Prosimvás, manželka se mi tady vzteky odráží od stropu, tak se chci ujistit:
---
Výchozí situace: 18. ledna detekována nákaza Covid19 u učitelky ve školce, to je taky den posledního kontaktu. Děti ze třídy šly od 19. ledna do karantény, dítě bylo na PCR testu 25. ledna, 26. ledna příšla zpráva s výsledkem "pozitivní". Dítě bylo v izolaci do 17. února, to je den, kdy bylo 3 dny po sobě bez příznaků.
---
O co jde: Manželka byla celou tu dobu od 19. ledna do 17. února s dítětem na OČR (ošetřovačce).
Dneska volala do ordinace pediatra, že chce OČR ukončit, a od sestry se dověděla, že dostane z těch 30 dní proplaceno standardních 9 dní.
Na webu MVČR i ČSSZ je to pravda psáno trochu kostrbatě, ale mně připadá, že pokud na tom papíře pro sociálku bude napsáno "nařízená karanténa", proplatí to ženě celé, ne? Podle mě v tom má zmatek ta sestra, přeřeknutí to nebylo, navrhovala ženě, že po těch 9 dnech karantény jí vystaví druhý papír s nemocí dítěte, ale to by bylo zase jenom na 9 dní, takže by nás tímhle kotrmelcem chtěla nechat bez náhrad za 12 dní, kdy se žena starala o C+ dítě - to je nějaká blbost, ne?