Haha, dalsi objev, kterej siri Kravcik po internetech :))
Michal Kravcik
Na Kanadskej stránke PRIATELIA CALGARSKEJ VEDY bol uverejnený otvorený list ministra životného prostredia a klimatickej zmeny Jonathana Wilkinsona k diskusii o klimatickej zmene.
Profil stránky hlása, že človek ani CO2 nespôsobujú zmenu klímy. Tento otvorený list ministra bol publikovaný včera (
https://blog.friendsofscience.org/.../minister-jonathan.../)a uvádza sa v ňom množstvo informácií, ktoré naznačujú, že klimatické modely, mediálne výstupy sú popretkávané ideologickými nánosmi rôznych zaujmových skupín, ktorých snahou je vytiahnuť viac peňazí od daňových poplatníkov.
Minulý mesiac v Kanade zaznamenali historické teplotné rekordy, ktorý sa šplhali k neuveriteľným 50-tim stupňom. Tak ako to je? Je klimatická zmena spôsobená človekom, alebo nie? V článku sa tvrdí, že modely IPCC o otepľovaní sú nespravné a ekonomika by sa jimi nemala riadiť.
Čo je pre mňa prekvapujúce, článok nehovorí v čom sú modely klimatickej zmeny nesprávane. Ja len dodávam, že klimatické modely, ktoré sú akceptované IPCC sa nezaoberajú vplyvom odvodňovania, odlesňovania a vysušovania ekosystémmov na kontinentoch a preto nedokážu objektívne zhodnotiť, prečo dochádza k zmene klímy a čo je možné reálne očakávať o 10, 20, či 30 rokov.
Ak si spomínate aj v príbehu vodnej katastrofy v Nemecku boli klimatológovia a vedci v šoku a zneistení, čo sa to deje s počasím. Ja len dodávam už minimálne 20 rokov, že vedci zanedbali v klimatických modeloch vplyv spomínaného vysušovania a vysušovanie, teda pretváranie ekosystémov. A to sposobuje ČLOVEK.
Tým, že nechávame civilizáciu v nevedomosti o vplyve vysušovania kontinentov na zmeny počasia, žijeme v "sladkej" nevedomosti a investujeme ohromne veľa peňazí bez dosiahnutia reálneho výsledku na na to, čo by sa dalo dosiahnuť za desatinu týchto vynaložených peňazí...