• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    dobrá je na to Tamda, kde je mívaj cca. za 16,- ale máj tam vždycky jednu paletu jednoho druhu a když zrovna není ta správná série, tak smůla

VERSONNENHEIT: má všechny série o kterých píšeš,(a mnoho dalších) má to katalogizované a jede si to ve velkým. Proto jsem informoval o rovnoměrnosti této série, protože bývá zvykem, že některé figurky jsou tam záměrně málo časté.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já jsem v dětství sbírala ty ručně malovaný serie, hrošíky, krokodýly, tučňáky a další, některý figurky jsem mívala třeba 4x a na jinou ne a ne narazit. Takže rovnoměrně rozložený v těch platech to spíš není. A trochu mě sere že sourozenců děti mi to rozkrámovaly a rozkradly. Hejskova máti je asi taky slušnej oddíl :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    MAR_TINA: moje máti je dostává po platech :-)
    Takže asi jo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HEJSEK23: takže stačí v krámě popadnou jedno plato vajec a je to :D
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Tak jsem se ptal, a celá série je rovnoměrně dostupná, takže by se neměl hromadit jeden druh ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A jako kdyby byl někdo velký fanda do dinos a zkamenělin, tak si může pořídit vcelku pěkné odborné omalovánky . nebo dětem.
    Oživlý svět zkamenělin - omalovánky - Česká geologická služba
    https://eshop.geology.cz/ozivly-svet-zkamenelin-omalovanky/

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERSONNENHEIT: růžový tam zatím není :) a třetí a čtvrtý taky zatím ne.
    loupu je za odměnu, tak až splním další úkoly.

A pterodactyla už mám, ten je boží.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Ale vlastně je to jedno, dinosauři často žili ve stádech :D
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MAR_TINA: Ty první čtyři zleva mám dvakrát.

HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Jo, to je na tý sbírkový úchylce mojí matky dobrý,
    mám pravidelný přísun kinder čokolád 😏

MAR_TINA: výborná na zpracování do dezertů 🤤
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERSONNENHEIT: zatím jich mám vyloupaných 5 a každý jiný :)
    A hromadí se mi tu čokoláda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERSONNENHEIT: zjistila jsem, že jich je až 17! Asi večer ještě skočím dokoupit.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MAR_TINA: Mám už nějaký na výměnu !
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dospělost je super, můžu si koupit, co chci

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NELLAS: nevim, po roce furt zlaté jsou. Zlaté být přestanou, když je lidi ochmataj.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERSONNENHEIT: Když je umyješ, tak přestanou být zlaté, ne? Obecně, pokud je nějak skladuješ za přístupu kyslíku, si myslím...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    JAMILLOS:
    Tyjo diky za pripomenuti. Malem jsem na to zapomel.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    VERSONNENHEIT: Takhle to bylo dřív, teď je doporučený to normálně mít na účtu, v případě výpadku banky nebo napadení účtu pak vždy volá policie (případně píše přes WhatsApp) a nasměruje tě k nejbližšímu bitcoinomatu. To je asi nejbezpečnější, jak peníze zachránit :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VERSONNENHEIT: Papírový můžeš vyprat. 🙃
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KAIAFOX: už se mi to dlouho nestalo ani u nás ve večerce, když jdu třeba jenom pro rýži. Doporučuju zkusit pohrozit oznámením (nikoliv na finančák nebo ČOI) ale provozovateli platebního terminálu - to by mohlo zabrat ;-)

Občas se ale setkáme se situací, že obchodník umožní bezhotovostní platbu kartou až od určité částky – třeba od dvaceti, padesáti nebo sta korun. Menší nákupy – pod tento limit – je potřeba zaplatit hotově. Častým argumentem obchodníků je, že při tak malém nákupu by jeho výdaje za platební terminál byly vyšší než čistý zisk z prodeje.

„Pokud je o tom zákazník řádně vyrozuměn, zákon o platebním styku obchodníkovi nezakazuje stanovit si minimální částku pro přijetí platby kartou,“ říká ministerstvo financí.

Například Komerční banka, Česká spořitelna (Global Payments) nebo Comgate v podmínkách pro platební terminály či brány stanoví, že obchodník se zavazuje přijímat karty bez omezení výše částky transakce. „Na platby kartou se nesmí vztahovat žádná minimální ani maximální výše transakce,“ píše se například v podmínkách Global Payments. Vycházejí přitom z pravidel karetních asociací Visa a Mastercard.

Obchodníkovi, který si stanoví vlastní minimální limit, tak nehrozí pokuta od úřadu, ale sankce od provozovatele terminálu či kartové asociace – pokud se ovšem o takovém jednání dozví.

„Pravidla kartových asociací taková omezení nepovolují. Obchodnik, který minimální plarbu požaduje, porušuje smlouvu a může od karetní společnosti dostat pokutu. V krajním případě s ním může kartová asociace rozvázat smlouvu. Pokud se zákazník s takovým požadavkem setká, může informovat karetní asociaci podle druhu své karty, a ta sjedná nápravu,“ říká Ondřej Holoubek, mluvčí Global Payments.

„Sankce přímo ve smlouvě definovaná není, ale můžeme s takovým obchodníkem zahájit jednání o nápravě a v krajním případě můžeme vypovědět smlouvu. Pokud by chování obchodníka například zapříčinilo udělení sankce ze strany karetních schémat bance, můžeme takovou sankci uplatňovat po daném obchodníkovi,“ dodává za ČSOB její mluvčí Patrik Madle.

Zdroj: https://www.penize.cz/nakupy/438105-kartou-az-od-50-kc-kdy-muze-obchod-omezit-platby-nebo-chtit-priplatek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam