• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Jak to tak poslouchám, tak jsem fakt šťastný že jsem jako malej každé léto trávil v malém domku ve vesničce kousek od Trogiru, mezi místníma a koupat se chodil na malou plážičku přes kopec kde bylo jen pár lidí a občas tam zabloudil nějaký turista a hned zase odešel protože tam nebyl plážový bar a nehráli Ya, ya, ya Coco Jumbo.
    Chorvatů bych se tady chtěl trochu zastat, sice jako ostatně u každého národa je tam nějaké to procento vychcaných zmrdů, tak zrovna tyhle "Jugoslávské" národy si prošli docela složitou novodobou historii a i přesto tam je fakt hodně opravdu hodných lidí (a nebo jsem měl jen štěstí), dál mi přijde takový zahnědlý že se zrovna Češi většinově vysmívají Chorvatům, stačí se podívat na naše devadesátky a jejich pozůstatky.
    Zajímavé je že dost Chorvatů co třeba pronajímá nebo pracuje ve službách, tak vám řekne že s Čechy mají ty nejlepší a i ty nejhorší zážitky a rovnou dodají že je hodnotí líp než třeba Němce právě kvůli těm dobrým a veselým zážitkům, Němci jsou prý studený čumáci.

Poznámka pod čarou, nejedná se o nějaký velký výzkum, jen co jsem tak slyšel od známých a lidí ze kterými jsem se bavil já nebo část naší rodiny co tam žila. To aby mě zase někdo nebral za slovo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BIRMA: jenom abych to uvedl na pravou míru, já nerozporuju to že to Chorvatsko (a pravda Itálie - to je další věc kterou jsem nikdy moc nepochpoil, co se týká způsobu trávení času a toho jaký tam jezdí češi, je to v podstatě identický ale sodu dostává jenom Chorvatsko) vypadá tak jak píšeš a taky si o tom myslím svý, můj point je spíš v tom, že vopelichaný plážový vometáci co za zvuku Ya, ya, ya Coco Jumbo balí účastnice čerstvého turnusu se vysmívaj jinejm vopelichanejm plážovejm vometákům co za zvuku Ya, ya, ya Coco Jumbo balí účastnice čerstvého turnusu, protože si myslí, že jsou menší vopelichaný plážový vometáci co za zvuku Ya, ya, ya Coco Jumbo balí účastnice čerstvého turnusu - protože seděli o 3 hodiny dýl v letadle a opustili schengen ;)
    ACKO
    ACKO --- ---
    BIRMA: kdyby v Chorvatsku nebyli Češi a Chorvati, tak je to tam pěkný no...já se obecně vyhýbám destinacím, kde bych potkala velké množství českých dovolenkářů, ono jich ostatně stačí i málo a jen nevěřícně zírám, třeba teď v Dolomitech jsem potkala takovou real Barbie v růžovým oblečku jako do fitka, no byla to Češka
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    Já se přiznám, že vůči Chorvatsku a celkově jihoevropským zemím jsem nějakou dobu takovej předsudek měla též - ono je to těžký, když z Chorvatska a Itálie poznáte poprvý jen ty stany nahňácaný na sebe, libou vůni pražícich se opalováků a lančmítu a opelichaný plážový vometáky, co se snaží za hudebního podkresu Ya, ya, ya Coco Jumbo sbalit účastnice čerstvého turnusu. Pak někdo básnil o tom, jak malebný a rozmanitý tyhle země jsou a já jsem nechápala 😀Teprv až jsem se v dospělém věku takto vydala do Říma, prošla kus Španělska pěšky nebo byla pár dní v domku v malé vesničce v Istrii, jsem si udělala tzv. korektivní zkušenost :) Takže ta nedůvěra asi nemusí být spojená jen se snobstvím, ale s tím, že nějakou dobu, hlavně v devadesátkách, velkà část z nás získala o Chorvatsku a spol. díky způsobu “cestování´ o těchto zemich trochu zkreslenej obraz.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Já jak vlezu do Lidlu, skoro vždycky si odnesu nějakou rostlinu. Naposledy včera. Malinký kávovník. Ale asi týden jsem mu odolávala. Neměl tam na mě pořád čekat. Není to moje chyba :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KURE: to je uplně jedno jestli to je egypt, turecko, nějaká asie, whatever, pro tyhle lidi to není chorvatsko a cejtí se mnohem líp, pro ně to posh je
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KURE: "all incluzive výkrmna" made my day
    KURE
    KURE --- ---
    ADAMIRA: ja myslim že cena v tom hraje velikou roli, ale tak či tak, jsem nikdy nikde nikoho neslyšel označit all inclusive výkrmnu v egyptě jako posh :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KURE: to není o ceně
    KURE
    KURE --- ---
    ADAMIRA: Egypt je posh? :D tam jezdí ti, co se jim zdá Chorvatsko drahý
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ADAMIRA: Chorvatsku se spis vysmiva parta “jsemjedinejnasvetekdobylvcernyhore/albosce/slovinsku”… a pak tady mame partu thajsko/vietnam/bali…
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ERVIN: no jakože to je třeba víc jak 10 hodin v letadle žejo, extrémní cestování, tří týdny léčby zpocený prdele, jako Ibráhím ibn Jákúb
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ADAMIRA: All incluzive v resortu v Egyptě už maj posh kašpaři za sebou. Teď lítaj na Bali.
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    SITH: Srbové by ti byli milejší?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SITH: a Češi ;-)
    SITH
    SITH --- ---
    Tak Chorvatsko by bylo fajn.... jen kdyby tam nebyli Chorvati
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    INSEQUI: Tak ten předsudek (totálně debilní) je většinou od posh kašparů který si myslí, že když jedou místo do Chorvatska do Egypta/Jordánska/Turecka (což jsou asi tak dvakrát větší turistický díry) tak zlomily nějaký středoevropský prokletí.

Pak si poslušně stoupnout do kilometrový fronty na polomrtvýho koně kterej jim odveze šunky k Petře a kde si užijou totálně authentickej extrémní turismus, jako Willi Fog nebo Buzz Aldrin.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Chorvatsko, nebo spíš bývalá Jugoška, přiznám se že mi přijde zvláštní jak všude slyším ten asi "předsudek" že tam jezdí paštikáři zevlovat po plážích s houskama se salámem. Asi je to tím že na to mám úplně jiný pohled, ale přijde mi to takový fakt divný.

A Nicolas Cage, je pro mě dost dost zvláštní herec, některý filmy jsou absolutně strašný a některý výborný.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOZLIKK: Longlegs zkusím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam