• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    LIQUID_SOUND: Na tech hrach, na kterych jsem byla. Obecne nesnasim ten pach kostymu a licidel, prepaleny svetla, vsudypritomny prach, lidi, co se smeji i blbym vtipum, protoze se to ma. Na hudbu jdu ale rada. Tam prijdou lidi ve svem obleceni a kdyz neumeji hrat, reklama ani licidla je nezachrani.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    NIAN85: Jakoze se ti na divadle nelibi fakt vubec, ale vubec nic?
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Nesnasim ceske divadelni hry ani ceske adaptace. Z te vetsinove trapnosti se mi krouti chloupky v nose a nejradeji bych zarvala, jak si dovoluji kazit tak skvele hry tak neskutecne blbym zpusobem. Z kazde ukazky na netu, ktera ma lakat k navsteve, mam WTF pocit. Kdyz jsem se omylem ocitla pozvana na par hrach, co mely byt vtipny, odesla jsem o prestavce. Nemela jsem vetsinu tech her cist, nemela jsem koukat na MGM ve dve rano, nevidela bych, jak se to da delat dokonale (v me fantazii) a skvele (v London Theatre). Nejsem odbornik, ale tak dohaje... kdyz clovek vidi hrat treba Colina Firtha, tak snad pozna rozdil... Sorry za delsi hejt, posledni kapkou byla ukazka na adaptaci U Hitleru v kuchyni, kde nejaka vytlemena bloncka pronesla "a jaaa jsem eva braaaunovaaaa" a vis, ze tohle proste ne, tohle bude muset ven.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    NELLAS: dcera to nazvala "Good omens z Wishe"
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Myslím si, že Anděl páně je naprosto debilní počin, myslím, že jsem to viděla jednou, a ani ne celé. Úplně se mi z toho dělá špatně a nechápu, že to nasbíralo takovou popularitu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Spal jsem 12 hodin.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CAMKA: Velmi, velmi smutné čtení. Každopádně díky za osvětu. A to s tím Indiánem beru zpět. V tomto ohledu jsem byl zjevně naivní jako mnozí jiní, viz citace z článku: Představa indiána jako k přírodě šetrného člověka je výplodem fantazie západního industriálního člověka, frustrovaného životem v moderní společnosti. Tato frustrace ho naplňuje potřebou hledat nějakou alternativu, kterou nachází v přírodním člověku a projektuje do něj svou představu ideálního života.
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    STEPNI_VLK: soucítím, ovšem ta představa sepětí našich předků s přírodou je poměrně dost mytická a idealizovaná
    viz namátkou např. https://indiani.cz/americky-bizon-indianska-predace/ "Podle některých vědeckých teorií paleoindiáni některé z těchto druhů vyhubili, nebo k tomu významně přispěli." ... "Lovy pomocí tzv. bizoních skoků patřily k lovům hromadným, kdy bylo najednou uloveno několik stovek nebo až tisíc zvířat najednou. " ...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    STEPNI_VLK: Zaprvé na tom není nic špatnýho nebo divnýho, právě naopak. To, že se tahle ignorantská společnost postupně vyvinula do nenormálu, ze kterýho je teď jakože normál, neznamená, že člověk, kterej je schopnej to vnímat, je sám nenormální. Zadruhé léčit bych to nedoporučoval, pak už by tady fakt zbyli jenom roboti a nic nevnímající zombie s 3D brejlema sedící na doutnající hromadě šrotu. A zatřetí... hele kdo ví, třeba ses tehdy opravdu jako ten indián narodil. ;) Lidi mají hromadu keců, ale ve skutečnosti nikdo z nás nic neví jistě. :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já jo :⁠-⁠\
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Nepřežral jsem se!!!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PROSTE_LO: Ani já ji nemám - vůbec. Navíc pracuju někde, kde zní od rána do večera koledy a rádoby vánoční písně. Už z toho chcípám. Naštěstí to dneškem (snad) skončilo. Původně jsem chtěl být na Štědrý den úplně sám. Ale nakonec mě překecali, abych se dostavil, třebaže dárků nemaje. Netěším se a navíc se bojím, abych nezkazil náladu. Bude to (vnitřní) boj...

FINSON: Tohle moc dobře znám. Depku z toho, co děláme přírodě zažívám prakticky od malička. Někde je to horší, někdy lepší, a jsou i období, kdy se mi daří na to nemyslet. Pamatuju si, jak mě jako děcko rozsekala fotka mrtvých velryb na pobřeží. Jak mi bylo úplně fyzicky blbě, když jsem se dozvěděl, jak lidé v Americe stříleli bizony po desítkách, ne-li přímo po stovkách jen tak pro zábavu a nechávali je tam ležet, aniž by z nich cokoli využili, příp. jak se vyvražďovali tuleni kvůli tuku apod. Nebo mi třeba stačí, abych viděl takové ty "klece" kolem dálnic, nebo prostě ploty kolem baráků, případně železniční tratě vysypané šutry, a okamžitě se mi v hlavě rozjede, kolik skal kvůli tomu (zbytečně?) zařvalo a jak moc tím neustále měníme životní prostředí. O deštných pralesích a jejich permanentním kácení ani nemluvě. Ano, je toho víc než dost. A ano, jsem magor, nicméně nemůžu si pomoct a léčit se to nejspíš nedá. Asi jsem se měl raději narodit jako Indián někdy před stovkami let...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    To sólo na konci Comfortably Numb v živý verzi z Pulsu mi dodnes i po tisící první dokáže vehnat slzy do očí.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Strom jsme zatím nepostavili a děti aktivně projevují nezájem o něj. (Jako že ho nechtěj.) vlastně nevim, jakej z toho mám pocit.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Letos jsem se na Vánoce nějak nestihl těšit... ale včerejší generálkou Rybovky jsem se nahodil. Je to nějakej kalup... jo a doma mám strašnej bordel, ještě že Vánoce slavim furt jinde.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PROSTE_LO: Já mám depku z toho, co se na téhle planetě děje, a čím byly Vánoce blíž, tím to bylo horší. Není to nějak vážné, boostuju si náladu sportem, navenek se snažím nekazit svátky svému okolí, ale neužívám si to. Aktuálně mě sere i "Narodil se Kristus pán", protože když se nad tím textem zamyslím, vychází mi z toho veselý ryk sobeckého davu, který se těší, že za něj nějaká čistá duše vyřeší jeho posrané životy.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Tento rok nemám vůbec radost z Vánoc. Ani nemám vánoční náladu (cukroví upeceny, adventní kalendáře máme od 1.12., dekorace od začátku adventu, salát je hotovy). Co to se mnou sakra je?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DA_NIELA: Podle času to je reakce na tuhle fotku :D
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    ARGANNAH: jj, letos jsem si jedny objednal k Ježíškovi. Na sex i na zahradu dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam