• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    vzdy kdyz jdu u nas v ustavu na hajzl a neni zasratej a smradlavej jak polni vojenska latrina tak mi naskoci pisnicka od landy "Sance"

A čistý záchody - to mám rád
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    poslední měsíc vždycky, když v posledních nebo tak zahlédnu název tohohle klubu:
    [Jak žít s psychickou poruchou a nezbláznit se z toho (>'-')> <('_'<) ^('_')\- \m/(-_-)\m/ <( '-')> \_( .")> <( ._.)-`]

tak mi to na vteřinu mozek přiřadí k nyx zahraničně-politickým klubům.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Priznam se, ze mam nejvic potrebu propadat zoufalstvi ve chvili, kdy je jedno, co je za den - tyden, svatek, vikend, dovolenou, prazdniny... ty smradi FURT vstavaj kolem sesty..
    jedina chvile, kdy si preju se zbavit jich nebo sebe... kazdej bozi den..
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    právě jsem načala to nechutně drahý šampanský.. už mě nebaví čekat na jednorožce..
    ale pro sichr, jsem do ledničky dala další flašku...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SPIKE411: No dobře, nedávala jsem dost pozor, píšu si tři mínus z Totora.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    V jednom titulku je doslova:
    It's his daughter, Satsuki.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ještě si tam Kantu, toho obrýleného chlapce, jeho maminka a babička dobírají, že je Sacuki hezká holčička, když si k nim přijde zatelefonovat. :)

O děvčatech v množném čísle se mluví na několika místech v anglických titulcích.

(Jako o (mladší) sestře se ale mluví asi jen o Mei.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DA_NIELA: Nevím, no. :)

DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SPIKE411: Chápala jsem ji neutrálně, koneckonců jak děti nekdy bývají. Včetně oblečení. Japonsky neumím a v anglických titulcím myslím nikde není místo, kde je explicitně zmíněna zájménem.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DA_NIELA: Jako že ti nepřišlo divné, že v poválečném Japonsku běhá v chlapec v sukni a červená se tam z něj jiný chlapec a v dialogu se o něm mluví jako o děvčeti resp. o sestře?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: jsou tam věci z rozbalených balení, kdy v systému je "kilové balení pomerančů", ale jeden byl plesnivý. Jako kilovku už to neprodaj a do "pomeranče - vážené" to převést nejde. Takže to jde vyhodit nebo prodat takhle v míchané tašce.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ADELHAIDA: Tam jsou úpně obyčejný dobrý věci, do těch tašek se to cpe jen aby se neřeklo. Vyřazený bývá jenom pečivo.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Poprvý vidím Mého souseda Totoro s českým dabingem. Uhláček, Satsuki je holka ... tolik světoborných zjištění.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nedokážu svojí matce odpustit, že mi řekla, že moje sestra se vdala líp než já. že nadřadila okázale najevo dávané vysoké příjmy mého švagra obyčejnému, normálnímu štěstí dvou lidí, kteří se navzájem podporují a táhnou společně tu káru práce a péče o děti.
    v té době mě to dost naštvalo a zranilo, teď, když se ukázalo, co přesně se dělo za zavřenými dveřmi toho luxusního domu (v němž, jak se ukázalo, sestře neříkají pane snad ani hrnce v kuchyni), se tomu trochu musím smát, ale stejně jí to nedokážu odpustit.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Myslela jsem si, že takový ty tašky a přepravky s vyřazeným ovocem a zeleninou v supermarketech jsou určené pro sociálně slabší, co maj normálně problém si ty věci koupit, ale vlastně to asi nedává smysl.
    EKG
    EKG --- ---
    NICOLLETTE: Sakra! Takhle jsem to mel delat a ne to mit na baraku.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TRISMEGISTOS: to je dobry:) takze treba pri bojich v severni Africe Anglani u svejch vojaku umele vyvolavali dlouhodobou regresi do detskeho veku (odtud 'infantry').

Kdezto u Afrikakorps, u kteryho si vojaci smeli vzit kratky kalhoty pouze vyjmecne a na vyslovny rozkaz velitele, tento postup volili zrejme pouze v pripade, ze bylo potreba behem operace pouzit obzvlaste naivni dobrovolniky:)) Nebo aby Sasici nezavideli Bavorakum Lederhosen
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    PIKKMA: Pomáhá, pokud umíš péct chleba a něco dobrého uvařit. ;)
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Často se cestou ze stěny stavím v delmartu na andělu v bistru na salát. Ale musí být volný stoleček u okna. Je tam totiž výhled na ty vyhlášený andělský schody, kde je prostě ta nejvyšší výskytová frekvence různejch smažek, čórek a obecně klientů probační a vězeňské služby.
    No a mě prostě nějak strašně divně baví sedět nahoře v tom bistru, chroupat ten dobrej salát po tom lezení a čumět na celej ten kolorit tam dole, na všechny ty existence, dají se tam prohlížet prakticky bez povšimnutí a pokaždý se tam děje nějakej mikro příběh.

Je to asi trochu divný, no. Je to takovej "můj čas na kafíčko".
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    LUSINDA: copak nemůžu mít obojí?? já sem v tomhle trochu hipík :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam