MICHELLEDANIELS: ja to teda zkusim jeste jednou, uplne polopaticky: laureati nobelovy ceny nejsou "vseobecnej rozhled". Je to i pro nekoho, kdo se o literaturu celkem zajima spis specialni znalost, protoze volba tech laureatu casto sleduje jiny silocary nez jenom tu literaturu, a krome toho je obtizny srovnavat i jenom tu literarni kvalitu jako takovou. Jsou autori ktery kazdej kdo se o literaturu aspon trochu zajima zna, a presto tu cenu nikdy nedostanou.
Stejne tak nejaky celebrity socialnich siti ktery asi spis budou predstavovat teziste Koudyho zajmu nez ty knizky (matne se pamatuju ze kdysi kdesi psal ze snad nema ani jednu) jsou z myho pohledu nikoli vseobecny vedomosti, ale specialni znalosti kteryma oplyva pouze nekdo, kdo tohle pole sleduje. Cesky osoby tohoto typu neznam vubec, a ty nase zdejsi ktery urcite taky existujou diky tomu ze nemam televizi a neposloucham tenhle druh zabavy v radiu neznam o nic lepe: jsou to pro me obdobne specialni znalosti, jako ti laureati nobelovy ceny.
Moje poznamka reagovala na prvni cast toho tvrzeni, jak by komukoli kdo proste pouze cte napsane a neimplikuje nenapsane asi bylo jasne uz na prvni precteni. Co me ovsem nejvic zmatlo bylo tvoje tvrzeni o nejaky moji pravde, fakt nemam plan co tim mas na mysli. Anyway, kafe mam dopity, nechame vesmir at se dal toci.