• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Přiznám se, že já ty Vánoce moc neřeším, dárky, stromek a tradiční večeře ano, ale jinak...ono se mi to asi mluví, když nemám žádný příbuzný, které bych navštěvovala a oni by mě rozčilovali. Takže se nadlábnem, užiju si radost dětí z dárků a každý si děláme, co chceme.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přiznávám se, že letos se ta vánoční atmosféra nějak ne a ne dostavit. I am going through the motions, but not the emotions.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Teda řeknu vám bez mučení: nebýt rodiny která si na pár těch tradic potrpí, tak bych se vám na ty Vánoce z veselá vysral.
    Dvacátého bych nahromadil zásoby, opevnil se v bytě, zatloukl okna a vylezl až pátého ledna.
    ZEBROWSKI
    ZEBROWSKI --- ---
    Ja se naucil mit v pici na lehatku..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: já mám to samý, proto si neustále nechám od někoho srát na hlavu, než abych se pohádala.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Stydím se zeptat prodejců na cenu, když ji nemají přímo uvedenou na zboží. Takže teď už asi dva týdny chodím kolem mistniho květinářství, strašně toužím po jednom ze svazků eukalyptu, které mají vystavené před obchodem, ale pořád se necítím na to jít dovnitř a zeptat se. Ach jo :-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Nesnáším křik a hádky. Dnes jsem neustála situaci a křičela tak, že je mi z toho fyzicky zle ( což je skoro pokaždé). Většina lidi by to přešla, me to naprosto paralyzuje a nejsem chopna nic.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    STEPNI_VLK: Ano. A za vyber skladby nejsem vubec odpovědná. Protoze takova Trudova zena od Spiritual kvintetu s extra smutnym textem ma pro me veselou melodii. 😀
    Jednou jsem se zpevem i uhajala 🙂
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dnes jsem se ráno probudil ze snu s písní na rtech. Konkrétně to tuším byla Wall od Living Colour, resp. řekl bych, že jsem si prozpěvoval "The walls between us all must fall". Ruku do ohně už za to teď teda nedám, ale jsem si jist, že to byla skladba z alba Stain. A to i přesto, že jsem to album v posledních dnech či spíše týdnech rozhodně neposlouchal, ačkoli jinak patří mezi má oblíbená.

Občas se mi to tak děje, že se probudím a něco si okamžitě bezmyšlenkovitě začnu zpívat, třebaže jsem tu skladbu v poslední době neslyšel ani omylem. Stává se vám to též?
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: to poznas. Kdyz je to prášek, tak to byva celý lusk, kdyz to jsou drobna cerna seminka, tak to jsou jen seminka. Ale účinek splni oboje :)

Vanilkový kaviár – 100 % vanilková zrníčka – 20 g
    https://www.vanilkovna.cz/produkt/vanilkovy-kaviar-20/?gad_source=1&gad_campaignid=23160084919
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Ja mam z usa balik a su tam len seminka. Stalo to ledvinu ale mam to roky. Predpokladam, ze toto bude podobne.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: nevidim tam pomer "seminek". Na tyhle mlete jsem kolikrat koukala, ale vetsinou se mele cely lusk, takze se toho spotrebuje o to vic. DM vanilkovy cukr stoji taky vic, ale je tam opravdu jen ta duzina.

K_A_R_K_U_L_K_A: no, vsak ja si udelam vlastni vanilkovy cukr. Ale ten z DM je vybornej, pouzivala jsem ho roky. Ted mam tyhle dva obchody vedle sebe, tak vetsinou beru lusk, ale nekdy sahnu po pytlicku.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MICHELLEDANIELS: ten cukr je vítěz dtestu :) jinak lusk na to nepoužívám, pač ve vanilce to až obaluju
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Karluli nevidim, ale pouzivam toto a je to uplne ina kategorie

GRIZLY Vanilka mletá Bourbon BIO 20 g | Grizly
    https://www.grizly.cz/grizly-vanilka-mleta-bourbon-bio-20-g

Davas toho dost malo, vydrzi to celkom.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: vanilkovy cukr z DM zarucene vede, ale u nas ve sklizenu maji vanilkovy lusk za 70,- , takze to pak neni o cem :)
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    jako ne že bych chtěla nějak přehánět nebo se vytahovat, ale nikdy jsem nejedla lepší vanilkové rohlíčky než ty moje
    fakt upřímně jsem lepší nejedla :)
    (letos teda ne vlašských ořechů, ale pekanových. vanilkový cukr odebírám z DM)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: Aktualita k tematu z dnesniho tisku: "Zakaznici tzv. "rage rooms" kde je mozne se odreagovat znicenim nejakeho predmetu se skladaji z 60 az 90% z zen. Zatimco muzi se tam chodi spis pobavit, zeny sluzbu vyuzivaji predevsim aby odbouraly nashromazdenou frustraci. Nektere z nich pri mlaceni do predmetu propukaji v plac"

Rage Rooms: Wut, Stress und Frustrationen herauslassen - 20 Minuten
    https://www.20min.ch/story/wut-herauslassen-statt-was-vom-ex-zu-zerstoeren-schweizerinnen-lieben-rage-rooms-103468581
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: hlavně Erika je ukázkovej pokrytec - kecá o tom, jak prioritou ženy je rodina, a přitom má sama vystudovaný práva, do třiceti dělala kariéru a teprve pak obrátila.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: až na ten poslední dovětek o feminismu a utopií rovnoprávnosti, ten ti samozřejmě nežeru, se to čte hezký.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEI: myslis neco jako "vylicit zivot ve dvou odstavcich"? :-) V nasi rodine byly zensky uz nekolik generaci celkem silny osobnosti, ktery vedly smysluplnejsi a stastnejsi zivot nez vetsina tech dnesnich otrokyn korporatu :-)

Aspon jednu anekdotu: moje prababicka ktera spolu s pradedeckem vedla mlyn s pekarnou o dvaceti zamestnancich, ktery se vsichni v poledne schazeli u jednoho stolu v jeji jidelne (mimo jiny bylo cely okoli prvni oblasti v kraji ktera byla elektrifikovana, diky jejich vodnim turbinam) - byla jedina osoba v cely vesnici, ktera si mohla dovolit nechodit v nedeli do kostela, prej "na takovy blbosti nema cas". Nicmene, po msi se farar pokazdy vypravil k ni domu, kde spolecne pili caj a diskutovali o bibli. Byla taky asi prvni zenska v okruhu nekolika desitek kilometru, ktera umela ridit auto - jejich Tatrou rozvazeli chleby po okolnich vesnicich a jejich auto bylo dlouho jedinym ktery tam jezdilo.

Ono by toho bylo vic, a to je jenom jedna z mnoha zajimavejch zenskejch postav, ony byly necim skvely vsechny.

To ale nebyl muj point: me slo spis o to, jestli zivot kterej zijeme - my vsichni - je vnimanej jako smysluplnej a produktivni, jestli jsme s nim spokojeny. Ti kdo se o to zajimaji vedi, ze neexistuje prima umera mezi poctem moznosti a pocitem stesti, coz je v podstate hlavni tragedii feminismu: jakkoli nic jinyho nez absolutni rovnopravnost vsech bytosti neprichazi v uvahu, ve svy konsekvenci ucinil zeny nestastnejsimi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam