• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    AIST
    AIST --- ---
    PALEONTOLOG: pojmenování dezovát je od libtarda sladce znějící hudbou pro mé uši :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIST: pravdu najdes na sputniku, dezolatku
    AIST
    AIST --- ---
    ERVIN: vládní čísla a vládní propaganda? tomu ještě někdo věří? :D dobrý je, že ty čísla nejsou nějak podložený. opozice to dost kritizovala... ale když tomu někdo věří, budiž... a jak nám to snížilo ceny bytů? :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AIST: bytu je stale stejne, dezolatku
    AIST
    AIST --- ---
    tak ono když by vláda splnila to co slibovala, že postaví za rok 40 000 nových bytů, tak by to s realitním trhem taky pohnulo a byty by nemusely bejt tak drahý. Pak je druhá věc, že přislo půl mega UK a bytů je teď ještě míň...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GUMBA: Myslíš naplavainswissplaining ;).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: V Prahe je to inak. Malokto zaraba dost, aby si mohol kupit byt sam a nie v pare. To mesto stoji rovnako ako ine europske metropole akurat my zarabame zlomok.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Tohle je už spíš swissplaining :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SITH: nunu ;) Rodice na tebe musi byt pysni :)
    SITH
    SITH --- ---
    Ok boomer
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MART1NKA: to se devcatum stale jeste povida? Hm, ja myslel ze uz jste vsechny strasne nezavisly a tak vubec, tak sorry no :) Hele, me ta tvoje reakce s „mansplainingem“ proste prisla stupidni, asi jako kdyz Sith bleje neco o boomerech, mea culpa. Ty tu ironii nevnimas? Zenska ktera je pysna, ze se o sebe v dospelym veku umi o sebe postarat proste z perspektivy chlapu - kterejm se zase vstepuje, ze se musej umet postarat nejenom o sebe, ale i o rodinu- proste prijde zhruba stejne legracni jako chlap kterej hrde hlasi ze se cely dopoledne staral o dite.

Oboji je - alespon teda ja mel doted ten pocit - tak nejak samozrejmost, ne? Nebo je to v cesku jinak?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ADELHAIDA: ohlala, to jsou autenticky emoce, wow :)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    MAR_TINA: Paušál OSVČ nedovolí odečítat nic navíc (žádné odečty za děti, náklady, srázky za penzijní připojištění a podobné věci, které umí daně srazit i do záporu... reálně s paušálem zaplatím o dost víc než kolik bych dal kdybych podával daňové přiznání a odepsal všechno, co jde, ale zase na to nemusím myslet a honit účty, takže se mi to vyplatí)

Příspěvek na bydlení je úplně jiná nádoba a stát řeší jak vysoký podíl čistého příjmu tvoří náklady na bydlení v kontextu lokality a podobně - a jako kontraktor jsem na té hranici, kdy energie plus nájem (na moji lokalitu stále dost nízký) sežerou víc než 30 % čistého příjmu, které tvoří hranici pro nárok na příspěvek. I tak to je zanedbatená částka, která ani nedorovná to, o co se mi zvedly zálohy na elektřinu (ale stále mi to pomůže).

Kdyby náklady, které nemůžu srazit níž, nerostly rychleji než kolik si reálně můžu vyfakturovat a dostat zaplaceno, tak bych o tom ani nepřemýšlel. Ale dostávám se do bodu, kdy si nemůžu obnovit rezervy, které mi loni vzala oprava zubů a možnost, že bych onemocněl je úplně mimo hru.
    [Upřímně - hanba mě fackuje a nárok na příspěvek jsem měl už alespoň dva roky, ale až teď jsem v bodě, kdy si to dokážu obhájit a pokorně si o něj říct. A budu jedině rád, když na příspěvek zase ztratím nárok tím, že mi stoupnou příjmy.]
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MAR_TINA: chapu, protože jsem mela v hlavě konkrétní příklad a fakt me nenapadlo v tom hledat nejakou feministickou skulinku.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: tak to už plně chápu a obdivuji. Umělecká činnost je kapitola sama o sobě. V tomto ohledu se přiznám, že i fandím ID MATHEA, ze se se do toho pustila naplno a držím palce. Mam kamarádku s uměleckou školou, nádherne kreslí i maluje. Nemusím portréty, ale ty její jsou božský a dělá prodavačku za minimální mzdu. Dobře se prosadit ve svem směru je někdy opravdu těžké.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MICHELLEDANIELS: ale říkáš tím, že muži by měli dostávat za stejnou práci víc zaplaceno, chápeš to?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Co som pochopila, tak fionor robi u filmu.
    Holt umelecke zamestnania su skor poslanie, nez zarobkova cinnost… ked mas odbornost a vasen v niecom takom, tak rodinu nezivis, zivi ju zena, alebo ju nemas, alebo zijes skromne…
    zijeme v kapitalisme, plus tento typ prace byva kratkodobo zakazkovy, takze zamestnavatel zamestnancov brat nebude.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MAR_TINA: ne, ale myslím si, že ve většině případů to tak stále funguje. Žena tráví více času s dětmi, pobírá v tu dobu menší příjem - mateřskou/rodicak a je na chlapovi, aby ten příjem dohnal. Někdo může pracovat i při detech nebo se s partnerem střídá doma a částečně taky pracuje. Někdo je zajištěný a tak nemusí nad příjmem přemýšlet. Jsou stále ženy, ktere si rady drží pozici zeny v domácnosti a myslim, že i to bude prakticky prevysovat možnost "muže v domácnosti". Beru to z praktického hlediska, ne ze bych chtěla potlačovat něčí roli nebo pozici ve společnosti.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MICHELLEDANIELS: jakože muž má dostávat lepší odměnu než žena na základě teoretické možnosti, že živí rodinu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam