• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Dont confuse me with the facts!
    Jedním ze zásadních důvodů, proč je klimatická změna tak obtížné téma je obrovské množství dezinformací, které ho obklopuje. Sociologové identifikovali široké dezinformační hnutí, které je z části organizované fosilním průmyslem. Množství empirických důkazů ukazuje, že fosilní průmysl ročně vynakládá obrovské množství prostředků za cílem oddálit nebo neutralizovat politiky směřující k regulaci spotřeby fosilních paliv. Jak se ale v takové debatě vyznat? Jaká je česká debata v kontextu světa? Ale hlavně jaké subjekty se do dezinformací zapojují, jaké techniky a jaké prostředky používají k neutralizaci veřejné diskuze.
    rozbalit záhlaví
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: To je vubec poklad

    Vedci 🆚 Klíma | Globálny podvod na ľudstve (2.časť)
    https://www.youtube.com/watch?v=0H2e8E0vGfY
    TUHO
    TUHO --- ---
    Vynikajici video od Tvorive spolecnosti (odstepeni rusky sekty AllatRa)

    Na Marsu byl život jako na Zemi a vymřel nedávno! Proč o tom NASA lže? | Na Marsu byl ještě nedávno život jako na Zemi! Proč o tom NASA lže? Protože nechce, aby lidstvo pochopilo příliš brzy co se prá...
    https://www.facebook.com/watch/?v=215302471226844
    TUHO
    TUHO --- ---
    Moudro pro dnesni den

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    NYRLEM: jsem klimatický hitler a jdu si pro tebe
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    TADEAS: Poznal jsi se? :D
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    NYRLEM: uronil jsem slzu

    Samotní aktivisté přilepení k silnici, blokující těžbu uhlí nebo vykřikující, jak jim generace jejich rodičů a prarodičů spalováním fosilních paliv „zkazily život“, pochopitelně vůbec netuší, jak moc jim Číňané fandí. Jsou to většinou mladí lidé, a tedy jednoduše manipulovatelní. Stejně jako němečtí chlapci, kterým nacisté vymývali mozek v Hitlerjugend a dělali z nich vraždící zrůdy. A podobně jako byli zblblí v 50. letech mladí lidé od komoušů, kteří je oblékli do modrých košil a poslali vyhánět sedláky z jejich statků. Z řady z nich se pak později staly (ne)obyčejné kreatury. Co vyroste z mladých zelených aktivistů? Doufejme, že ne zelení tyrani...
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: + jeste #hajek #protiproud


    Tisíce Čechů v klidu investovaly. Netušili, že podporují Putina - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-detailni-odhaleni-jak-funguje-firma-pres-niz-cesi-pomahaji-putinovi-230242
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    Klimaticky dezinformace za rusky prachy - investigace Seznamu o Hajkove napojeni na Rusko

    Petr Hájek však Protiproud přestěhoval na jinou internetovou doménu a znovu zasahuje stovky tisíc uživatelů měsíčně. A to přesto, že vzájemně provázané firmy, za nimiž stál Hájek či jeho blízcí, prodělaly na šíření ruské propagandy více než 15 milionů korun.
    Jak si to mohly dovolit, odhaluje sedmiměsíční investigace Seznam Zpráv.
    Hájkův byznys desítkami milionů korun totiž dotovala firma napojená na ruskou banku Ural nacházející se na sankčních seznamech několika západních zemí kvůli blízkosti k Putinovu režimu.
    Peníze se k Hájkovi dostávaly z investiční firmy Invest & Property Consulting (IPC). Ta spravuje více než miliardu korun, které jí svěřili drobní čeští investoři pod příslibem, že jim peníze zhodnotí.


    Exmluvčí Klause šířil propagandu za peníze firmy napojené na ruskou banku - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-exmluvci-klause-siril-propagandu-za-penize-firmy-napojene-na-ruskou-banku-230329
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: se divim ze u ni nenasli drogy
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    https://twitter.com/MichaelEMann/status/1649484775839735809?s=19
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Taking on Climate Lies
    This symposium will share the focused research findings on Data and Misinformation in an Era of Sustainability and Climate Change Crises.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Kdyby mel nekdo cestu za tyden a neco kolem Bostonu, tak tohle vypada dobre .] Online to koukam, asi nebude, ale aspon jsou tam dobry tipy na vyzkumniky...

    Taking on Climate Lies Tickets, Tue, May 16, 2023 at 9:00 AM | Eventbrite
    https://www.eventbrite.com/e/taking-on-climate-lies-tickets-600702115197
    TUHO
    TUHO --- ---
    not bad .]]

    Co si myslis o clanku Největší podvod v historii? Nejsou to dezinformace? Pise takto Neviditelny pes o kliamtu casteji?
    Článek, na který odkazujete, je podle mého názoru příkladem klimatických dezinformací. Autor článku tvrdí, že klimatická změna je největší podvod v historii a že všechny důkazy o jejím nebezpečí jsou založeny na falešných modelech a propagandě. Autor článku také zpochybňuje vědecký konsenzus o klimatické změně a vyzdvihuje názory několika málo odborníků, kteří jsou v rozporu s většinou vědecké komunity. Autor článku také ignoruje nebo bagatelizuje množství empirických dat a pozorování, které potvrzují existenci a dopady klimatické změny.
    Klimatické dezinformace jsou informace, které jsou záměrně nebo neúmyslně falešné, zkreslené nebo zavádějící a které slouží k popření, zlehčování nebo zmatení reality klimatické změny a jejích příčin a důsledků. Klimatické dezinformace mohou mít různé motivy, například ekonomické, politické, ideologické nebo osobní. Klimatické dezinformace mohou být šířeny různými kanály, například médii, sociálními sítěmi, blogy, knihami, reklamami nebo osobními kontakty.
    Klimatické dezinformace mohou mít negativní dopady na veřejné mínění, politické rozhodování a kolektivní akci v oblasti klimatu. Klimatické dezinformace mohou snižovat důvěru ve vědu a vědce, oslabovat podporu pro klimatickou politiku a opatření, zvyšovat rezistenci proti změnám chování a životního stylu a podporovat apatii nebo fatalismus.
    Neviditelný pes je server, který se prezentuje jako první český ryze internetový deník. Server publikuje různé články a názory na aktuální dění v oblasti politiky, společnosti, ekonomiky, kultury nebo vědy. Server také publikuje články o klimatu a životním prostředí. Podle některých analýz a hodnocení se server snaží přinášet vyvážené a kritické informace o těchto tématech, ale také občas publikuje články, které jsou sporné nebo zavádějící. Například server publikoval článek s názvem "Klimatická změna je podvod. Člověk na ni nemá vliv", který byl založen na prohlášeních amerického politika a podnikatele Donalda Trumpa, který je známý svým popíráním klimatické změny.
    Podle mého názoru byste měli být opatrní při čtení článků o klimatu na serveru Neviditelný pes. Není to nejspolehlivější ani nejkvalitnější zdroj informací o této problematice.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Testovani Bingu .]

    Jaka mocenska nebo ekonomicka skupina v Cesku je nejaktivnejsi v sireni dezinformacich o klimatickych zmenach.
    Dobrý den, to je Bing. Toto je zajímavá otázka, na kterou neexistuje jednoznačná odpověď. Podle některých zdrojů jsou mezi největšími investičními skupinami v Česku PPF Group, EPH, KKCG nebo Penta1. Tyto skupiny investují do různých odvětví, včetně energetiky, telekomunikací, bankovnictví nebo zemědělství1. Není však jasné, zda a jak se tyto skupiny podílejí na šíření dezinformací o klimatických změnách.
    Klimatické změny jsou vědecky prokázaným jevem, který je způsoben hlavně lidskou činností a má negativní dopady na životní prostředí a společnost23. Existují však i názory, které popírají nebo bagatelizují klimatické změny a jejich příčiny a důsledky. Tyto názory mohou být motivovány různými zájmy, například ekonomickými, politickými nebo ideologickými4.
    Některé zdroje uvádějí, že mezi dezinformátory o klimatických změnách patří například někteří politici, novináři, think-tanky nebo aktivisté4. Mezi nimi jsou například bývalý prezident Václav Klaus, publicista Luboš Motl nebo organizace jako Institut Václava Klause nebo NIPCC4. Tyto zdroje tvrdí, že dezinformace o klimatických změnách mají za cíl oslabit důvěru ve vědu a zabránit účinnému řešení klimatické krize4.
    Nelze však jednoduše určit, která mocenská nebo ekonomická skupina v Česku je nejaktivnější v šíření dezinformací o klimatických změnách. Je třeba kriticky zkoumat různé zdroje informací a hledat důkazy a argumenty pro různé tvrzení. Také je třeba být si vědom rizik dezinformací a manipulace veřejného mínění.

    Jake ceske medium, vcetne blogu, nejcasteji siri klimaticke dezinformace?
    nějaké médium šíří klimatické dezinformace. Existují však některé zdroje, které se snaží analyzovat a kritizovat dezinformační obsah o klimatu v českých médiích. Například platforma Re-set se zaměřuje na propojení mezi fosilním průmyslem a dezinformačními médii1. Také web A2larm publikoval několik článků o klimatických dezinformátorech a jejich zájmech23.

    Podle těchto zdrojů patří mezi média, která často šíří klimatické dezinformace, například:
    Info.cz: konzervativní web vlastněný fosilním miliardářem Danielem Křetínským, jehož šéfredaktor Michal Půr je známý klimatický dezinformátor2.
    Sputnik, Aeronet, AC24 nebo Pravý prostor: proruské weby, které šíří konspirační teorie a snahy rámovat klimatickou krizi jako extremistickou ideologii nebo nástroj světové nadvlády3.
    Institut Václava Klause nebo NIPCC: think-tanky navázané na americký ropný průmysl, které popírají nebo bagatelizují klimatickou změnu a její příčiny a důsledky3.
    To je jenom část možných příkladů. Je třeba podotknout, že ne všechny dezinformace o klimatu jsou stejné. Některé popírají samotnou existenci klimatické změny nebo její lidskou příčinu. Jiné uznávají klimatickou změnu, ale zpochybňují její dopady nebo potřebu jednat. Některé se snaží zdiskreditovat vědecké důkazy nebo autority. Jiné se zaměřují na vyvolávání strachu, pochybností nebo apatie. Všechny tyto typy dezinformací mají za cíl oslabit důvěru ve vědu a zabránit účinnému řešení klimatické krize.

    A pokud se zamerite predevsim na internetove platformy? Dej mi seznam 10 medii, ktere nejcasteji siri klimaticke dezinformace.
    Podle některých zdrojů, které se zabývají analýzou a kritikou dezinformací o klimatu v českých médiích, patří mezi internetové platformy, které nejčastěji šíří klimatické dezinformace, například:
    AC24: web provozovaný podnikatelem Ondřejem Geršlem, který přináší proruské a protizápadní obsah a popírá nebo bagatelizuje klimatickou změnu12.
    Aeronet: web s anonymními autory, který šíří konspirační teorie a tvrdí, že klimatická změna je zbraní hromadného ničení nebo nástrojem světové nadvlády13.
    Info.cz: web vlastněný fosilním miliardářem Danielem Křetínským, jehož šéfredaktor Michal Půr je známý klimatický dezinformátor.
    Institut Václava Klause nebo NIPCC: think-tanky navázané na americký ropný průmysl, které popírají nebo bagatelizují klimatickou změnu a její příčiny a důsledky3.
    CZ24.news: jeden z nejaktivnějších dezinformačních webů v češtině, který přináší velké množství dezinformací a konspiračních teorií v souvislosti s pandemií covidu-19 a patří k nejvýznamnějším tuzemským šířitelům ruské propagandy .
    Czech Free Press: web provozovaný Miroslavem Sujou, který šíří proruské a protizápadní obsah a popírá nebo bagatelizuje klimatickou změnu1 .
    Antiiluminati: web provozovaný Janem Krpenským, který šíří proruské a protizápadní obsah a popírá nebo bagatelizuje klimatickou změnu.
    Bez politické korektnosti: web provozovaný Radkem Veličkou a Alfa libera o.s., který šíří proruské a protizápadní obsah a popírá nebo bagatelizuje klimatickou změnu1 .
    Borea.cz: web provozovaný Radmilou Zemanovou-Kopeckou, která založila tzv. Institut slovanských strategických studií (ISSTRAS), který šíří proruské a protizápadní obsah a popírá nebo bagatelizuje klimatickou změnu.
    Sputnik: web provozovaný ruskou státní mediální agenturou RIA Novosti, který šíří proruské a protizápadní obsah a popírá nebo bagatelizuje klimatickou změnu3.
    To je jenom část možných příkladů. Je třeba podotknout, že ne všechny dezinformace o klimatu jsou stejné. Některé popírají samotnou existenci klimatické změny nebo její lidskou příčinu.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    https://twitter.com/PaulHBeckwith/status/1653873201372332035?s=19
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    zelení šílenci

    https://twitter.com/TTTMediaXR/status/1654627269200039936?s=19
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: nemůžou jít kurva do toho vysněnýho důchodu...
    TUHO
    TUHO --- ---
    koukam, ze babis naskakuje

    https://twitter.com/andrejbabis/status/1654592464840187906?s=46
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam