• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    XAJA: jakože chceš utrácet? :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    MADIETTA: na akej, daj tip. prave nieco hladam;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jsem asi závislá na jedné mobilové hře, a to až tak, že v ní utrácím peníze, čemuž se mi až dosud dařilo úspěšně odolávat.

Střídavě je mi stydno, že jsem naletěla korporacím, a střídavě si říkám, krucinál, tak snad můžu mít aspoň nějakou guilty pleasure.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEI: ja mam podobnou uchylku na moleskine a plnici pera
    NEI
    NEI --- ---
    Emočně mě uspokojuje si jednou za čas koupit takovouhle sadičku.
    Těch zápisničků mám už asi 10.

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Přiznám se, že jsem měl místy při sledování tohoto dokumentu slzy na krajíčku. Ano, pokud jde o přírodu, tak jsem v podstatě odmalička hrozný cíťa. Jinak teda skvělá práce Mariána Poláka a celého filmového štábu, dlužno podotknout!

Planeta Česko - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/11355326735-planeta-cesko/
    SITH
    SITH --- ---
    ELSINOR: a střílet nebohé sběrače klacků na otop co se jen lehce přiblíží k lesu :(
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Občas si přeju stát se dryádou z Brokilonu. Napila bych se té jejich vody, zapomněla na celej svůj lidskej život a žila už jen pro ten les.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Nemam rad hotely.. Jezdim kazdej mesic (uz 3 roky) na sluzebku a uz si radsi pronajimam byt.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Taky mám ráda hotely (hlavně snídaně a wellness).
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mám rád hotely.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ENDER:
    no jeste se ti muze stat ze pulka vlaku jede kam chces a druha nekam jinam. Cedule zadna ale pani pruvodci bude tvrdit ze to je snad jasny a ze kazdej vi.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Nastoupil jsem do spatnyho vlaku. Kdyz tam pisou vpredu, znamena to ten vlak, kterej stoji prvni ve smeru jizdy...
    Prdele, clovek par let jezdi mhd jen do hospody a ztraci zakladni prehled.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NELLAS: je hapticky a dotykovy, ale k hovnu. Nebo proste nejsem zvyklej ho pouzivat - https://www.youtube.com/watch?v=2dI9ql8KSH4
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOUDY: Tlačítko nebo foťák? A čím je to tlačítko speciální?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A přiznám se, že bych teď raději lila po sobě doma s dcerou ayran, než řešila tureckou zahraniční politiku... Ups.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: já se k tomu dostala dnes náhodu na přednášce o dekolonialismu k Haile Selasiemu a Jamajce. Nicméně tohle mne aspoň na chvíli probudilo :)

Tenkrát jsme akorát a střední poslouchali reggae, někteří nejedli maso a nosili dredy a barvy, ale o tom rastafariástvi jsme vlastně zas tak nic moc nevěděli no...
    Kromě huleni ganji teda... Je to zajímavé, že třeba nejedi průmyslové zpracované jídlo a nepiju alkohol, my se živili konstantně smazakem, hranolky, tatarkou a pivem...
    Haile Selassie I. – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Haile_Selassie_I.
    Rastafariánství – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Rastafari%C3%A1nstv%C3%AD
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: tak ja se po nich zvlast nepidim, ale dik za zajimavy info.

me slo hlavne o to nechat prepracovat nudnej text a slo mu to. je zajimavy pochytit tu jeho spravnackou retoriku, clovek zkisti koljk komentsru videi a clanku muze pochazet od AI. urcite bych to doporucil osahat
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: a tohle je taky super
    "Po zrušení otroctví byli jako náhrada za otroky na Jamajku dováženi pracovníci z Indie; v letech 1845 až 1917 jich sem přišlo kolem 36 000. Ti s sebou přinesli konopí, které bylo na Jamajku dováženo z oblasti Bengálska. Od nich rozšířilo po celé Jamajce a stalo se součástí místní kultury"
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: věděl si, že rás znamená princ nebo velmož a Tafari je rodové jméno Haile Selasieho, takže z toho vzniklo ras Tafari, - - -) rastafariáni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam