• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NELLAS: pro me je nejvetsi kouzlo chodit kolem tech cokolad co lezej vedle kavovaru a nic si z nich nebrat :-) Nekdy ale neni na zbyti a musim se obetovat, protoze treba tu s 85% kakaa jinak krome me nikdo nechce a tak by se mohla zkazit.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BLOWUP: Ale to pak není to vánoční kouzlo!
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NELLAS: ja to teda nechtel psat, ale nasi cokoladovi experti v kancelari (pardon, expertky) davno vedi, ze adventni kalendare obsahujou spis podradnejsi cokoladovy produkty - nedavno se delal nejakej test oblibenosti mezi detma (ktery tak nejak porad jsou hlavni cilovou skupinou otevirani okynek) a nejlip jim to chutna kdyz to je sladky jako cumel. Vyhral s naskokem kalendar od Kinderschokolade kterej je tak sladkej ze se skoro neda zrat. Za stejny penize jako ty kalendare se daji koupit opravdu dobry cokolady pro dospely. Prej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: To vubec necti kouzlo vanoc tenhle tvuj pragmatickej pristup.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: to je totiž strašně těžký, potřebuješ:
    1. aby to mělo smysl
    2. aby to gramaticky bylo správně
    3. aby se to rýmovalo
    4. sedělo do hudby
    (a bonusově - aby to vyjadřovalo to, co chceš, aby ta písnička vyjadřovala, a dvojitý bonus, když tam máš JEN to, co chceš, aby tam bylo, a ne vycpávku, která neurazí, ale taky nevylepší)

bohužel, většina textařů zvládne jeden, maximálně dva body. Ty, co daj 4 plus oba bonusy, bys spočítala na prstech neopatrného pyrotechnika.

(mě takhle z fleku napadá Nohavica zamlada, a samozřejmě Kryl, mistr obrazů vykreslených několika slovy. Třeba až v dospělosti mi došlo, proč motýl zahynul pod jeřabinami tmavočervenými, i když zralé jsou spíš oranžové)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: To si kup rovnou jen sáček těch koulí a vyjde tě to levněji, ne? Prostě to pak doplníš a můžeš znovu vyloupávat z okýnek...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NICOLLETTE: Do Vánoc jich stihne klidně i pět.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    KOUDY: ty se máš!

Můžeš si koupit další, a sníst 5 čokoládiček naráz!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Sice se to rýmuje, ale taky to nedává smysl.
    Zlatý Plíhal :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREAT_R: zas ale Krajčo ta slova správně nasype na noty, a když se to má rýmovat, tak se to rýmuje, aniž bys tomu musel držet u hlavy revolver.
    Koneckonců slunce-bžunce je taky melodicky skvělý rým, abych citovala klasika! :-)
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    ...no a pak jsem tady já, na kterou tyhle cajdáky, oplodňováky a podobně prostě fungujou, ačkoliv je kvalita nevalná. Takže si ji jdu přidat do playlistu špatnýho vkusu, co se mi stejně líbí, a pustit si ji ještě párkrát.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MORIARTY: Překřikovaly se ve mně potřeba pomoct a potřeba být lepší, a zatímco jsem nedávala pozor, když jsem se je snažila utišit, pustila jsem si to. Tak jsem si to teda holt poslechla a je tam: „Bůh nikdy neviděl dva rozdílnější lidi.“ (Resp. ano, to neví- zpívá dlouze.) Zajímavé, byla jsem lepší, ale cítím se teď mnohem hůř.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dneska jsem k snidani dojedl adventni kalendar :/
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    TRISSIE: Já se teda přiznám, že nevím, kdo je to Marek Ztracený a asi ho teď slyším poprvý a snad naposled, ale ono tomu textu v oficiálním videoklipu není rozumět. Pouštěl jsem si větu "Bůh nikdy neví dřeva rozdílnější lidi" třikrát a nevim.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    TRISSIE: O tomhle jednou měli hezkou diskuzi americký textaři, který celý devadesátky vymýšleli, jak vyslovit věci jinak, aby to padlo do rytmu. Zapamatoval jsem si z toho hlavně Rihannino slovo Umbrella, které má rozslabikované úplně jinak než jak se používá. S kufry plných něhy už ale asi nikdo nepřekoná.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    TRISSIE: Včera jsem koukal na jedno video a tomu, co popisuješ se prý říká Prosodická disonance.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Moje máma málem umřela a teď je moc nemocná a já ještě nechci, aby umřela a byla nemocná, a udělám všechno, abych jí pomohla a postarala se o ni, ale zároveň jsem z toho nešťastná, protože po skorem dvaceti letech mateřství mám již jednoho kompletně samostatného a jednoho docela samostatného potomka a těšila jsem se, že budu mít třeba pár let "volna" a víc času pro sebe, než nastane čas postarat se o nemohoucí rodiče, a teď to vypadá, že přejdu plynule z jednoho do druhýho.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Radši ne, myslím, že jsem kdysi zkusila pár vteřin a od té doby nevím, jak to zní, ale vím, že to nechci poslouchat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    (věci, co by se měly dělat lidem, co rýmujou "slzy" a "hvězdy", nejde ani napsat!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam