• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PESTRYPAPOUSEK:
    How the Marquis Got His Coat Back by Neil Gaiman | Goodreads
    https://www.goodreads.com/book/show/26838903-how-the-marquis-got-his-coat-back
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    v aktuálním tématu jsem zajedno s [TRISSIE @ PŘIZNEJME SE...], ale přiznávám se k jiné věci: že jsem závislá na četbě knih, to vím dávno a je to za mne cajk. Ale že se mi vytvořila kuriózní závslost na Gaimanově Nikdykde, to už je trošku...no, podivné, řekněme. Právě to dočítám, tipuju tak přinejmenším po osmé, a tvl zase přemejšlím, jak to bylo dál s Carabasem a že fakt hodně chci vědět, jak se Richard zabydlel v Podlondýně a jaktože Starej Bailey má ptáky rád a přitom je i jí, a... Že má Gaiman v hlavě dosti nepředstavitelný věci, to vím (a je to skvělý), ale aby šmarjá nehráblo mně...!
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Vzpomínka na starý dobrý časy: Na začátku byla myšlenka na sociální spravedlnost. Soudruzi ale neznali jednoduchý pravidlo: kvalitě cílů odpovídá i kvalita prostředků a vice versa. Když ne, je to špatně.

    Takže nakonec šlo jen o prachy, fízlování, bonzování, vraždění oponentů a celkově sociální nespravedlnost. A taky pár paneláků na rozdávání na čekací listinu...

    Jestli na něco vzpomínám (ročník 1977), tak na šikanu, Moskevské vajičko, jolku, Milovické kasárny a Rusáky s kulomety, později na IQ 151. Jinak jsem si v tom odchodil téměř celou ZŠ a vyhrál jeden pohár brankáře za TJ Královice. Ale chvilku bylo i metro za dobrovolný vstupný! Pak to soudruzi museli bůhvíproč zrušit.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KURE: Nevrátí, ale nebude tě to tak srát
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    HEJSEK23: v tom bylo úplně všechno, kam se hrabal PIF :)))
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    BACCARA: v něm bejval ten plastovej vinyl?
    KURE
    KURE --- ---
    KOPRETKA: jestli mi jóga vrátí schopnost tři dny pařit a bejt ok, jdu do toho :D
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KURE: začni cvičit jogu, se to vrátí..
    KURE
    KURE --- ---
    BLOWUP: mě trochu chybí ta odolnost a ohebnost mládí.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: me prijdou ty nejlepsi casy vzdycky ty, ve kterejch zrovna ziju. Ted jsem teda objednaval novy Timberlands a na fotkach meli modelove budto zadny nebo bily ponozky, to jsem se trochu oklepal, ale jinak..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KURE: navic je to dukaz, ze uzivatele nyxu nejsou nicim vyjmecny a ze jsou to uplne stejny nuly jako najdes kdekoliv na jinych socialnich sitich. no nic, ja se du dal vysmivat mistnim starym paprdum a babkam v duchodu.
    KURE
    KURE --- ---
    VYHULENY_UFO: nojo no, zub času hlodá a hlodá :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KURE: akorat me to prekvapuje u nyxaku... neni to tak davno, kdy jedinej duchodce na nyxech, kterej se ke svymu zaprdenymu malomestackymu duchodcovsti hlasil, byl nejakej vyhulenej_ufon.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GIOMIKY: Jenže porevoluční inflace není úplně chyba porevoluční politiky. Reálně byla ekonomika úplně v hajzlu, skoro nikdo neuměl vyrobit nic, co by mohlo konkurovat na západě, velká část potravinářské produkce nešla exportovat, protože byla podle západních (oproti dnešním až hrozivě mírných) norem jedovatá. V podstatě celá inflace/státní dluh byl schovaný ve státních podnicích, které sice vypadaly, že něco dělají, ale často nedokázaly vydělat ani na obsluhu toho dluhu.
    Koneckonců i to, že těch podniků (i politiky) se chopili převážně jedinci, kterým šli jen o to si nakrást bez ohledu na následky, je jen pokračování morální devastace z totáče.
    KURE
    KURE --- ---
    VYHULENY_UFO: tak jednou začnou na starý dobrý čsy vzpomínat všechny ročníky...
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    Musel jsem odebírat a číst ОГОНЁК a dodnes ten jazyk znám a používám v práci.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ale je fakt, ze driv byla sikana lepsi. dneska napisete na internetu nekomu, ze je tlustej fizl a dotycnej se jde hned obesit misto aby zhubnul. sikana v dobe offline reality byla fakt lepsi. vzpominam, jak jsme na zakladce tridniho debila (dneska by se mozna reklo autista s nejakymi poruchami) proste na hodinu rustiny zavreli do skrine a on se tak bal nasi rustinarky soudruzky Bacharky, ze si radeji nechal napsat neomluveny hodiny, nez aby se zaklepal zevnitr na dvere skrine a priznal, ze ho tam zmrdi spoluzaci schvalne zavreli... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    lol, svet je v pici, kdyz na stary dobry casy vzpominaji uz rocniky 1980 a mladsi. ted jeste prosim, aby se nejaka soudruzka nebo soudruh rocnik 1982 obtezoval vzpomenout, jak museli ve skole souskovat a trpet diktaty z pionyra.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GIOMIKY: penize...tyvole Milane, podstatny jsou body a na zbytek se vyser! hlavni je, aby hodnotu neztracela tvoje prace a ty sam, nahlizeje se vlastnim prisnym moralnim prismatem, tot recept na stesti!:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: krom zad, co nebolely, i když člověk usnul na stole zkroucenej jak paragraf. Ty, přiznávám se, ty jim teda závidím! :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORTTUUS: jako... jsem o pár let starší a objektivně - jsou věci, které my jsme mohli a dnešní dospívající/dvacátníci maj výrazně těžší.
    Třeba dostat se na gympl nebo obecně střední školu, když jsme u těch devadesátek, nebo třeba si vzít hypotéku na byt. V 2003 mi na 3+kk v širším centru Prahy stačil mírně nadprůměrnej pražskej plat. Tak vo tom si moje děti teda můžou nechat akorát zdát :-(
    Taky jsme neřešili spoustu věcí, co s sebou přinesly moderní technologie - od kyberšikany (mně stačilo zaklapnout dveře bytu a nikdo na mě nemohl) až po bombardování neustálejma špatnejma zprávama. Ono se špatný věci děly všude na světě i tehdy, ale nebyli jsme tomu vystavení neustále a hned.

    Svezli jsme se na vlně, která už se nevrátí, a těm mladejm fakt nezávidím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam