• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    CROME
    CROME --- ---
    Co to tady je za bordel kirva? Chripeckari vraci uder?
    GORG
    GORG --- ---
    Flu kills San Jose mom, 40, who liked to run marathons - SFGate
    https://www.sfgate.com/...thredesign/article/Flu-kills-San-Jose-mom-40-who-liked-to-run-12499691.php

    How could this happen to a robust, athletic woman who liked to run marathons?

    "I can tell you that she seemed absolutely fine on New Year's Eve and called a friend Tuesday morning saying she had a sore throat, and by Wednesday she was in the ICU," her sister, Amber, told the San Jose Mercury News.
    GORG
    GORG --- ---
    GORG: vzpomeňme dramatické popisy pacientů na chodbách. přitom zjevně nic nového, ale když se to vytrhne z kontextu, že zdravotnictví v Itálii nebude z těch nejlepších, a že obecně některé chřipkové epidemie uměly nemocnice dostat za hranice jejich kapacity nejen tam,....

    HARDCABB: Já nevím, kde bereš jistotu i v tu vysokou infekčnost. Kvůli těm testům, kde až teď jsou hlasy, že by měly testovat i množství viru? Tyhle řeči o tom, že komu se něco nezdá, je pro zabíjení ohrožených, jsou ukázková manipulace par excellence, i když asi ne záměrná. Apel na pocit viny. To není zrovna v duchu věcné debaty.

    Jinak možná se budeš divit, ale já to s těma přeplněnýma nemocnicema pochopil už v březnu. Netřeba se furt snažit vysvětlovat tak prostou věc. Spíš si mohl reagovat na to, jak by se to lišilo od zaplněných nemocnic kvůli chřipce v minulosti.
    GORG
    GORG --- ---
    https://www.lastampa.it/...dali-sotto-assedio-decine-in-barella-pochi-i-posti-d-emergenza-1.36602177

    Instead, given the low number of places in long-term care facilities in the area, those 71 patients remain improperly hospitalized, while in many cases those who would need hospitalization are forced on stretchers in the corridors of the ready.

    opět zaplněné nemocnice, rušení normálních úkonů. v našem případě ještě situaci komplikuje, že doktor pozitivní na covid jde do karantény
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    vim ze je to hazeni hrachem na zed, ale smrtnost nam muze bejt aktualne u prdele. co nam nema bejt u prdele, je nepopiratelna vysoka infekcnost Covidu a fakt, ze za mesic kvuli tomu muzes zarvat pred preplnenou nemocnici na banalni vec typu zanet slepyho streva. tecka. pokud ti todle neprijde jako dostatecne vaznej duvod pro to, proc sireni nemoci branit, muzes dat masturovat u smesnych videii z italskyho parlamentu na youtube.
    GORG
    GORG --- ---
    No tady zaznělo, že COVID je 10x smrtnější než chřipka. Ale je to skutečně fakt nebo je to jen fáma, co zní děsivě?
    Myslím, že pokud bychom se drželi vědeckého principu a ne předběžné opatrnosti, tak z dostupných údajů ani v tak krátké době nelze mít v této věci žádné rezolutní stanovisko. Líbí se mi zdrženlivý přístup třeba primářky Adámkové.

    Že se tu smrt týkala převážně lidí vážně nemocných/starších stejně jako u chřipky přece podstatné je. I chřipka uměla zabít mladého člověka. Já sám si chřipku vybavuju, jakobych umíral. Kdyby kolem lidi pobíhali v panice, že zrovna koluje nějaký vraždící virus, asi by mi to k těm halucinacím při horečkách na léčbě nepřidalo. To je mimochodem další faktor, který se pro změnu ignoruje kompletně.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Pro zpestření. BUBUBU! (bez mediálního katapultu)

    Kvůli zlomenině krčku stehenní kosti zemře denně 10 Čechů - Zdraví.Euro.cz
    https://zdravi.euro.cz/.../z-domova/kvuli-zlomenine-krcku-stehenni-kosti-zemre-denne-10-cechu-485545
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    STARE_CASY: Tak to byl hlavně post z března na téma Bergamo. Výsledek tohoto postřehu je dnes všeobecně známý a uznávaný fakt. Tzn. covid je nebezpečná komplikace pro starší, resp. polymorbidní lidi. Čili FAKT nikoli manipulace. Klidně se ptej ale dál.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HARDCABB: Nebuď hned hysterickej rasisto, pokud tam nevidíš spojitost, tak není o čem diskutovat přeci. Vo co go?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TEDDYBEDDY: no tak povídej, vysvětluj.

    Máš představu, že tu staré lidi nemáme? Jen na okraj - v Praze je věk dožití 77,5 let (u žen pak 82,5), táhnou to dolů kraje jako Ústí nad Labem nebo Ostrava, kde je kvůli složení průmyslu stav populace prostě mizerný.

    Znovu - ten věk dožití ti vůbec nic neříká o té nemoci. Vůbec nic. Pokud v Itálii v jednu chvíli přestali přijímat do nemocnic staré pacienty, pokud se jim to tam šířilo zejména mezi starými, tak kdo asi bude umírat první? Školáci? Mají vyšší věk dožití, měli vyšší úmrtnost mezi starými, ergo mají vysoký průměrný věk zemřelých. Jaká je spojitost s naší realitou? Mění to něco na tom, že nás může stejný průser potkat taky?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    STARE_CASY: v temadle lidma proste diskutovat nejde, zkousel jsem to. ty mu napises slusne a zcela jasne ze jeho nesmyslny porovnani dvou cisel vubec nema spojitost s tim, cim nas Covid primarne ohrozuje a on ti odepise TEDDYBEDDY. kdyby se dalo s konspiratorama diskutovat, brzo by zadni nezbyli.

    diskutovat s covidiotama je jako hrat sachy s holubem. shodi par figurek, posere sachovnici a odleti s pocitem vitezstvi.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    STARE_CASY: Tak znovu. Podumej, vem si čas, nespěchej.


    Průměrný věk zemřelých v Itáli na COVID19 je 79,5 let

    vs

    Průměrný věk dožití v ČR je 75,8 let
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    GORG: já jsem na tebe nějak reagoval? Komentoval jsem nějaký tvůj příspěvek?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TEDDYBEDDY: a souvislost s covidem je jaká? Tedy kromě toho, že to je zcela překvapivě taky nemoc, která má na oslabené pacienty zcela překvapivě ničivý vliv?

    Je to canc vycucaný z palce. Ano, staří lidé na nemoci umírají častěji, ano, i na rýmičku. Ale covid má jaksi spoustu dalších vlastností, mnohé velmi nepříjemné, které tím nijak neříkáš.

    To, že na covid umírají staří lidé a to, že je 80 % nakažených v pohodě, neříká nic o tom, jak se daří těm 20 %, nic o smrtnosti i ve zdravé populaci - ne, není to mor, jenom je ta smrtnost desetinásobná oproti už tak hodně nepříjemné chřipce (a nezaměňovat s běžným nachlazením, chřipka je fakt hnus). A že při velkém rozšíření to prostě neustojí zdravotní systém, což se právě v tom Bergamu stalo. Nemocných bylo moc v jeden okamžik. Kdyby se nemoc nešířila tak rychle, velká část z nich mohla žít. Často umřeli na komplikace, které nebyly přímo způsobené covidem, ale protože je covid oslabil a protože se jim nedostalo včasné a potřebné péče, umřeli. A občas i lidé mladí či středního věku. A v případě, že se nakazí větší část zdravotnického personálu (což se postupně děje už i u nás), tak mohou umírat lidé, kteří covid vůbec nemají a neměli, ale pouze měli tu smůlu, že nebyl nikdo, kdo by jim pomohl s něčím, co jinak umíme běžně řešit.

    Co z toho, co jsem vypsal, říkají ty tvoje dvě čísla? Nic.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    GORG: Ale v ČT říkali....
    GORG
    GORG --- ---
    STARE_CASY: V dnešní době už je všechno manipulace a dezinformace, ale hlavně, že já jsem konspirátor :-)) Se nad tím zamysli. Ty termíny jsou o vědomé psychologické manipulaci. Přitom máme krásné slovo "zavádějící". Ale když je teď normální vidět všude dezinformační agenty nějakých temných sil, tak i zmínění faktů, který rozhodně na zamýšlení jsou, je hned "hoax", "dezinformace" apod.
    GORG
    GORG --- ---
    https://www.theaustralian.com.au/...-as-angel-hair-pasta/news-story/c7a5ea882a1a4066333d998e2a206f48

    Analysts have discovered that the modelling upon which Prof Ferguson based his calculations was decades old code similar to the programming language Fortran, which was old news 20 years ago.

    It is so unreliable and full of errors that even imputing the same data produces widely different outcomes.

    ...

    David Richards, co-founder of tech firm WANdisco, told the UK’s Telegraph: “It’s a buggy mess that looks more like a bowl of angel hair pasta than a finely tuned piece of programming.

    “In our commercial reality, we would fire anyone for developing code like this and any business that relied on it to produce software for sale would likely go bust.”

    Scientists from the University of Edinburgh reported problems with the Imperial model, saying they got different results when they used different machines, and even in some cases, when they used the same machines to run the model.

    “There appears to be a bug in either the creation or re-use of the network file. If we attempt two completely identical runs, only varying in that the second should use the network file produced by the first, the results are quite different,” Edinburgh scientists reported.



    // jeden ze zdroju onech modelu. na imperial college maji lide ve zvyku se odkazovat jako na seriozni vedecky zdroj.

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    STARE_CASY: Ta čísla jen říkají, že staří lidé častěji umírají. Na cokoli a v souvislosti s čímkoli.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    TEDDYBEDDY: třeba TOHLE - ta dvě čísla nemají vůbec žádnou spojitost, nemají žádnou vypovídací hodnotu ve vztahu k té nemoci, je to jen čistě manipulativní hození dvou sice pravdivých, ale úplně nesmyslných čísel, které mají za cíl vyvolat dojem, že to onemocnění je v pohodě. Ve výsledku lež a hlavně klasická manipulace a dezinformace. Ta dvě čísla v tomto případě neříkají vůbec nic.
    GORG
    GORG --- ---
    Seriozní by bylo, pokud se někdo baví o kapacitě nemocnic resp. jejich JIPek, by bylo porovnat to s léty minulými. Což není tak úplně jednoduché, protože z nějakého důvodu např. pro ČR jsou online data pouze pro březen až květen 2020. Nejsou tam ani minulé roky. Ono to někde bude.. ale ono to spíš indikuje nezájem o ta podstatná data. Přitom takový údaj je podstatný nejen pro nějaký argument na internetech, ale pro management státu. Ve výsledku to i vypadá, že vázne i komunikace mezi nemocnicemi, aby sanitka rychle věděla, kam pacienta případně převézt jinam. Místo toho se řeší roušky a rozestupy v restauracích.

    Nicméně z těch mediálních článků z let minulých se dočítáme skoro identické bědování nad zaplněnými nemocnicemi, takže argumentovat tímhle pro specifičnost COVIDu je nonsense. Stejně tak nedostatečný personál ve zdravotnictví je opět dlouhodobý problém mnoha zemí. Takže jak říkám.. spíš health care awareness virus (HCAV-19).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam