• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SKID: To nevím.. děti diagnózu nemají, ale jeden vykazoval znaky PAS od útlého věku a druhý zase ADHD.. i když to rodina bagatelizuje a na všechno mi říká "ale prosimtě". U třetího zatím nevím, něco tam imo taky bude. Jsou prostě po mně.
    Nejstaršího jsem zaregistrovala do Nautisu, sama si naděje na vyšetření moc nedělám.. ale zatím nám oběma vyšlo dost vysoké skóre u jejich testů na PAS.
    SKID
    SKID --- ---
    KAIAFOX: Ahoj, kteří psychologové mohou u dětí oficiálně potvrdit ADHD?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Na starý kolena jsem přišel na další záležitost, co mi dělá radost

mám rád tanec

a ne jen tak ledajakej

Solid Gold Dancers performing "Maneater" by Hall & Oates (1982)
    https://m.youtube.com/watch?v=n6LmAIxnPxI&list=RDn6LmAIxnPxI

ok, boomer
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    HEJSEK23: No....Byla bych radši, kdybych si za tímhle faktem žádné konkrétní příběhy nedomýšlela.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    WRNQ: inzerát na psychiatra v čekárně na dětskym odd. Ten pán ví kde lovit :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Koupila jsem si Mars tyčinku a celou jsem ji sežrala...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Nejen v CR, tady je to taky kovbojka. Bohuzel pro toho, kdo ty leky potrebuje.
    Priklad: zakladni diagnoza probehla na soukrome klinice protoze statni praskaji ve svech a dite jim “omylem vypadlo ze systemu”. Papir sice vsude uznavaj, ale leky musi dostat tam, kde dostal diagnozu. Jenze tam je kady vystreni drahy jak zajezd na Maledivy (to neni vtip) a tak dite roste a problem roste jeste rychleji. Uz ted se to neda zvladat.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Vykřikla jsem v kině.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    MAR_TINA: Aha, tak když už jsem s těma nevyžádanýma radama začal, na tohle ti teda dám ještě jednu: hoď si korunou. Ale pozor, to není celý. Trochu se na to dilema soustřeď, pak hoď mincí, a až poletí dolu a než dopadne, srdce ti řekne, kterou z těch možností si opravdu přeješ. Na pozdější "racionální" kecy mozku (tzv. rozumu, ega atd.) pak už neber zřetel, volba je jasná a takhle se nikdy nemůžeš splést. :)
    Good luck.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAMILLOS: jenže ono to není věc, kterou zkusíš nebo nezkusíš. Ono je to, kterou vybrat a kterou vynechat, protože čas není na všechno :(
    NA_LOUCE
    NA_LOUCE --- ---
    Často o sobě říkám že nejsem moc chytrej.
    Ve skutečnosti ale na hloupost nevěřím
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: naopak, teď budu všechno svádět na ADHD a léčit se nebudu hahaha :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: vůbec nemusíš ani přemýšlet o lékách, ale je dobrý, když už se člověk rozhodne to zkusit, nemít zazděnou cestu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: no tak považovala jsem to za osobní chyby prostě a snažila jsem se. Pak jsem si brala osobně, když mi to nešlo.
    WRNQ: no očekávám podobný průběh, ale už jsem dostala aspoň ty rady a strategie a přece jen si z toho něco vezmu.
    Případně teda nějaký úpravy studia jsou možné, ale já už mezitím všechny ty problémy prostě musela vydřít, takže je to s křížkem po funuse před státnicema skoro, něco jsem si už vyžrala pěkně v průběhu studia :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZEBROWSKI: no já se k tomu dostala za rok (!) po žádosti u nás na FFUK :)) už jsem na to zapomněla, najednou se ozvali s termínem he
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    GRANTORINO: Ale některý zas lehčí ;)
    MAR_TINA: Já měla štěstí, nudila jsem se v čekárné u dětskýho a koukám na inzerát "nový psychiatr in da town", načež jsem asi za dva dny zjistila, že má ordinaci na stejný chodbě jako moje jiná doktorka, tak jsem mu napsala mail a bylo. Po třech návštěvách, nějakých testech a mém odmítnutí medikace, jsme se rozešli v dobrém s tím, že si vedu dobře a čaune.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Mně to právě všechno začalo dávat smysl.. z některých věcí je mi smutno, hodně jsem si toho prošla asi zbytečně, vědět to, pracuju se sebou v určitých letech jinak.. teď je to prostě jenom úlevný pocit.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    A dík za podporu teda všem :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: to budu mít zvažovat, obecně léky pokud nemusím, tak neberu... To si budu muset ještě nechat vysvětlit a promyslet.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ALESH: no to se prej musí vyzkoušet, a aby mi to nevzalo drive nějakým útlumem, to už bude v rukou psychiatra případně.
    Nicméně probraly jsme nějaký strategie a v zásadě jsem na většinu toho dávno přišla sama pokusy a omyly. Žejo. Ale aspoň něco dává smysl teď.

PALEONTOLOG: s medikací uvidím. Samo se mi do toho moc nechce. Ale jsou i další možnosti jako prostě uvědomění a úprava životního stylu. Například nedělat milion věcí jako to mám ve zvyku.

KAIAFOX: no úleva hlavně pro okolí a jo tak ještě se to bude upřesňovat nejspíš. Test na autismus mi btw taky vyšel jakože jo vysoký skóre, no ale stejně jsem už na tyhle diagnózy stará :D nicméně nějaký věci by pak víc dávaly smysl.

WRNQ: přesně. V podstatě naprostou většinu už dávno vím a dělám to tak, na začátku vztahu jsem o tom muže informovala, mám to tak a tak, tak se na to připrav, tohle dělám, etc. Takže vlastně žádný překvápko.
    Spíš trochu smutek, že tímpádem mám logicky některý věci obtížnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam