na to, aby lidi kvůli nějakejm religiózním blbostem přestali mrzačit děti. Potom se můžu začít bavit o názvosloví.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Přiznávám, že jsem začala v starých pohádkach místo stereotypu postavy "žida" říkat "pán" a vůbec to nemění smysl pohádky, jen tam jakoby není leitmotiv. Evidentně na mě působí woke propaganda, ale vůbec mi to nevadí. Myslím, že je to lepší přestat používat, doba na to uzrála...
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    dneska jsem se při náhodou od táty dozvěděl, že jsme spolu byli na Rammsteinech. když mi bylo asi 12 a dělali předkapelu AC/DC a já si to vůbec nepamatuju (narozdíl od AC/DC), tak to musela bejt nuda
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RANDOM_NIGHT: Já s tebou žít nebudu! Ach!
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    To jste mi teda zavařili. Probudila jsem se s mírnou kocovinou a těžkou čtyřicetiletostí, přečetla si tohle, pustila si Nevadí, a najednou tu postupně hrál Outsider Waltz, Už to nenapravím, Já s tebou žít nebudu, Carpe Diem, Písek, Tunel jménem čas a jako bonus Přivázali koně, načež jsem radši strávila většinu dne v posteli.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Přiznávám, že jsem netušila, že autorem písně Holubí dům je duo Svěrák & Uhlíř
    Zdeněk Svěrák pod pseudonymem Emil Synek (text) a Jaroslav Uhlíř (melodie) a zjistila jsem to až minulou sobotu na plese místní fary, kde to hráli. Že to nazpíval Jiří Schelinger jsem samozřejmě věděla...
    FINSON
    FINSON --- ---
    ERVIN: Se přiznám, že mě tahle písnička štípe tak nějak celá, nevím, co bych vypíchnul víc, musel bych to sem vypsat celé...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Když už rady perem držťky folkařům, musím se přiznat, že se pravidelně dojímám u Nevadí od Wabi Daňka, verš "vzteky vysušený, jako troud" je obrat, u kterýho mě zamrazí...
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    NOFNAK: Pod svicnem jsem zvladnul poslechnout cely.. hodne silny/sileny zivotni pribehy..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já ve Stáncích odjakživa slyšela, že Ztracená víra hrozný svinec neposbírá. Nedvědi nenedvědi, nějak se to vžilo a "posbírej ten hrozný svinec" je věta, kterou používám na potomstvo pomalu denně.

    A taky přiznávám, že jsem minimálně rok absolutně milovala Kelly Family, obzvláště Jimmyho Kellyho a jeho písničku Nanana. Doteď, kdykoli ji zaslechnu, nahodím nablblý výraz :)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Zrovna jsem venku velice dospěle roztřískala dva starý květináče. Jsou úplně na sračky. Ale jo, je mi líp a taky je to pořád lepší než obrátit ten vztek proti sobě.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Sem ostuda, táhne mi na 37, tři sestry poslouchám díky staršímu sourozenci defacto od útlého dětství ale na koncertu sem byl až včera...a bylo to skvělý i bez chlastu!
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    TAMARIX: Přesně tak jsem si to představovala já :-) akorát se ani nezvedli, jen si utrhli trávu a udělali pár tahů jak štětcem :-))
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Parta Hů přichází každou první středu v měsíci.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    RUDRA77: Ale třeba taková parta Hů z trávy, to by mohlo bejt dobrý, jakože kreslená pohádka pro děti. Takový to jako když se Čtyřlístek zmenšil na velikost mravenců.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam