• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HOWKING: Asi myslíš předpona. A nemyslím si. Předpona in- znamená prostě "ne". Přesný opak k "inkontinentní" je proto prostě "kontinentni". Pokud v nějakým jazyce existujou předložky s významem "ano", taky sem o nich v životě neslyšel a z principu jaksi nejsou potřeba.
    Správná forma, pokud chceš říct "více než", "příliš" a chceš to opravdu latinsky (páč hyper- je z řečtiny), by byla "superkontinentní", podle mě.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    držák
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ALARICA: Inkontinence nění zas takový problém. Jsou pomůcky, jak to sanovat. Horší je mužský problém stejného věku hyperkontinence :D

PS: teď jsem vedl čtvrthodinový rozhovor s chatem GPT, zda existuje jednoslabičná latinská předložka opačná k in. On zarytě tvrdil, že kontinence. Až když jsem mu vysvětlil tři stádia.
    - incontinentní - neudrží i když chce
    - kontinentní - udrží když chce
    - xxkontinentní - udrží i když nechce :)
    tak pro xx vymyslel hyper a jednoslabičnou latinskou formulaci nenašel.
    Tedy otázka do pléna - existuje jednoslabičná verze předložky ke kontinentní značící pravý opak inkontinence?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALARICA: vzhledem ke stárnutí nyx-populace bych to klidně otevřela tady: [Vagina - klub pro majitelky] - je to soukromý klub, majitelka je ID AOTEAROA, která na nyx stále chodí, takže jí můžeš napsat o přístup.
    ALARICA
    ALARICA --- ---
    ALARICA: jsem divná když je mi trochu líto že tu na tohle téma není diskuze? (nenašla jsem) Vím že tohle je téma o kterém se moc nemluví, ale občas člověku psychicky pomůže, když si může o věcech popovídat. Dokonce jsem i přemýšlela, že zkusím diskuzi založit, ale s velkou pravděpodobností by se tam asi všichni styděli psát. 😆
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    FONTAN: no ty blaho dobře ty!!!! Kolman je láska.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    Přiznávám, že jsem asi poznal, že NICOLLETTE dává poznámky z přednášky Vojtěcha Kolmana (a jestli ne, tak se přiznávám, že jsem to popletl (
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    HOWKING: Vubec. To je z fracouzskyho skolniho pisma.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DA_NIELA: to ruské z! (tobě bude hodně roků - máti to tak taky psala)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Mam nekolik osobnosti, ale radky, ty mi utikaly vzdycky.

NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Jsem tu správně v typografickém klubu?

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Jee! Ty ja mam rada.
    ALARICA
    ALARICA --- ---
    Tak mám oficiálně potvrzeno, že jsem inkontinentní. Nejdřív se mi z toho chtělo brečet, ale ono je to takhle vlastně už dlouho, a dá se to zvládat, takže se vlastně nic moc neděje. Jen jsem nikdy nevěděla ty čísla. Že normálně lidi začínají cítit, že se jim chce cca při 200 - 300ml. A já ztrácím kontrolu při cca 150ml. No nic, třeba se teď nemusím cítit tak provinile.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    NEI: Ano, omlouvam se a uz to nikdy neudelam..
    NEI
    NEI --- ---
    DR_NIKITA: Schizofrenie bývá hodně často mylně zaměňována za mnohočetnou poruchu osobnosti.
    Vícero stylů, nebo osobností - to není schizofrenní.

(neisplanning opět útočí:)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    BERUSKA_CA: to ani není důchodcovske, spíš situačné. Vyhráváš linecké srdíčko třeba :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Takze vyhravam soutez duchodce tydne a jako vyhru dostanu umele zuby? :)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Přiznám se, že z olympiády jsem zatím viděla akorát titulky na internetu.

A taky, že mě hrozně baví níže postované ukázky různých písem.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Přiznám se, že mi beruščino písmo zde asociuje oznamy typu "objednávky na vánoční cukroví přijímáme do 15. listopadu", nalepené na pult v malé pekárně a cukrárně založené v 90. letech. Až na tu 4 :))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACKO: Dekuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam