• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NA_LOUCE
    NA_LOUCE --- ---
    Často o sobě říkám že nejsem moc chytrej.
    Ve skutečnosti ale na hloupost nevěřím
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: naopak, teď budu všechno svádět na ADHD a léčit se nebudu hahaha :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: vůbec nemusíš ani přemýšlet o lékách, ale je dobrý, když už se člověk rozhodne to zkusit, nemít zazděnou cestu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: no tak považovala jsem to za osobní chyby prostě a snažila jsem se. Pak jsem si brala osobně, když mi to nešlo.
    WRNQ: no očekávám podobný průběh, ale už jsem dostala aspoň ty rady a strategie a přece jen si z toho něco vezmu.
    Případně teda nějaký úpravy studia jsou možné, ale já už mezitím všechny ty problémy prostě musela vydřít, takže je to s křížkem po funuse před státnicema skoro, něco jsem si už vyžrala pěkně v průběhu studia :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZEBROWSKI: no já se k tomu dostala za rok (!) po žádosti u nás na FFUK :)) už jsem na to zapomněla, najednou se ozvali s termínem he
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    GRANTORINO: Ale některý zas lehčí ;)
    MAR_TINA: Já měla štěstí, nudila jsem se v čekárné u dětskýho a koukám na inzerát "nový psychiatr in da town", načež jsem asi za dva dny zjistila, že má ordinaci na stejný chodbě jako moje jiná doktorka, tak jsem mu napsala mail a bylo. Po třech návštěvách, nějakých testech a mém odmítnutí medikace, jsme se rozešli v dobrém s tím, že si vedu dobře a čaune.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Mně to právě všechno začalo dávat smysl.. z některých věcí je mi smutno, hodně jsem si toho prošla asi zbytečně, vědět to, pracuju se sebou v určitých letech jinak.. teď je to prostě jenom úlevný pocit.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A dík za podporu teda všem :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: to budu mít zvažovat, obecně léky pokud nemusím, tak neberu... To si budu muset ještě nechat vysvětlit a promyslet.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ALESH: no to se prej musí vyzkoušet, a aby mi to nevzalo drive nějakým útlumem, to už bude v rukou psychiatra případně.
    Nicméně probraly jsme nějaký strategie a v zásadě jsem na většinu toho dávno přišla sama pokusy a omyly. Žejo. Ale aspoň něco dává smysl teď.

PALEONTOLOG: s medikací uvidím. Samo se mi do toho moc nechce. Ale jsou i další možnosti jako prostě uvědomění a úprava životního stylu. Například nedělat milion věcí jako to mám ve zvyku.

KAIAFOX: no úleva hlavně pro okolí a jo tak ještě se to bude upřesňovat nejspíš. Test na autismus mi btw taky vyšel jakože jo vysoký skóre, no ale stejně jsem už na tyhle diagnózy stará :D nicméně nějaký věci by pak víc dávaly smysl.

WRNQ: přesně. V podstatě naprostou většinu už dávno vím a dělám to tak, na začátku vztahu jsem o tom muže informovala, mám to tak a tak, tak se na to připrav, tohle dělám, etc. Takže vlastně žádný překvápko.
    Spíš trochu smutek, že tímpádem mám logicky některý věci obtížnější.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WRNQ: v ČR se bez potvrzené diagnozy téměř nedostaneš k lékům, dělají s tím děsný ofuky
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KAIAFOX: Mně to zas nepřišlo u sebe tak zlomové. Pan psychiatr mi řekl, že si vedu dobře, protože jsem si na všechny efektivní kompenzační mechanismy přišla vlastně postupem času sama a jinak se u každýho fuckupu směju sama sobě jako už spoustu let:) Pro studenty je úleva, že i úča dělá chyby a blbosti a nemusí se cítit tolik ve stresu.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Moc ti to přeju. Mít potvrzenou diagnózu je hrozná úleva.. imo. Ja se k tomu prokousávám až přes děti.. (u mě nejspíš AuDHD, na PAS mi vyšlo vysoký skóre).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: tp vis, zdravej clovek je jen spatne vysetrenej.
    ALESH: me medilqce ma adhd malem zabila, ale napriklad takovej pernik me uklidnuje.
    ALESH
    ALESH --- ---
    GRANTORINO: kdyz budes mit stesti (a budes chtit) tak ti sedne medikace a zmeni ti to zivot (k lepsimu). Ale i bez medikace se s tim da pracovat. Drzim place :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Takže už to mám ofiko potvrzené od psycholožky, mám AC/DC, pardon ADHD, tak nevím, jestli se mám radovat nebo co..
    stejně už to všichni kolem mne dávno říkali. Možná je lepší takové věci nevědět :D
    MARIOO
    MARIOO --- ---
    Už vím,že chuť do života a radost z bytí může člověk načerpat snáze z počínání přírody než z počínání lidí.
    Jan Werich
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    mam dobrou naladu, kdyz se vyspim aspon sedm hodin, dobre najim a neboli me furt bricho. takze asi tak 3x do mesice :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    BERUSKA_CA: Takhle se ovšem dá pohodlně jíst v posteli.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ale vsak ja mu to neberu, dokud po me nehazi koblihy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam