• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ARGANNAH: Moc hezky napsáno a souhlas! :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já jsem třeba fanda vánočního úklidu. Právě proto, že nejsem normalně ani trochu úklidový fanatik. Přes rok jedu provizoria, povrchy se uklízejí celkem pravidelně (pokud nejsem nemocná nebo nemám zrovna pracovně náročné období, kdy šetřím síly, abych se nesesypala), vnitřky jenom, když už to fakt dál nejde, ale jednou za rok to beru všechno zgruntu. Máma říkávala, že člověk má aspoň jednou ročně věnovat pozornost každé věci v domě, vyházet, co se zbytečně nahromadilo, vyndat třeba knihy z poliček, vyluxovat je, poličky vytřít a všechno znovu srovnat, a tak. A mě ten koncept baví. Nikdy samozřejmě nezvládnu projet před těmi Vánoci opravdu všechno, nijak si to ale nevyčítám, nechci se před svátky strhat. Ale ten krásný pocit z čerstvě vygruntovaného domu je pro mě důležitá součást Vánoc.

    (Vždycky navíc říkám studentům, že vánoční úklid je z rodu očistných rituálů, které mnoho kultur koná před oslavami nového roku, aby do nadcházejícího období vstoupily čisté. Je to v jistém smyslu univerzální kulturní dědictví. Neplyne z toho samozřejmě nic o tom, že bychom ho měli dělat všichni nebo tak něco, každý podle svého, ale mě osobně ten tradičně rituální kontext těší. Propojení s mými ženskými předky, atd.)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Když už beru do ruky vysavač, že vezmu jen drobky pod synovou židlí, tak nakonec vezmu celý byt... Jak ta mrcha před sebe svítí na ten svinčík, tak to tam nejde nechat. A takhle to sjedu třeba 2x za den.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Neumím uklízet vůbec a žena je na tom ještě hůř!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    TAMARIX: ¨Ja ti rozumim a chapu, nicmene, ja se proste nedokazu zvednout a "udelat" celej byt. Treba nedavno se mi ve sprse v koutech zacala usazovat nejaka mrtka, tak ji dam dolu nohou ne. Umyvadlo je zapraseny, tak to vezmu kartacem co mam po ruce etc.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Uklízím absolutně neorganizovaně a nepředvídatelně. Jsem schopná mít týden výbuch, squat, zombie apokalypsu.. a pak vypulírováno. Spíš to první bývá obvyklé. Někdy uklízím průběžně, jindy generální úklid, jindy vůbec. Mívám prázdný koš na prádlo a jindy oba dva koše nejdou zavřít a na pračce je další hromada nevypraného prádla. Dělá mi dobře jednou za čas uklidit něco dlouho opomíjeného... skříňku s kabelama, doklady, krabici s botami o velikost většími... Jsem magor a rodina to respektuje. Raději se rozhodli to akceptovat, než aby museli zasáhnout v období padající infrastruktury a třeba umýt nádobí..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VELCORO: Závidím, asi máš pořád uklizeno. Nedokážu uklízet průběžně, protože by to bylo jenom od každého trochu a nikdy by nebylo uklizeno celkově, tedy dokonale. Párkrát jsem to zkoušela, že třeba jenom umyju umyvadlo, ale začnu mýt umyvadlo, všimnu si, že jsou špinavý i dlaždičky, tak je taky otřu, když v tom vidím kapičky na zrcadle, tak lovím ze skříně odpovídající prostředek, kousek od zrcadla jsou zapatlaný futra.. Když to teda až tak uklízím, tak holt poctivě - dveře, světla, vanu, prach, přerovnání věcí ve skříňkách .... No, a když už mám hotovou koupelnu, tak by bylo dobrý rovnou umýt taky záchod. Nojo, ale když se nezamete i chodba, tak se ten svinčík z ní netahá do čisté koupelny i na ten zachod.. A půlka dne je v pr.... No, a za týden to tam vypadá prakticky zase jako předtím. Radši se holt snažím tvořit nějaké "trvale hodnoty", ale vnitřně mě to ubíjí, protože když je fakt uklizeno, tak je to pocit k nezaplacení. :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ERVIN: Tak být to na normálním promítání, asi mě to tak nenasere, ale že tam půlka kina žvanila i přes úvodní slovo kluka, který ten cyklus dal dohromady a říkal k tomu zajímavý info, který jsem slyšela tak z půlky, mě fakt nadzvedlo ze židle. Jak se spustil film,jeli vesele dál..
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Nedokazu delat generalni uklid. Uklizim prubezne, ze kdyz neco vidim, tak to uklidim. Nenavidim soupani nabytku kvuli uklidu, mam pak chut vsechno vyhazet.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    BAAL: To kino bylo plný lidí, co se smějou na všelijakejch místech, kalej vínko a povidaj si. Ale víno nahlas nesrkaj a když si chtěj něco říct jedenk druhému se nakloněj a pošeptaj si to. Tyhle vemena se s audiem kina překřikovali už od upoutávek a focení plátna s bleskem taky proběhlo...

    KAIAFOX: Žena taky chtěla sjednat pořádek. Asi jsem ji měl nechat, ale já už byl tak votrávenej, že i kdyby ho sjednala, z filmu bych nic neměl. On tam byl novej promítač, takže film nejdřív nezačal a pak mu chyběla půlka titulků...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MICHELLEDANIELS: Pardon, kavárně :D ale maji tam všechno.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOPRETKA: ja se priznam, ze uz nepůjdu na Dlabacov na promitani pro deti. Skvela idea je ta, že soupnes dítě do salu a zustanes v přilehlé vinárně na vino. Ale kazdych 5 minut courajici dite za maminkou, že potřebuje curat, pit, nové chipsy, je fakt otravný. Navic ty deti jsou pak jak v diskuzním kroužku, kdyz nemají dohled. Film pro dospelaky jsem ještě nezkousela.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já se teda přiznám, že jsem začala chodit do kina Pilotů a zatím jsem tam nikoho takovýho nepotkala.. ale je fakt, že jsem tam byla jen na promítání pro děti.. a tam se smějou děti něčemu a dospělí jinýmu..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Od tý doby, co jsem zjistila, že za body ze zaměstnanecký benefitky jde kupovat lístky i do first class... chodíme do first class:-D
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    Dnes jsem se nechala unest a spachala jsem pasivne agresivni gesto na minimalne 14 fotbalovych fanouscich. A planuju druhe kolo.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Priznam se, ze pulku z tech veci delam, piju v kine pivo, fotim si platno a pisu pak nejapne recenze kamaradum na instac, nahlas se smeju, kdyz je cemu a kdyz jsem byl mladsi a hezci, tak jsem se tam osahaval s holkama.

    Sorry not sorry:-)

    Ale abych se pridal k nenavisti, tak me serou lidi co neumi prijit vcas a pak tam se svitilnama zvedaji celou radu a lidi co zerou v kine krupave jidlo, to zase jo:-)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    KAIAFOX: V Aeru jsou ještě bonusem lidi neustále courající pro chlast.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ERVIN: Zrovna jsme si s mámou říkaly, že poslední ostrov ticha v hledišti je na klasice, ale i tam přibývá idiotů, kteří absolutně netuší, co se sluší/nesluší. Nesnáším to trapný tleskání po každý skladbě. Za to by měli vyvádět ze sálu.. o ne/oblečení nemluvě.

    Idioty v Aeru potvrzuju. Naposled dva kreténi uprostřed kina na Myiazakiho filmu, který jsem šla shlédnout prvně, tak jsem se těšila a poslouchám tam akorát tupý žvásty 🤦‍♀️ (k manželově nelibosti ale zjednavam pořádek, tak sklapli).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ERVIN: Do kina se imho vůbec chodit nedá. Je to peklo. I v Oku nebo v Aeru. Suprový jsou i lidi, co si při projekci fotěj plátno. A doprdele když už je někdo takovej debil, tak telefon nedokáže hned schovat, ale ještě to musí okamžitě sdílet na Ig a datluje k tomu x minut nějakej úplně super komentář. Naposledy v Aeru na Lost Highway. Nesnášim kvůli těmhle lidem chození do kina. Divadlo přeci jen lepší. Z nějakýho důvodu ale dementi co nedokážou držet hodinu a půl hubu bohužel lezou i tam. Sere mě to velmi.

    Uvaděčky s paintballovejma kvérama jsou potřeba! Označkovaný by pak projekci/vystoupení zaplatili.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Přiznám se, že me serou lidi natolik, že už nebudu chodit do kina. Do multiplexů už nechodim, protože se to tam hemží křupany, co potřebujou všechno hlasitě komentovat. Včera mě tohle potkalo i v malym artovym kině na artovym filmu. Dva idioti, co potřebovali všechno polohlasně komentovat, jak pětiletý se uchechtnout čemukoliv jen náznakem sexuálnímu... a do toho ten vyjebanej popkorn, kterej prostě nedokázali jíst se zavřenou pusou... uff
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam