• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    GORG
    GORG --- ---
    https://www.theaustralian.com.au/...-as-angel-hair-pasta/news-story/c7a5ea882a1a4066333d998e2a206f48

    Analysts have discovered that the modelling upon which Prof Ferguson based his calculations was decades old code similar to the programming language Fortran, which was old news 20 years ago.

    It is so unreliable and full of errors that even imputing the same data produces widely different outcomes.

    ...

    David Richards, co-founder of tech firm WANdisco, told the UK’s Telegraph: “It’s a buggy mess that looks more like a bowl of angel hair pasta than a finely tuned piece of programming.

    “In our commercial reality, we would fire anyone for developing code like this and any business that relied on it to produce software for sale would likely go bust.”

    Scientists from the University of Edinburgh reported problems with the Imperial model, saying they got different results when they used different machines, and even in some cases, when they used the same machines to run the model.

    “There appears to be a bug in either the creation or re-use of the network file. If we attempt two completely identical runs, only varying in that the second should use the network file produced by the first, the results are quite different,” Edinburgh scientists reported.



    // jeden ze zdroju onech modelu. na imperial college maji lide ve zvyku se odkazovat jako na seriozni vedecky zdroj.

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    STARE_CASY: Ta čísla jen říkají, že staří lidé častěji umírají. Na cokoli a v souvislosti s čímkoli.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TEDDYBEDDY: třeba TOHLE - ta dvě čísla nemají vůbec žádnou spojitost, nemají žádnou vypovídací hodnotu ve vztahu k té nemoci, je to jen čistě manipulativní hození dvou sice pravdivých, ale úplně nesmyslných čísel, které mají za cíl vyvolat dojem, že to onemocnění je v pohodě. Ve výsledku lež a hlavně klasická manipulace a dezinformace. Ta dvě čísla v tomto případě neříkají vůbec nic.
    GORG
    GORG --- ---
    Seriozní by bylo, pokud se někdo baví o kapacitě nemocnic resp. jejich JIPek, by bylo porovnat to s léty minulými. Což není tak úplně jednoduché, protože z nějakého důvodu např. pro ČR jsou online data pouze pro březen až květen 2020. Nejsou tam ani minulé roky. Ono to někde bude.. ale ono to spíš indikuje nezájem o ta podstatná data. Přitom takový údaj je podstatný nejen pro nějaký argument na internetech, ale pro management státu. Ve výsledku to i vypadá, že vázne i komunikace mezi nemocnicemi, aby sanitka rychle věděla, kam pacienta případně převézt jinam. Místo toho se řeší roušky a rozestupy v restauracích.

    Nicméně z těch mediálních článků z let minulých se dočítáme skoro identické bědování nad zaplněnými nemocnicemi, takže argumentovat tímhle pro specifičnost COVIDu je nonsense. Stejně tak nedostatečný personál ve zdravotnictví je opět dlouhodobý problém mnoha zemí. Takže jak říkám.. spíš health care awareness virus (HCAV-19).
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    GORG: HC je určitě fašista & rasista!
    GORG
    GORG --- ---
    HARDCABB: Suit yourself :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HARDCABB: Uka nám símtě ty dezinformace ;)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    tady to utociste zabanovanejch dezinformatoru a konspiratoru co dostali vedle ban je velmi zraly na unbook
    GORG
    GORG --- ---
    Taliansky poslanec: Nie je pravda, že koronavírus zabil 25 000 Talianov
    https://www.youtube.com/watch?v=PNk921S-S7I
    GORG
    GORG --- ---
    https://montreal.ctvnews.ca/...ms-operating-over-100-capacity-as-cold-and-flu-season-looms-1.4233657

    https://www.france24.com/en/20170111-french-hospitals-cancel-operations-amid-brutal-flu-epidemic
    “Emergency rooms are at breaking point,” François Braun, head of France’s Samu-Urgences de France ambulance group, told AFP on Wednesday. “All regions of France are affected.”

    Dr Daniel Levy-Bruhl, who is head of the respiratory infections unit at the French National Agency for Public Health (which reports to the health ministry), told AFP: “This virus does not usually attack the lungs directly, as would the [far more dangerous] H1N1 virus. Rather, it can lead to complications in people who already have serious health conditions.


    https://www.theglobeandmail.com/...itness/hospitals-overwhelmed-by-surge-of-flu-cases/article562037/

    https://www.researchgate.net/...nt_management_does_not_accommodate_for_seasonal_variations_in_demand
    Hospital specialty wards react poorly and single handedly to a minor and predictable burden. Any winter bed crisis in the Lazio region is probably the result of defective management of available beds more than excess in demand.

    https://time.com/5107984/hospitals-handling-burden-flu-patients/

    “More and more patients are needing mechanical ventilation due to respiratory failure from the flu and other rampant upper respiratory infections.”
    GORG
    GORG --- ---
    TEDDYBEDDY: Jo furt se to staví na jakési potenciální katastrofě, kdyby se neudělalo to, co se pak udělalo.

    U zemí, který ty opatření neudělaly, a přesto nemají problémy, se pak najde nějaké vysvětlení. Jako "oni jsou to velice čistotní lidé". Věci, který můžou být přinejlepším odborným dohadem. V komplexním světě ale nejde mít takové jednoduché pohledy a něco takhle střílet od boku.

    A "kolabující nemocnice".. schválně jsem se podíval do minulosti. Nemocnice obzvlášť v Itálii ale i USA, Kanadě, Francii už kolabovaly při chřipkách už roky předtím.
    Možná by se fakt dalo říct, že je to health care awareness virus, protože se najednou dostal asi víc na světlo stav zdravotnictví v různých zemích.

    Ad zdravotnictví v ČR.. z toho co čtu je hlavní problém, že ubývá personálu, který nemůže do práce, protože mají virus, i když nejsou nemocní. Ale to je skoro sebenaplněné proroctví pak :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Pro jistotu- ad Bergamo


    Průměrný věk zemřelých v Itáli na COVID19 je 79,5 let

    vs

    Průměrný věk dožití v ČR je 75,8 let
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    GORG: V každém případě jde o ukázkovou manipulaci skrze útok na nejnižší lidské pudy. A panikáři bez ohledu na statistiky, resp. ti kteří interpretují " ty rostoucí čísla" stejně iracionálně, jako na jaře.

    Přitom dostupná data jasně ukazují, že hlavní parametr, tzn. smrtnost není ve většinové populaci nikterak fatální, pokud vůbec. A následují nepodložené manipulace typu- "Až se zahltí nemocnice", "až onemocní lékaři", " na Cejlonu zemřel i třicetiletý", nové ideové průzkumy "Češi považují covid za závažnou nemoc" atd.

    Tady mě panikáři během minuty vyloučili z klubu za tuto poznámku :D
    [ TEDDYBEDDY @ viry | epidemie | pandemie (SARS-CoV-2/COVID-19) ]

    Pro méně bystré:
    Pozitivní test na COVID19 v 80% případů neznamená onemocnění ani infekčnost.
    GORG
    GORG --- ---
    TEDDYBEDDY: Ukátkově třeba dnes. O Švédsku se mluví jen, pokud se najde sebemenší náznak něčeho negativního

    I ve Švédsku chystají omezení, zpochybňují účinnost kolektivní imunity - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-svedsku-chystaji-omezeni-zpochybnuji-ucinnost-kolektivni-imunity-40337197

    Od pátku přibylo ve Švédsku 1200 nakažených a pět obětí, přitom v předchozích několika týdnech bylo jen kolem 200 nakažených denně. Úřad pro veřejné zdraví uvedl, že nárůst nemůže být vysvětlen jen zvýšením počtu testů.

    Jaký je důvod to počítat od pátku? Vytváří to dojem ,že jde o 1000 denně.



    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

    Some of the nation’s leading public health experts are raising a new concern in the endless debate over coronavirus testing in the United States: The standard tests are diagnosing huge numbers of people who may be carrying relatively insignificant amounts of the virus.

    Most of these people are not likely to be contagious, and identifying them may contribute to bottlenecks that prevent those who are contagious from being found in time. But researchers say the solution is not to test less, or to skip testing people without symptoms, as recently suggested by the Centers for Disease Control and Prevention.

    ...

    But yes-no isn’t good enough, he added. It’s the amount of virus that should dictate the infected patient’s next steps. “It’s really irresponsible, I think, to forgo the recognition that this is a quantitative issue,” Dr. Mina said.

    ..

    “It’s just kind of mind-blowing to me that people are not recording the C.T. values from all these tests — that they’re just returning a positive or a negative,” said Angela Rasmussen, a virologist at Columbia University in New York.

    “It would be useful information to know if somebody’s positive, whether they have a high viral load or a low viral load,” she added.

    ..

    In Massachusetts, from 85 to 90 percent of people who tested positive in July with a cycle threshold of 40 would have been deemed negative if the threshold were 30 cycles, Dr. Mina said. “I would say that none of those people should be contact-traced, not one,” he said.


    // A zase spatne.
    tldr; řeší tam, že krom přitomnosti viru měli pro pozitivitu a všechno ostatní uvažovat i množství..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: puvodne mela byt o dlouhodbych zmenach ve spolecnosti v dusledku pandemie, spis nez o aktualni situaci..
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: tady je to pro vidláky
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    MINERWA: Heureka. Jo, prosím, odteď choď prndat jenom sem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam