Naše rodinná anabáze je divná, nesu si z ní trauma, že nemám žádnou hodnotu. Odešla máma, za jiným chlapem , její důvody chápu, dali mi na výběr, s kým chci být a já zvolila tátu. Moje osmiletá hlava si myslela, že se máma vrátí, když nepůjdu s ní. No, nevrátila. Starala se dál, ale na dálku, občas přespala na gauči. Většinu dětství dusno, hádky. Viděla ve mě tátu,kterého si nevazila a to se dost promítlo do vztahu ke mě. Asi jsem to pro sebe rozklicovala, že, mimo jiné, to že si často připadám jako ta nedůležitá (rozumej kus hovna) je tím, že mi ten nejdůležitější člověk nedal přednost před vlastním štěstím. Nezávisle na tom, jak tomu rozumím dnes a vím,že to tak mělo být. Asi se budu prát s ruznejma démonama z týhle doby celej život, ale to, že se k sobě všichni tři moji rodiče následně chovali velice slušně a pomáhali si, ačkoliv to bylo nevyvážené a nějak prohnilé, někdy neupřímné, naučili mne chovat se slušně k ostatním v podstatě za jakýchkoliv podmínek. Nevím, jestli je to dobře. Někdy ne. Naučili mne,že život není černobílej. A že i dobrý lidi někdy udělaj nedobrý rozhodnutí a nemusejí proto být hned zlí. A že růst a měnit se dá celej život (máma). Táta už není. Otčím mě často štve, ale ...Miluju je všechny a oni mne.