Dlouhodobě, tak nějak od doby kdy jsem si to začal uvědomovat, nemám rád Rusko. Procestoval jsem docela kus světa, i v Rusku jsem byl a ze všech míst mám nějaké pozitivní zážitky, mimo Ruska. Snad jen to že jsem letěl letadlem TU-134 (vlastně ani to není moc pozitivní, protože v té době už tyhle letadla byly k vidění max. v leteckém muzeu), jinak ta země je strašná, přitom je veliká, a rozhodně by měla co nabídnout, ale je to Rusko. I ta historie je taková celá zahnědlá, zkusil jsem si to srovnat třeba s Čínou, je to taky velká komunistická země, ale Čína je jako takový ten krámek kde je spousta věcí a mezi tím jsou i hezké věci, které třeba nechcete mít úplně doma, ale zajímavé jsou, má to celé takový ten zvláštní nádech tajemna a nějaké té kultury. Prodavač se tváří mile, máte z něj respekt, ale rádi posloucháte jeho vyprávění. A Rusko? Rusko jsou vybydlený hajzly v Chomutově na sídlišti, ze kterých je cítit pach moči, hoven a kde jsou jen fetky na perníku a lidi vožralý vodkou. Místo kde vás okradou, pobodaj a znova okradou a možná i sežerou.