• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Čím dál víc přemýšlím nad službou v Aktivních zálohách. Po Ukrajině půjde na řadu Pobaltí, a to už se nás přímo týká. Otázka je, za jak dlouho se Rusáci oklepou a přeskupěj. Podle expertů do deseti let, s pomocí Číny a KLDR ale mnohem dřív. Jenomže to už mi bude skoro padesát... Jak se blíží penál, tak přemýšlím, že bych mohl bejt světu ještě nějak užitečnej a vzít s sebou alespoň pár Rusáků. Máte někdo zkušenost? Jde mi hlavně o fyzickou přípravu. Klidně do pošty.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: zahradničení je taky na audioknihy super!

a zjišťuju, že si v té kombinaci pak pamatuju oboje líp - co přesně jsem dělala a v které pasáži jaké knihy jsem byla. Takže třeba růže jsem loni stříhala u Snyderovy Obnovy národů, a hortenzie letos u Soukupové Nic nebude jako dřív :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    77WHITE: ono to s tim neporozumenim imho uzce souvisi.
    v radiu jednou rikali, ze:
    "Lajdackost ve vyjadrovani znemoznuje predavat komplexnejsi obsahy vedomi a zaroven i komplikuje schopnost ty samotne komplexnejsi obsahy vytvaret."
    no a to vyjadrovani se prave dobre uci a trenuje cetbou.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FINSON: Priznam se, ze ja to oboje taky nezvladam - kdyz jedu na kole tak jedu na kole a nechci nic jinyho, kdyz ctu, tak sedim a ctu, akorat ted tak maximalne Muminky na spani.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MARKYSHA: Já je nedočtu ani tehdy, když jsou fakt zajímavý. Chci číst všechny zajímavý knihy najednou. Dvě v nočnim stolku, jedna na záchodě, tři v batohu do autobusu, jedna ve skříňce v práci... a dalších deset se na mě těší v domácí knihovně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A já se přiznám, že mám nějaké OCD na čtení, že nemůžu nedočíst knihu. Prostě nemůžu. I když se to ukáže jako kravi a viz příšerná blbost, co mi dal syn k Vánocům. Kde to začíná jako Rudolf, ale všechny jsou tak nesympatické, že se člověk těší, že všechny pomřou. Nutno říct, že v tomhle mě ta kniha nezklamala:-)
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    SALAMAN: rookie numbers.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Přiznám se, že mám rozečtenejch tak osm knih. Jsem chronický nedočítač.
    FINSON
    FINSON --- ---
    77WHITE: Ode mě to nejspíš taky vyznělo jinak, než jsem to myslel, nicméně ironie fakt nebyla tam, kdes ji viděl ty :-) Takže se taky omlouvám.
    Z mého pohledu je čtení knih o něco náročnější než hraní PC her, čímž hry nijak neshazuju, taky si občas rád zahraju - akorát na to nemám moc času podobně jako na to čtení. Oboje jsou to ale aktivity, na které, pokud je mám dělat pořádně a pamatovat si, co se dělo, se potřebuju soustředit - proto jsem trochu skeptický ohledně poslechu při jiných činnostech.

Ke kvalitnímu fungování potřebuju fyzický pohyb i to čtení a můj povzdech nebyl o ničem jiném, než že to nestíhám oboje. Akorát jsem si vybral jinak než KURE, protože bez pohybu jsem byl pár let před tím, když byl synek malý, a dost mě to drtilo...

Názor na comics mám stejný a mám ho taky rád, i když toho doma nemám stovky...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FINSON: Hele, mozna to v psany forme vyznelo trochu jinak nezs to myslel, takze pokud sem ti ukrivdil a ty ses nesnazil o ironii, tak se omlouvam:) mam par stovek komiksu a i kdyz se nektery komiksovy milovnici urputne snazi presvedcit svet o opaku, komiks vazne vnimam primarne jako vizualni medium.
    Nicmene sem nereagoval na nikoho konkretniho tady v auditku, spis jen na pohledy a nazory lidi, kdyz jim to reknu.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NICOLLETTE: aha. Záhlaví. Díky! :)
    KURE
    KURE --- ---
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: co čteme je vždy aktualizováno v záhlaví. Kniha prosince je Terry Pratchett - Svobodnej národ.ale spousta lidí má trochu skluz (včetně mě), takže se ještě leckde dočítá kniha měsíce řijna (t.č. Frankenstein)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Čtete
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    NICOLLETTE: nakoukla jsem a narychlo jsem se ztratila... Co teď čtěte?
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: za mě, řízení v známé lokaci a nevyhrocenym provozu je na knihy ideální. stejně tak procházka v místě který znáš a tak nevěnuješ moc energie sledování okolí. Nebo monotoni práce kterou děláš na volnoběh, luxování, mytí nádobí, žehlení.
    nesmíš dělat nic nového nebo náročného, to pak přestáváš stíhat jedno nebo druhý.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAR_TINA: No já běhám a jezdím na kole. Ale díky za snahu :-)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    FINSON: doporučil bych začít knihou, kterou už jsi četl, ale bylo to dávno a moc si ji nepamatuješ
    poslech knihy je neurologicky podobný četbě, ale i tak vyžaduje trochu zvyk - a známá kniha ti usnadní aklimatizaci
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FINSON: hele, docela jsem se učila vnímat sluchem a ne zrakem. Při ostré chůzi s hulkama je to fajn, běh asi ne. A naučila jsem se tím soustředit na jednu věc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    77WHITE: Aroganci, samozřejmě. Stejně jako hned v tom svém prvním příspěvku jsi použil slova "intelektuální honění", ačkoliv tady o ničem takovém nikdo nepsal, ve hře byly i comicsy, prostě jsi v tom okamžitě viděl to svoje :-)

MAR_TINA, FIONOR: Nejsem si jist, že umím takhle mulitiaskovat, ale zkusím tomu dát šanci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam