• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: tady nikdo nepsal o hospodach. Lidi uz prisli o strechu nad hlavou, protoze je vyhodili z prace a legaslativa na tohle nepomysli (a lidi jsou jak znamo nesetrivi tvorove, nekteri) a napriklad nekdo se boji jit zpet ke svym rodicum, protoze by je mohl nakazit.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: tady bych jenom chtěl připomenout, že v posledních pár dekádách na tom u nás byli lidé po povodních několikrát daleko hůř a Mad Max se nekonal. Teď jsou ani ne měsíc zavřený hospody a je z toho konec světa ¯\_(ツ)_/¯
    SUK
    SUK --- ---
    CYBERWOLF: Podle statistik nicmene stale nekolikatisicinasobne mene, nez treba v Americe, obzvlaste pak v Latinske ;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    nevite nekdo nakolik se da verit tomuhle?
    Domů | Laboratoř Chronorobotiky
    https://chronorobotics.fel.cvut.cz/...=IwAR1S997UrF3_3v8M9L6RcwKrduYVcC3jLZDArrHkNV8SwwE6Zm0V6r29FII
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CYBERWOLF: asi jako v kazdy zemi jiste. jen se ted mozna budem divit, jak se vlastne ani zas tak moc neprepadavalo a v obchodech nekradlo, protoze ted s tim zacnou i slusnejsi lide, kteri proste uz nemaji co do huby pro sebe a svy deti. Teda za predpokladu ze karantena opravdu potrva do zari, coz jak ukazuji svetovy zpravy, asi to tak bude
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRAGON: jen pro pořádek, tady se přepadávalo na ulicích a vykrádalo obchody, byty a benzinky vždycky a nikdy se s tím nepřestalo.
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    Nové braunfíldy na trhu: stártapy zážitkového turismu typu:

    Pochčijte hrob ministerského předsedy, nebo prezidenta. Nyní v akci i s lajf strýmem blízkým a přátelům za úžasných 999,-

    #gejčeta
    #kremacnihumordor
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Zemědělství. Tam bude potřeba každá ruka.
    FITH
    FITH --- ---
    MARASAN: Vis o tom prd :o)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NAVARA: kdyby stal rozvoz kilo, lid si rozmysli objednavku a prizpusobi se. Pojede-li kazdej z nich autem pro jidlo, to nevim a pochybuju, ja bych treba nejel.
    Jestli jsou rozvazkovy firmy tak efektivni, ze cekaji na 4 objednavky na jedno auto, to nevim, ale dost pochybuju. Spis vidam rozvazku pizzy cekajici na 1 objednavku a mizejici autem v dali.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARASAN: Takže místo aby jeden kurýr rozvezl jídlo pro čtyři lidi, mají tito čtyři nasednout do aut a jet přes půlku města pro jídlo?
    Nezapomínej, že hromadná je často dost neefektivní (hodina s přestupy není problém vs 14 minut napřímo) a že ne všude máš dostupné rozumné jídla - tady v okolí např. mám jen samé čtvrté cenové a hůř.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NAVARA: karty ok, ale rozvoz? jakoze myslis, ze je dobre, ze s jednou pizzou jede auto pres cely mesto, protoze je nekdo linej jit ven do blizsi hospody si dat jidlo? Typci s rozvozem navic jezdi jako prasata a blokujou dopravu parkovanim na blinkrech klidne uprostred ulice. Celej rozvoz jidla bych nejakym zpusobem zdrazil a jeste zakazal "dovoz zdarma", aby kazdej videl, ze naklady na rozvoz jsou nemaly a priste si rozmyslel, jestli neni lepsi zvednout prdel.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    NAVARA: ne, nekvalifikovany prace neni spousta a naopak ji dost ubyde. Navic cast nekvalifikovany prace (treba ta co zustane - v na lidskou praci narocnych segmentech zemedelstvi) je zalozena na vytvoreni podminek, ktery jsou pro cloveka z CR nemozny, na tom, ze bydlis v ratejne a rano a vecer te odveze dobitej tranzit na pole a z pole, to delas pul roku a druhou pulku zijes v Moldavii nebo Rumunsku, kde mandatorni vydaje vypadaj uplne jinak. Dtto stavebnictvi, ale to asi pujde do utlumu.
    Automobilovej prumysl, ty nejhorsi pozice opet jako cernej petr pendlujicich gatarbeiteru z vychodu z ubytoven, plus tenhle segment je v prdeli a patrne bude delsi dobu, neb nakup novyho auta lidi budou odkladat.
    -------------
    Past je i v zapadnich cenach zivota, ale nezapadnich platech, silene drahym bydleni apod., proto to pendlerstvi.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Takže po kondomech budou vyprodaný prostředky sebeobrany? Píšu si. :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: tak to pardon, jak ty nekde pises o zbranich, tak ja otacim list :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: samozřejmě - NAVARA + NAVARA :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PATISLAV: putana!
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DRAGON: v Itálii už se to děje.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    kdyz sem tak premyslel (snad to neni ot), co prinese corona, tak krome nejakych pozitiv pro Zemi a lidskou spolecnost az tohle vsechno skonci (ale dost pochybuji, protoze lide hrozne rychle zapominaji) by hlavne mohla prinest za par dni/tydnu/mesicu zvysenou kriminalitu. Zamyslel jste se nad tim nekdo taky? V dobe, kdy vsichni nosej rousku, nase CCTV nema dostatecnej snimac na rekognitu oci a vsichni nosej rukavice ergo no FP. K tomu zvysujici se pocet zoufalejch lidi, kterym dochazi penize a nemaji praci... navic fizlove na hranicich. Jak moc nesmyslna je predstava, ze se tu zacne prepadavat na ulici, vykradat benzinky, obchody, byty.... tedy doufam ze tady v co nejmensi mire, ale ruzne po svete to bude asi uragan :(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak nějak doufám, že jestli corona něco nového přinese, tak že se jí podaří probudit do našeho milénia podniky, které odmítají technologický pokrok a jedou si zaprděně devadesátky.
    Protože je krize prostě donutí začít akceptovat karty, zařídit si rozvoz ať už outsource nebo vlastní (zas tak moc na to třeba není, restaurace potřebuje jen jméno, adresu a telefon - žádné registrace apod), atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam