• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Úúúú, so pathetic! :D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VERSONNENHEIT: To je možnost číslo dvě (respektive donedávna to byla možnost číslo jedna). Ale k čemu mi bude chcípnout na rakovinu někde u moře a bez přátel? Strašně se bojím války, doufám, že se to nestane. Ale bohužel jsem všechno, jen ne optimista. Tady v ČR to možná vypadá jako pohodička, vono nebude tak zle. Ale když jsem byl teď dvakrát v Lotyšsku, tak mi tam ta atmosféra dost otevřela oči. Čím víc mám informací, tím víc mi dochází, že se píše historie a já se budu muset rozhodnout, jakou roli v ní budu hrát. Samozřejmě, kdybych měl třeba děti, tak nad tím taky uvažuju úplně jinak.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Přiznám se, že čím jsem starší, tím víc myslím na to, že chci prožít a dožít druhou polovinu života dobře, ikdyby to mělo znamenat, že se prostě seberu a odtáhnu někam tisíce kilometrů daleko. Absolutně nejsem schopná pochopit ochotu riskovat život a nechat se zabít kvůli magorovi, kterej chce válčit a kvůli kusu země, na kterym jsem se zcela náhodou a ne vlastním výběrem narodila. Zároveň tak trochu stále věřím a doufám, že vlivem nějakého zázraku tohle téma tady nebudeme muset řešit...
    FINSON
    FINSON --- ---
    ONDRAT: Jo, já teď předčítám Děti z Bulerbynu - to se synkovi hrozně líbí, jedeme to už potřetí dokola, brzy to budu umět zpaměti 😆
    Jinak synek už čte taky sám jiné věci, ale tohle má jako "pamlsek" před spaním, když má svoje hotovo ☺️
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    SALAMAN:
    taky to vidím na alespoň 3 kousky
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Čím dál víc přemýšlím nad službou v Aktivních zálohách. Po Ukrajině půjde na řadu Pobaltí, a to už se nás přímo týká. Otázka je, za jak dlouho se Rusáci oklepou a přeskupěj. Podle expertů do deseti let, s pomocí Číny a KLDR ale mnohem dřív. Jenomže to už mi bude skoro padesát... Jak se blíží penál, tak přemýšlím, že bych mohl bejt světu ještě nějak užitečnej a vzít s sebou alespoň pár Rusáků. Máte někdo zkušenost? Jde mi hlavně o fyzickou přípravu. Klidně do pošty.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: zahradničení je taky na audioknihy super!

a zjišťuju, že si v té kombinaci pak pamatuju oboje líp - co přesně jsem dělala a v které pasáži jaké knihy jsem byla. Takže třeba růže jsem loni stříhala u Snyderovy Obnovy národů, a hortenzie letos u Soukupové Nic nebude jako dřív :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    77WHITE: ono to s tim neporozumenim imho uzce souvisi.
    v radiu jednou rikali, ze:
    "Lajdackost ve vyjadrovani znemoznuje predavat komplexnejsi obsahy vedomi a zaroven i komplikuje schopnost ty samotne komplexnejsi obsahy vytvaret."
    no a to vyjadrovani se prave dobre uci a trenuje cetbou.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FINSON: Priznam se, ze ja to oboje taky nezvladam - kdyz jedu na kole tak jedu na kole a nechci nic jinyho, kdyz ctu, tak sedim a ctu, akorat ted tak maximalne Muminky na spani.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MARKYSHA: Já je nedočtu ani tehdy, když jsou fakt zajímavý. Chci číst všechny zajímavý knihy najednou. Dvě v nočnim stolku, jedna na záchodě, tři v batohu do autobusu, jedna ve skříňce v práci... a dalších deset se na mě těší v domácí knihovně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A já se přiznám, že mám nějaké OCD na čtení, že nemůžu nedočíst knihu. Prostě nemůžu. I když se to ukáže jako kravi a viz příšerná blbost, co mi dal syn k Vánocům. Kde to začíná jako Rudolf, ale všechny jsou tak nesympatické, že se člověk těší, že všechny pomřou. Nutno říct, že v tomhle mě ta kniha nezklamala:-)
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    SALAMAN: rookie numbers.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Přiznám se, že mám rozečtenejch tak osm knih. Jsem chronický nedočítač.
    FINSON
    FINSON --- ---
    77WHITE: Ode mě to nejspíš taky vyznělo jinak, než jsem to myslel, nicméně ironie fakt nebyla tam, kdes ji viděl ty :-) Takže se taky omlouvám.
    Z mého pohledu je čtení knih o něco náročnější než hraní PC her, čímž hry nijak neshazuju, taky si občas rád zahraju - akorát na to nemám moc času podobně jako na to čtení. Oboje jsou to ale aktivity, na které, pokud je mám dělat pořádně a pamatovat si, co se dělo, se potřebuju soustředit - proto jsem trochu skeptický ohledně poslechu při jiných činnostech.

Ke kvalitnímu fungování potřebuju fyzický pohyb i to čtení a můj povzdech nebyl o ničem jiném, než že to nestíhám oboje. Akorát jsem si vybral jinak než KURE, protože bez pohybu jsem byl pár let před tím, když byl synek malý, a dost mě to drtilo...

Názor na comics mám stejný a mám ho taky rád, i když toho doma nemám stovky...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FINSON: Hele, mozna to v psany forme vyznelo trochu jinak nezs to myslel, takze pokud sem ti ukrivdil a ty ses nesnazil o ironii, tak se omlouvam:) mam par stovek komiksu a i kdyz se nektery komiksovy milovnici urputne snazi presvedcit svet o opaku, komiks vazne vnimam primarne jako vizualni medium.
    Nicmene sem nereagoval na nikoho konkretniho tady v auditku, spis jen na pohledy a nazory lidi, kdyz jim to reknu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NICOLLETTE: aha. Záhlaví. Díky! :)
    KURE
    KURE --- ---
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: co čteme je vždy aktualizováno v záhlaví. Kniha prosince je Terry Pratchett - Svobodnej národ.ale spousta lidí má trochu skluz (včetně mě), takže se ještě leckde dočítá kniha měsíce řijna (t.č. Frankenstein)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Čtete
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NICOLLETTE: nakoukla jsem a narychlo jsem se ztratila... Co teď čtěte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam