• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    MICHELLEDANIELS: Jo, no. Akorat nase nervy tancily mazurku. 🤣
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LUSINDA: mrhaní časem. Ja si nedávno zazila dva dny bez internetu a telefonu. To byl člověk produktivní a měl najednou energie, když nebylo, co by ho doma drželo.
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    LUSINDA: čas(?)
    JONY
    JONY --- ---
    LUSINDA: žádný jeden velký konkrétní důvod není. Jsou to nějaké změny v mém životě plus jsem si dal dohromady plusy a minusy a přijde mi to jako dobrá a prospěšná věc. A navíc jsem i tak používání Nyxu za cca poslední rok utlumil.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LUSINDA: Holt :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JONY: povíš nám důvod? (Jsem hold strašně zvědavá 😀)
    JONY
    JONY --- ---
    Dal jsem si pro příští rok předsevzetí odejít z Nyxu. Chtěl jsem to udělat v prosinci, ale mám to tady v sobě tak zažrané, že se mi to nepovedlo. Jsem zvědavý jestli se mi to povede.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Občas když porcuji pěkné hovězí zadní, tenký kousek, dva, tři si ukrojím, posolím a sežeru.. Třeba teď roštěnou.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    STEPNI_VLK: já mám stejnej stesk od tý doby, co jsem se na základce dozvěděla o ozónový díře. Je to mučivý. Ta bezmoc. Ta láska k životu.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Že moc ráda chodím do divadla Minor. Zatím se nám s klukama nestalo, že by nějaká hra byla blbá. Většinou jsme úplně nadšení, hlavně já, když tam navíc hraje/dělá hudbu Monika Načeva 😍.
    A před pár lety jsem byla na Kytici v Národním a vzpomínám dodnes.. někdy i české divadlo dokáže potěšit :).
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    MAR_TINA: Vzpomnela jsem si, libilo se mi Zkroceni zle zeny v Ostrave, kam nas vzala ucitelka cestiny na stredni. Bylo to tak uveritelne, a pritom nikdo neprehraval.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    MAR_TINA: :-) Ono se to MUSI libit, i kdyby tomu nerozumeli. Je to asi fakt otazka vkusu. Jako se nekomu nelibi metal, tak mne tohle... pritom tistenou hru si prectu rada. Jsem asi taky barbar :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: tak ne, byl to Na Zlatém jezeře, Ernest Thompson.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIAN85: já kdysi dostala nějaké prominentní lístky do divadla v Mladé Boleslavi, kde hostovali Fialová a Brzobohatý v nějkaé hře o táboře u jezera (Tennessee Williams asi). Byla jsem zoufale znuděná, zírala jsem, proč tam sedí dva lidi, dokola na sebe mluví a nic víc. Každý dotázaný říkal: Ale je to přece Fialová a Brzobohatý, to je přece nejskvělejší herectvo.
    Dodnes nevím, jestli byly blbá hra, nastudování, herci to odflákli protože hráli Mladé Boleslavi anebo jsme úplný tuý barbar já. Asi to poslední.

Ale něco od Williamse jsem četla a líbilo se mi to.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    STEPNI_VLK: Plus mizerná hudba jako bonus.
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    MAR_TINA: Dekujuu, dalsi outsider, uz si nepripadam tak nekulturni a sama :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    STEPNI_VLK: Tu jsem neviděla, ale i kdyby jo, pořád si budu trvat na tom, že by mě museli fyzicky mučit, abych si někdy chtěla Anděla páně pustit.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NELLAS: Já si zase myslím, že naprosto debilní počin byla včerejší tradiční vánoční pohádka ČT Tři princezny. Nenápaditá, trapné dialogy, některé herecké výkony dost fuj a tak nějak celkové stála za vyliž. Vyloženě mě to bolelo dokoukat - a nejen mě...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    NIAN85: Aha. Ok.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIAN85: že by moje neláska k divadlu a velké ročarování z pár kusů, které jsem zažila, nebyl jen můj vnitřní neandrtálec?

Jednou v životě se mi líbila opera - Mluvící balík v Národním. A jednou imerzivní divadlo, představení Mistr a Markétka, Tygr v tísni. Ale asi jako hodně tím prostředím a typem, než že bych dokázala poznat, jak dobře hráli.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMKA: v Evropě byl extrémně snížen počet jilmů již v paleolitu tzv. toulavou sečí.

Jenže dokud nás bylo málo a neuměli jsme ničit hromadně, takové chování ohrozilo přírodu obvykle jen lokálně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam