• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    Nad ránem se mi zdály tak příjemný erotický sny, že jsem se rozhodla vysrat se na vstávání. Přišla jsem pozdě do práce a svedla to na kočku, ale worth it.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    RANDOM_NIGHT: Děkuju ti náčelníku, že ses mě zastal :))
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    FRK_R23: Stejně tě máme rádi.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jsem strašnej kokot.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Když mi bylo kolem 16, milovala jsem Kaisera a Lábuse a jejich trapárny. S kamarádkou jsme dělaly ptákoviny typu balon pod tričkem aka těhotný břicho a u toho jsme pily lahváče a bavily jsme se pohoršenými pohledy nebo řečmi starších dam. Časem to sláblo, na nějakou dobu to zmizelo úplně. V posledních letech jsem se ale k této bohulibé činnosti vrátila. Přiznávám, že občas pošlu někoho pro dřevěnej plíšek z umělý hmoty nebo levou kličku od pravýho zámku. Jednou jsem pustila do školního rozhlasu hlášení o lopatce na uhlí (to mělo velkej úspěch) a stihla jsem zdrhnout. Minulej tejden jsem na obědě tvrdě přesvědčovala kolegyni o tom, jak se můj telefon dobíjí za úplňku solární energií. Dneska ke mně tichá pošta donesla info o nějakým speciálním typu telefonů, kterej se nějak prej jako dobíjí přes noc i bez kabelu a já, byť mě to na jednu stranu děsí, si mnu ruce a poťouchle se bavím. https://www.youtube.com/watch?v=FapwQblS_dY&ab_channel=daG
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dal jsem dítěti prázdnou krabičku na svačinu. Vzala to sportovně :)
    N_I
    N_I --- ---
    občas hodím hnědý slimáky k sousedům co moc nemusím a kde je vyšší zeď, oni zahradu nevyužívají a mají jí plnou bordelu, nemusím je zabít a myslím na to, že se už nevrátí a najdou si tam nějaký úkryt a nechaj ty saláty a další rostliny na pokoji
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Nesnáším potřebu vše odlepit cedulemi. Zhasínejte, splachujte, vypínejte vodu, zavírejte dveře… Speciální kategorie jsou “vtipné” cedule, pro jejich autory je speciální oddíl pekla. Nevím kde se v lidech bere pocit, že jejich touha něco písemně sdělit kohokoli dalšího zajímá. A jelikož jsem v hloubi nervák se sklony se nechat vyprudit k reakci, začala jsem lidovou tvořivost v práci opravovat. Klasika červená tužka a podtržení jak od učitelky. Známkovat jsem teda ještě nezačala, sama chyby dělám často a přišlo mi to už moc. A ono to má nečekaný dopad. Autory asi hněvá, že je někdo upozornil na chyby, takže cedule mizí:)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ADELHAIDA: tak jako, brutalni...imho to na tu dobu bylo romanticky az az, nikdo z nas si uz nepamatuje, co tenkrat bylo uplne normalni a mozna je to na hranici uplny pohadky, ze je tam takovejch veci malo:/
    me utkvel tata umlacenej na zacatku Chaty v Jezerni kotline pri boxerskym zapase a zaporak v Devadesatce, co si omylem podriznul zapesti kusem plechu v zamecnicky dilne a malem vykrvacel...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREAT_R: jenže dobovej setting Rychlých šípů není o "mladý a nezralý", ale spíš o "mladý, ale za sebe plně odpovědný". Mně to plně konvenuje s vyprávěním mého dědy (ročník 1926) a jeho dětství na jihomoravské vesnici. Když jsi byl dost velký na to, aby ses nedržel mámy za sukně, tak už jsi byl taky dost velký na to, aby ses o sebe postaral sám, a dospělé do toho netahal. Dospělí v dědových příbězích figurovali buď jako antagonisti (sedlák, co je honil ze sadu, babka, co je hubovala), nebo jako nositelé "rodové paměti" (vyprávěnky od stařečka), nebo teda ty maminky, co daly chleba a ošetřily ty rány, co krvácely až moc a kapesník na ně nestačil. Ale že by někdo korigoval vztahy v klučičí smečce, tak to ani omylem.

Holky v Ostrých předmětech v tom umí chodit a vědí, jak to s dospělými uhrát, a část toho, co dělají, je právě ta maškaráda.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    ADELHAIDA: Proto mě napadly právě Ostrý předměty - Flynnová tam popisuje jakousi moderní primitivní brutalitu třináctiletejch holek, kterejm právě narostly prsa a pokud chtěj, můžou mít spoustu sexu, zneužívat kluky kolem sebe, pařit, fetovat, šikanovat ostatní holky a svádět to na to, že jsou přece mladý a nezralý. Spousta toho není správně, ale tohle je jejich svět a uměj při tom vypadat jako běžný děcka z malýho města. Podobnej pocit mám dneska z šípů. Téměř tam nefigurují žádní rodiče. Už pilotní komiks začíná tím, že Mirek zachrání Jarku, když je odsouzenej k dvaceti ranám tenisákem od gangu Černých jezdců.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GREAT_R: Foglarovky jsou vůbec dost brutální, ať už to u některých dělá prostředí protektorátu, nebo zážitky s šikanou, domácím násilím a smrtí v rodině i blízkém okolí. Přiznávám, že my ty knížky v dětství přišly temný a krásný, a jako prepubertálnímu děvčeti mi lahodily popisy chlapeckých zpocených těl lesknoucích se v záři slunce při ranní rozcvičce.
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Po 10 letech mi odešel mikrofon v iPhone 8 (nejlíp padnoucí telefon do ruky bez krytu a krycího skla), tak jsem si dal simku do o rok starší 6s(stejné rozměry). Akorát mi tam blbne telefonní síť, tudíž se mi nikdo po par hodinách od restartu nedovolá a dovim se to, až když chci někomu zavolat já. Jestli chci pokračovat dal v podnikání, musím to co nejdřív řešit, ale přiznávám se, ze mi tento stav kdy se mi nikdo nedovola a neruší vyhovuje.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREAT_R: myslel jsem si že to bude nic moc, ale Matásek se na to skvěle hodí ;)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    TOOMIX: Možná si je ze zvědavosti někdy zase poslechnu, jestli budou v čtenářským klubu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREAT_R: Tleskače zabije M, Hačiřík zařve při lovení ježka, ne, pohoda ;)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    TOOMIX: Když to čteš jako dospělej člověk v roce 25, nezdají se ti tyhle tři šípy celkem brutální? Když o tom dneska přemýšlím, přijde mi to jak Ostré předměty - nejmíň dva kluci tam umřou.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Uz jsem zapomnela, ze Roy umre. Co v ty hlave zbyde.
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    Koukám se na To je vražda napsala.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Poprvé v životě jsem pořádně proniknul do Foglarovek - Hoši od bobří řeky a hlavně Rychlé šípy. Jo znám seriál, slyšel jsem i celou stínadelskou trilogii jako rozhlasové hry, ale ty kompletní audioknížky co načetl David Matásek, to je věc! Jsem v půlce Stínadla se bouří a chci, aby mi bylo zase 13, byl jsem u babičky na prázdninách s bratrancema a hráli si na to.

Záhada hlavolamu Audiokniha - Jaroslav Foglar - Albatros Media | Audioteka.cz
    https://audioteka.com/cz/audiokniha/zahada-hlavolamu-albatros/

Stínadla se bouří Audiokniha - Jaroslav Foglar - Albatros Media | Audioteka.cz
    https://audioteka.com/cz/audiokniha/stinadla-se-bouri-albatros/

Tajemství Velkého Vonta Audiokniha - Jaroslav Foglar - Voxi | Audioteka.cz
    https://audioteka.com/cz/audiokniha/tajemstvi-velkeho-vonta-voxi/

U Hochů od Bobří řeky jsem regulérně brečel v kapitole, kdy umřel Roy.

Hoši od Bobří řeky Audiokniha - Jaroslav Foglar - Albatros Media | Audioteka.cz
    https://audioteka.com/cz/audiokniha/hosi-od-bobri-reky/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam