• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    TRISSIE: věř, že to tak lakavé není. Ja bych se zase radeji vdala, jen abych se ho zbavila a klidne budu Hlízová :) )
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Jednou za čas se sprchlujií s pivem. Proud teplÿ vody a orošená dvanáctka je celkem blaho. Zvládnu jedno, druhÿ po a pak stopka. Hŕeším.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Hlíza je ale absolutně geniální křestní jméno a teď ho chci.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    URPUTNIK: Přiznávám, že když o tehle kolegyni hovořím, a ona tam není, používám to tak, jako by Hlíza bylo křestní a Žlábková příjmení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    URPUTNIK: což o to, to se může stát. Měla jsem kolegyni Ritz-Radlinskou:
    Příjmení: Ritz-Radlinská | Četnost příjmení v obcích ČR | Příjmení.cz
    https://www.prijmeni.cz/Ritz-Radlinsk%C3%A1

a ta říkala, že pradědeček byl Fritz Radlinský, ale do matriky ho zapsali jako F. Ritz-Radlinského :-)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    TRISSIE: ja se musim priznat, ze jsem si myslel, ze Hliza je krestni jmeno .. nejaka zkomolenina na matrice ze jmena Liza
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: jako nositelka rodného i vyvdaného příjmení s velmi nízkou četností (v obou případech všichni nositelé v republice patří do dvou až tří rodinných klanů) - příjmení typu Dvořák, Novák nebo Kovář mi zní velmi, velmi lákavě! :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: Má můj obdiv. Vlastně se mi to moc líbí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: Google říká, že se paní jmenuje Markéta Hlíza Žlábková. Tedy že za svobodna byla Markéta Žlábková, vzala si nějakýho Hlízu, a rozhodla se pro nepřechýlenou variantu kombinace společného plus rodného příjmení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: tak to zase obě jména mi přijdou hezká. A není tam R. Natož kombinace R a L!

A to hlíza je teda co? Křestní nebo ne?
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MAR_TINA: Já jo!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: kdybych se jmenovala Žlábková, tak bych celý život toužila po tom, jmenovat se nějak jinak. Ale kdyby ta alternativa byla "Hlízová", tak... jak říkám, s Hlízou bych to utnula a šla bych hledat Nováka nebo Dvořáka! :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RANDOM_NIGHT: nejsem si jistá, jestli Vytvořit kompletní biologický význam = hodí se to jako jméno :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MAR_TINA: Stonková, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: existuje příjmení, které by se hodilo ke jménu Hlíza?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: přiznávám se, že kdybych se jmenovala Žlábková, tak to s Hlízou utnu dřív, než by došlo na řeči o manželství.
    a nebo bych trvala na tom, že se před svatbou jeden z nás přejmenuje.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Přiznám se, že jsem si to musela progooglit :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mám kolegyni, co se jmenuje Hlíza Žlábková. Poctivě jsem si nastudovala, jak ji oslovovat, aby mi při první příležitosti řekla, ať jí říkám křestním. Ale stejně to generuje zábavný situace.
    Kolega: A kdo to tohle říkal?
    Já: Hlíza.
    Kolega: Aká hlíza?
    Já: Žlábková
    Kolega: Ty si zožrala hlízy a ony k tebe hovorí?
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MAR_TINA: to muselo být na pohled úchvatne :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MICHELLEDANIELS: měly jsme s kamarádkou podobné cítění a podobný Průšvih. Stěhovaly jsme teda jen svíčky a hlavně zapalovaly jednu od druhé po celém hřbitově, aby měl každý světýlko.

I dnes si myslím, že to muselo být krásné.

Výsledek byl všeobecný zákaz vstupu dětí bez doprovodu na hřbitov.

Dospělí prostě přesně vědí, jak se správně vzpomíná a truchlí!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam