Já jsem se poprvé (a zároveň naposled) opil na silvestrovské akci, na kterou byl vstup 600,- s tím, že jste mohli sníst a vypít, co hrdlo ráčilo. Tak jsme si s kamarády řekli, že toho pořádně využijeme. Začátek byl v pohodě, ládovali jsme se řízky a popíjeli pivo, jenže jeden kamarád nějak neměl formu a po pátém pivu se bezvládně sesunul ze židle na zem. Bylo mi ho líto, a tak jsem vstal, že ho odvedu domů, navíc bydlel sotva 500 metrů od hospody. Jenže ten věchýtek, který vážil 50 kilo i s postelí, se proměnil v absolutně nespolupracující pytel cementu, který neustále padal a trval na tom, ať ho nechám ležet na sněhu, že je mu tam dobře. Těch 500 metrů nám trvalo asi tři čtvrtě hodiny. Do hospody jsem se vrátil úplně vyřízený, padl jsem na židli a hlesl: "Noste na stůl! Je mi úplně jedno co, ale noste!" A tak se nosilo. Dodneška nevím, kolik a čeho jsem vypil, ale měl jsem ji jak vidle. Jediný následek byl naštěstí ten, že jsem musel sousedům umýt poblitá vrata od garáže, a o tři dny později jsem úspěšně absolvoval zkoušku z pozemkového práva.
Tenhle zážitek mi bohatě stačil. Postupně jsem pil čím dál míň, až jsem přestal úplně.