• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    RANDOM_NIGHT: Škoda, že to místo Puškina není Čajkovskij.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Louskám dítěti oříšky soškou A. S. Puškina. Konkrétně jeho ramenem.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Mám tak na hovno den, že z nouze myslím na Koudyho a kremrole...
    A zatím to ten efekt co jsem očekávala nemá...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    UNUX: na nyxu ti GIOMIKY udělají účtu kolik chceš a zdarma
    UNUX
    UNUX --- ---
    Ještě jsem ani nezaložil účet a už to chtělo zaplatit.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Smazal jsem instagram a deaktivoval facebook.
    SITH
    SITH --- ---
    že i kousek za Prahou je hezká příroda
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    VERSONNENHEIT: A přesto se tam opakuje "kousek do Prahy" :D.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    .. zavidim ted kazdymu, kdo pise v auditku "sedm" jak ma vyhled na hory, kopce, reky, jezera, lesy, poradnou prirodu..
    .. mam rada to, kde ziju.. hlavne prakticky, ale cim jsem starsi, tim vic mam chut se prestehovat nekam k lesu...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Když si doma nevím rady s nějakým slovem (při překladu z/do angličtiny), nebo narazím na nějaký termín, u kterého si nejsem jistý významem, sáhnu primárně do knihovny po slovníku nebo encyklopedii.

Možná to není tak rychlé jako naťukat to do vyhledavače, ale mám větší jistotu, že to, co se dozvím, nebude obklopené reklamním balastem, nebo zatížené kolektivním bias (zdravíme wikipedii). A je tam menší šance, že mě něco strhne k doomscrollingu.

I tak je to ale příležitost zalistovat trochu dál a přiučit se něco navíc, když už tu bichli mám otevřenou. :)

I just dated myself as a fossil...
    LENCADLO
    LENCADLO --- ---
    WRNQ: Jo ! Když má někdo vhodný vlasy a ten střih je fakt dobře udělanej, je to nejvíc
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Mullet mi furt přijde jako dokonalej účes.
    NA_LOUCE
    NA_LOUCE --- ---
    Není to zrovna doznání k vraždě ale co už:
    Absolutně miluju pohled na sochy, na kterých vysedávají holubi.

JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ARGANNAH: Oni lidi po sobě ty texty nečtou. Maximálně tak reflektujou, že tam není nic červeně podtrženo, ergo je to dobře. A kdyby to byl pitomej mail, ale když vidím třeba zprávu z laboratoře a tam všechny ty překlepy, neuzavřený závorky, o interpunkci nemluvě... to by jeden blil. Pokud mám v daný situaci na výběr, tak to beru tak, že když není ochoten to po sobě číst on, tak proč bych pak tu prasárnu měl po něm číst já, že jo. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Poslední dobou jsem strávila spoustu času zoufáním nad tím, že přestávám rozumět psanému textu a co že se to se mnou děje. Pak jsem ale pochopila, že za to můžou automatický opravy. Na překlepy nebo na to, že někdo píše jak hotentot, na to jsem zvyklá. Ale program to hladce opraví na něco absurdního, co sice vypadá autenticky, ale úplně to rozhodí smysl věty a je mnohem těžší se dopátrat, co tím chtěl původně básník říci. Ach jo. Ale zvyknu si a snad se to naučím luštit, přece nezačnu chtít zakazovat internety. Podstatné je, že mi asi teda nehrabe.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    DR_NIKITA: na plose mam Mandaloriana a na internetovém prohlížeči motiv Batmana. Jeden cas jsem zaskakovala za kolegyni a celkem se to hodilo, kdyz se mi na jejim PC porad přepínal její účet.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    KAIAFOX: Jezis dekuju! Beru to jako potvrzeni svych pocitu z nej. Odjakziva mi prisel slizkej az za roh a kazdej ze neeee, ze si vymejslim! Pf.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    KAIAFOX: Podle mého to bude ten Špaček co přijel z Ostravy a bydlel na Jižňáku a jeho žena dělala na základce ruštinářku (nikdo jí nerozuměl, měla strašnej ostravskej přízvuk) a on tam učil asi dva roky matiku.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DA_NIELA: Ten samej Ladislav Špaček, kterej kdys, ožralej jak doga, boural ode zdi ke zdi v Železný a sprostě nadával svý ženě? Špaček my ass..
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    dala jsem si na PC plochu v práci svojí oblíbenou kapelu, to jsem naposled udělala na SŠ))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam