• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SAAYURI: doma žehlívám tak 3x ročně příležitostné kousky. Ale dvakrát ročně jezdím na LARP kde ve čtvrtek obžehlím několik tašek čepic a šátků a je to boží! Je mi jako jedné z mála teplo, jsem mezi lidma, ale přitom oddělená stolem, dělám práci, která je reálně vidět a ještě to i lidi ocení. Ach!
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    SAAYURI:
    TRISSIE: Radši budu 5 hodin žehlit než 5 minut luxovat.
    Bych to rozmlátila na padrť ten debilním vysavač! U žehlení si hraju na to, že jsem DJ, poslouchám podcasty a je mi hej.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAAYURI: v zimě žehlení miluju! Pustím si k němu audioknihu nebo seriál a jedu a je to jediná chvíle, kdy mám teplý ruce.
    Dneska ráno jsme zjistili, že máme (asi už nějakou dobu) rozbitej kotel. Ještě že na mě čeká koš ložního :-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Ja jsem si ted perfektne zazehlila.
    Ja vim, ze to kvanta lidi nesnasi, ale ja zehlim jenom kdyz mam splin a mam u toho flow a dost me to uspokojuje ...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Přiznám se, že mě šokovalo zjištění, že zřejmě spousta lidí žijících s někým, si nezavírá dveře na WC, když jdou na velkou
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Poslední měsíc furt něco zažíram různýma prasarnama. Přejídám se tak, ze mě neuvěřitelne bolí břicho, je mi blbě a nějak s tím nemůžu přestat. Fuj. Je mi ze sebe zle. Půlroční cvičení a snaha je v háji. :/
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ATUARFIK: já jsem ten poslední, kdo by chtěl obhajovat jakéhokoliv špatného pedagoga, bez ohledu na přístup.
    Ale bohužel v tom alternativním přístupu se třeba to ponižování apod může dít taky, ale bude to možná hůř rozpoznatelné, protože to bude zakryté sladkými ezopindy.
    Mám na ty alternativní přístupy trochu pifku, protože se v tom může snáz manipulovat a na delší dobu se v tom umí schovat neschopnost učitele.

Moc moc si přeju, aby na všech školách měly děti dobré, vyrovnané a osvícené učitele. Pak by to, jestli je to běžný nebo alternativní přístup, bylo trochu vedlejší.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Z_RYBY_KOST: V tom tradičním zase špatnému pedagogovi bude procházet třeba trestání špatnými známkami nebo ponižování před spolužáky. Si nevybereš.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DA_NIELA: no to bezesporu!!! Jen mi přijde, že když už je holt někde špatný pedagog, tak líp v tom běžném přístupu než v tom pseudorespektujícím, kde může napáchat ještě větší škody.

Ale pryč se všemi špatnými pedagogogy!
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Imho spatnej pedagog pohroma vsude.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    PAKOBYLKA_: i ze Scia odcházíš se stejným závěrem? Sakryš...
    Mně je ten alternativnější/na osobnost orientovaný přístup blízký, ale tvrdím, že takový přístup klade mnohem vyšší nároky na osobní zralost a zkušenost těch pedagogů. Bohužel, jak píšeš, tyhle přístupy přitahují určité typy lidí. Hm.
    Takže ve finále mi z toho vychází, že špatný pedagog napáchá na dětech v konvenčním přístupu menší škody než v tom alternativním.

Přiznám se, že už teď se děsím, až přijde čas, aby moje dítě začalo chodit do MŠ a ZŠ.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo. Tohle nenucení dětí je fakt mor. Mam problém tyhle žáky v zušce přesvědčit, že ne všechno jim vždycky půjde a abychom se posunuli, je taky někdy něco potřeba prostě nadrtit/vysedět. Častá strategie jednoho je, že začne dělat debílka... uff a to si opravdu dávám záležet na tom, aby i ty největší "posilovny" byly pokud možno co nejzábavnější... ech...
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    LUSINDA: U nas to byly tyhle + scio.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PAKOBYLKA_: co je alternativní? waldorf, Montessori? Já se ptám že zvědavosti.....jestli je ještě něco víc?
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Po tom, co jsem prosla ruznymi alternativnimi skolami jako ucitelka a jako matka jejich zaka mam k temto smerum neskonalou neduveru, hledim na ne s despektem, serou me vsechny ezopipiny vlajici ve vetru, ktere hlasaji, jak pecou chleba, stloukaji maslo a NIKDY by dite nenutily delat co nechce (volekurvaaleuz) a uz se za to asi ani nestydim. (A jo kurva, vim, ze to delaji lidi, ale pritahuje to furt ty samy typy. Dite uz je jinde.)
    HNL
    HNL --- ---
    Stává se ze mě šotouš.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GUMBA: Máme teď jeden doma, u tříleťáka :(. Držím palce s rekonvalescencí.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    GUMBA: Což mi tedy připomíná, že jsem se přišel přiznat, jakej jsem pitomec: z víkendu v Krkonoších jsem si přivezl ochraptělý hlas, v pondělí už to byl suchý kašel, od středy se přidaly teploty. Samozřejmě jsem, blbec, ještě šel do práce, místo abych zrušil výuku. Alespoň trochu dospěle jsem se zachoval v pátek, tváří v tvář víkendu, a zavolal praktickému lékaři, že to teda samo-domo asi nedávám. Že mám teda přijít, změří mi crpčko, udělají výtěr apod. a uvidíme. Sestra, už když mi odebírala tu kapku krve, tak zahlásila, no z vás to úplně sálá. CRP 90, ve výtěru streptokok, šup na rtg plic a z něj závěr: zápal plic v regresi. Well done, Gumbo, vyležel jsi doma o čajíku zápal plic. No naštěstí už mi zabrala antibiotika, takže snad happy end. (Ale teda jak jsem psal, kdo ví kdy se zas dostanu ke cvičení, to právě bude zas návrat měsíce zpět...)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    KAIAFOX: A pak přijde jeden zápal plic a půl roku budování hmoty v tahu :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Už jsem zvládl i 8 piv (počínaje obědem, ale stejně).
    A když si večer koupím zlevněné plněné pečivo (croissant s párkem, balkánská kapsa atd.), většinou nakonec sežeru i tu druhou porci na ráno.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Ty vole, kýbl nutely, brambůrky a další sračky. Normálně se mi navaluje, nechápu, jak to někdo vůbec může pozřít. Fuj.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ADELHAIDA: Jo, klidně roky, ale stojí to za to :).
    JONY
    JONY --- ---
    Když jsem se poprvé v práci setkal s tím, že druhá strana očekávala úplatek, tak jsem to vůbec nepochopil a došlo mi to až po několika týdnech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam