• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ctu po nyxu ruzny smutky z toho, ze lidi uz uzobavaj vanocni cukrovi, tak se priznam, ze jsem letos adventni kalendar dojedl uz tretiho prosince.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HOWKING: ono to ale není jen takto jednoduché. Leccos zapomeneš, protože v době, kdy se to dělo, nebyla kapacita to zpracovat. Takže co s tím mozek udělá? Šoupne to někam do nevědomí. A tam to ale pořád je a nějak ovlivňuje, jak se chováš. A u tvého příkladu se srazem spolužáků – nevnímáme věci stejně ani v době, kdy se právě dějí. Každý člověk si všímá víc něčeho jiného... nicméně aspoň shodné jádro by historka těch, co se něčeho zúčastnili spolu, mít měla. ... Další věc je, že existují takzvané bezproblémové vzpomínky, dokonce takové ustálené, kdy si parta kamarádů vždycky, když se sejde na pivu, vzpomíná nahlas a společně na tytéž zážitky... takové to "pamatuješ, jak tehdy...?" Padnou totožné věty, protože se lety naučili na to vzpomínat stejně, vyzdvihovat stejné okamžiky.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    HOWKING: Než si rozmyslíš, jaká je skutečnost ve skutečnosti, změní se a uteče o kus dál.

Řiď se citem. Má to svůj evoluční smysl - dlouhodobou paměť.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: Racionalita, to je moje. (v epistemickém slova smyslu :D)
    NEI
    NEI --- ---
    HOWKING: Dík.
    Seš náš nyxí racionalizátor.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NEI: To je normální. To nikdo. Paměť čím dál víc schematizuje vzpomínky (komprese) a z těch schémat domýšlíme minulost. A vzpomínky s nejmenším užívání se vytrácí. Proto se na srazech maturantu sejde dvacet lidí s deseti odlišnými (domyslenými z miniaturního schématu) verzemi události - druhých deset ani nevěří, že tomu byli přítomni.
    NEI
    NEI --- ---
    Velkou část svého života si vůbec nepamatuju ...
    Což je asi dobře?
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    Priznavam, ze uz mne mnozstvi skvelych zprav o trumpovych uspesich, konec klimaticke krize mavnutim proutku kolegy Macinky a zbytek novinek z povolebniho česka donutil si dat informacni detox. Na mesic …. uvidime jestli se ten svet beze mne nezhrouti :):):)
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    No jako nevim no..
    Dneska jsem musel do vydejni budky. Poprvy..
    Cestou me napadaly ruzny zpusoby, jak to zrecyklovat. Kdyz jsem se blizil, zaclo mi bejt blbe a po vytahnuti 15kg krabice jsem mel strach, takovej ten mlznej opar okolo. Uz to nechci nikdy zazit
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Moje závislost na čokoládě se začíná těžce vymykat kontrole!
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    VESTIGIA: Máš právo vědět :D !
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MELDA: moc, nakonec jsem to nekoupila 😉
    MELDA
    MELDA --- ---
    VESTIGIA: Mam strach se optat teda kolik to stalo :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    VESTIGIA: že díky podpoře ID VERSONNENHEIT jsem se odhodlala a do toho obchodu jsem šla :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Přiznám se, že já ty Vánoce moc neřeším, dárky, stromek a tradiční večeře ano, ale jinak...ono se mi to asi mluví, když nemám žádný příbuzný, které bych navštěvovala a oni by mě rozčilovali. Takže se nadlábnem, užiju si radost dětí z dárků a každý si děláme, co chceme.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přiznávám se, že letos se ta vánoční atmosféra nějak ne a ne dostavit. I am going through the motions, but not the emotions.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Teda řeknu vám bez mučení: nebýt rodiny která si na pár těch tradic potrpí, tak bych se vám na ty Vánoce z veselá vysral.
    Dvacátého bych nahromadil zásoby, opevnil se v bytě, zatloukl okna a vylezl až pátého ledna.
    ZEBROWSKI
    ZEBROWSKI --- ---
    Ja se naucil mit v pici na lehatku..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: já mám to samý, proto si neustále nechám od někoho srát na hlavu, než abych se pohádala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam