• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: nevyhověl by požadavkům Život je krásný?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Co se týče hezkých filmů s dětmi ve druhé světové, tak doporučuji Plechový bubínek a Jdi a dívej se. U toho vám děti neusnou :-)
    NEI
    NEI --- ---
    MICHELLEDANIELS: Když příště napíšeš "dcera", tak si tím ušetříš spoustu slov. :p
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Jinak od Waititiho bych určitě ještě doporučil Hon na pačlověky (Hunt for the Wilderpeople)
    Hon na pačlověky (2016) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/421906-hon-na-pacloveky/prehled/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS:
    mmch kdyby měl někdo tip na další podobný film (druhá světová, ale klidně vlastně možná jakákoli modernější historie, očima dětských / dospívajících protagonistů) - sem s nimi!

Nevím, nic o stylu tam nevidím. "Podobný" čtu v intencích toho, co je v závorce, tedy válka + dětskýma očima.

Bohužel o jiných odlehčených/komediálních filmech z války a navíc z dětského pohledu teď nevím.
    Na Inglorious Basterds si holt ještě budou muset počkat. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: No, ale chtěla stylově podobné :D
    A ten labyrint jsem radši nekomentovala, aby to nevypadalo, že proti všemu něco mám... i ten Jojo je depresivní (jak dopadla ta matka, jak se k sobě lidi musí chovat, takový plíživý strach na pozadí tam je).
    TRISSIE: Jo, Hrob světlušek je hrozné trauma, ale nevím, jak tyhle věci vnímají děti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: Hrob světlušek bych už nechtěla vidět ani já (příběh znám, klíčové scény znám, děkuji nechci, nočních můr mám dost i tak)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    On ten Faunův labyrint je taky pořádná depka (akorát si to víc hraje s tou dětskou imaginací).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS: Emocionální vydírání diváka no. :)

V zadání (v závorce) nebylo, že to má být crazy komedie. :)

Jinak třeba Porco Rosso (romantika hydroplánů ve Středozemí na pozadí vzestupu italského fašismu v meziválečném období) je můj oblíbený (a veselý) film, akorát je to z pohledu prasete :) a dospívající dívka je tam jako vedlejší postava.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Ty jo, zatímco Jojo je takový poměrně veselý příběh (kde teda někde v pozadí se dějí děsné věci a sem tam to probublá na povrch), tak Hrob světlušek je na úplně jiné úrovni. To je jen zmar a beznaděj.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Nabízí se Faunův labyrint (Španělská občanská válka). Ale ten už jste možná viděli?

A Hrob světlušek (ale tam teda ta message má bejt spíš že když se vyčleníš z japonské společnosti, tak zhyneš).

Asi bych spíš nedoporučoval Chlapce v pruhovaném pyžamu. ("The Boy in the Striped Pyjamas may “perpetuate a number of dangerous inaccuracies and fallacies” when used in teaching young people about the Holocaust, an academic report has said." atd.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPIKE411: koukali jsme na Králíčka Jojo - na přímou žádost "něco jako Zlodějka knih".

mmch kdyby měl někdo tip na další podobný film (druhá světová, ale klidně vlastně možná jakákoli modernější historie, očima dětských / dospívajících protagonistů) - sem s nimi!
    zn: Narnii už jsme viděli.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOPRETKA: Mne klasicky usne do pul hodiny dítě (co uz ani není moc dítě) a ja pak sama brečím u Příběhu hraček a podobných ptakovin :)) Možná dobre, ze to nevidí.
    FIDA
    FIDA --- ---
    VESTIGIA: moje nejmilejší:)
    WOLF DOWN - STRAY FROM THE PATH - HC WORLDWIDE (OFFICIAL HD VERSION HCWW)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZgORW-8dCDE
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Hrozně mě berou hardcore nebo metalové zpěvačky, co dokážou z úplně andělského hlasu přejít do toho strašlivě drsného řevu. Mám z toho vždycky husí kůži, jak je to nádherný.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Mám toho poslední dobou fakt moc. A když mi vyšla volná neděle, chtěl jsem vyrazit na výlet. Vzbudil jsem se ale v jedenáct. Nadto úplně tuhej. A celou neděli, celou tu krásnou neděli jsem sprostě proválel doma. Objednal jsem si pizzu, koukal na starý kriminálky a asi třikrát jsem usnul. Hanba mě přesto dohnala a alespoň jsem vypral a pověsil jednu pračku. Jinak jsem neudělal nic. Naprosto vůbec nic.

A dneska mám výčitky, jakej jsem zevl. Aspoň že jdu večer jdu na trénink. Tam už mě rozhejbaj ať se mi to líbí nebo ne.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    TRISSIE: já teda u filmového večera s dětmi usnu během par minut... Asi ten pocit že koukají hodinu a půl na pohádku a vlastně se během toho nemá co hrozného stát.. mě tak nějak pravidelně uspí tvrdým hodinovým spánkem!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Zas jednou za čas bys taky mohla mít nárok na „get out of jail free card“.

A důležitá je pohoda všech členů rodiny, ne jen dětí. To by mohla být cenná lekce i pro ně.

Ale tak snad jste si nakonec filmový večer užili všichni. Nebo jsi aspoň moc netrpěla. :)

(A jinak to zní jako skvělý program. Co jste vybrali?)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ACKO: Já to naším říkám dostatečně často a vyzdvihuju jejich kvality "jak to všechno s náma mohli přežít".. v porovnání s nimi nemám za zadkem zdaleka takový průsery, jako měli/mají oni a ještě nás ve všem podporovali (aspoň psychicky, když neměli finanční možnosti - i přesto ze sebe vydali všechno).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam