• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEIKIN: heled az se babis rozhodne, tak Blatny zmizi ze sceny a nezbude po nem ani zblo. Dokonale nahraditelnej ministr na spinavou praci, kterej neni jak tvrdej vojak Prymula
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Patrně nový klub o ministrovi zdravotnictví nevznikne, nicméně za mně byl větší kašpárek Adam. Pukovník Prymula má možná charisma, možná je lepším politikem, ale jako člověk mi prostě nejvíce sedí Honza.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEIKIN: To já taky, koneckonců vláda by měla vládnout. Ačkoli bych spíše řekl s vládními stranami, neb máme koalici.

    Žádná nemocnice nedostává od pojišťoven prachy za mrtvoly, tim méně speciální bonus za covid mrtvý. Je to takovej nesmysl, že ani nevim co na to pořádně říct. Pojišťovny platěj za péči a poskytnuté služby. Je klidně možný, že nějaká čast plateb jde na patologii, a tady asi pramení tenhle hoax. Ale je samozřejmě nesmysl (ve všech ohledech) aby pojišťovny motivovaly nemocnice k zabíjení lidí.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAIDEL: ok, já nemám problém názor změnit. ale jelikož jsem to nikde nešířil, je mi to v podstatě šumák. Spíše to dokresluje to čemu dotyčný kamarád věří - a já už si dám větší pozor na přijímání informací v tomto kontextu od něj. Od toho přece diskuse je- plácneš hloupost a dostaneš nálož :-) ale Blatnýho nedám jen tak lehce :-))
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEIKIN: Tak jsi to slyšel blbě (ono už to klasické "od toho který zná tohohle a ten říkal bla bla bla") a nezvládáš základní práci s informacemi a postrádáš kritické myšlení. Jen si to najdi, je to ukázkový hoax. Jak říká FRK_R23: Kamarád je buď blbej nebo vědomě lže. A ty už to teď víš taky, což znamená, že pokud to ještě někde někdy vypustíš a zmíníš, jsi blbej, nebo vědomě lžeš. Až tak jednoduché to je.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRK_R23: divil by ses, ale ti co nemaj rádi ANO (rozuměj Andreje), tak mají COVID dobu (se všemi omezeními) spojenou s vládnoucí stranou.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEIKIN: Spojitost s vládní stranou nechápu. Kámoš je buď blbej nebo vědomě lže.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRK_R23: takhle jsem to fakt slyšel...je fakt že kámoš nepatří mezi stoupence ANO.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAIDEL: klidně poď do mně, já to slyšel od kámoče, jehož otec býval primářem. Ale dokážu názor změnit.
    Abych upřesnil, neobdivuju ho jako ve smyslu pana spasitele, spíše se mně líbí lidský přístup a morál. Např. Vemu si text o něm: "v této době, kdy by měl být schopen na té vládě výrazně důrazněji třeba praštit do stolu a říct, že toto musí být takto, protože jinak nemocnice budou přeplněné. A myslím si, že tuto sílu v sobě pan ministr Blatný zkrátka nemá, protože není politik."

    A to je přesně ono. On není politik, tak proč by bouchal do stolu. Řekne to tak jak to je a když ho nikdo neposlouchá, tak následky pocítí všichni. Nemusí být každý jako Andrej, obalen marketingovými poradci, kteří mu do ucha špitají co, kdy a jakým způsobwm sdělovat. PAtrně mu nejde o sběr politických bodů.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEIKIN: já mám info, že nemocnice dostává prachy za to Jo aha. Ty jsi tenhle. Pardon, já blbec si myslel, že chceš fakt diskutovat. Tak nic.

    Úplně natvrdo: Kdo ti dal tohle info, tak je zkurvenej lhář a xindl. Jde samozřejmě o jeden z nejznámějších hoaxů o kterém se mluví na každém webu co se zabývá dezinformacemi. Omluv se a zalez do díry.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEIKIN: No, spíš by bylo hezké, kdybys trochu upřesnil proč ho tak obdivuješ nebo co dělá tak dobře. To, že „měl v nějakém rozhovoru pravdu.“ No, promiň, ale to není kritérium ničeho. Lékař na jeho pozici by měl mít v rozhovoru pravdu prakticky ve 100% případů, protože má papouškovat jen prověřené a lékařsky/statisticky/odborně a jinak podložená fakta. Vlastně by se nikdy nemělo stát, že jí mít nebude. Což se stalo opakovaně.

    Pokud jen tak lehce a rychle prolétnu z hlavy věci které si u něj vybavím, tak:
    - při nástupu slíbil boj z dezinformacemi. Skončilo to krachem, firma se jim na to vysrala a sám dezinfo dokonce šířil. Očkovací kampaň pořád není.
    - fungování hygien stále tristní, škálování trasování po roce 0
    - chytrá karanténa + erouška nefungují vůbec
    - očkování funguje prachbídně, zlepšení na obzoru nevidím, očkovací centra připravená nevidím, výběráky na dodavatele dalších vakcín nejsou, registrační systém funguje bizarně a napůl, malou matematiku neumí (protože sčítání, odčítání a dělení stačí na to aby se zjistilo, že praktici očkování nevyřeší). To že neumí exponenciálu je víc než zjevné.
    - náměstek Černý je nebezpečná kreatura
    - nacionalistické tendence a setrvalé odmítání distribuce pacientů do Německa
    - inspirace zeměmi ve kterých covid potlačili = 0.
    - opakované absurdní trvání na tom, že děláme vlastně všechno dobře (to chytl od šéfa), ačkoli všichni modeláři od začátku říkají co a jak je špatně.

    No... co on vlastně udělal dobře?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tyvole prachy za mrtvoly... solidní info.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAIDEL: jeho nedávná série vystoupení nejdříve v Poslanecké sněmovně a posléze u Václava Moravce v ČT. Tam se zabýval tím, kolik lidí ve skutečnosti umírá na covid a kolik jich umírá na dopravní nehody.

    „Když vykazujeme každého, kdo zemře i na autonehodu a má covid, jako člověka, který zemřel na covid, tak v ten den máme kolem 150 mrtvých.“
    Jan Blatný

    Ale má pravdu, já mám info, že nemocnice dostává prachy za to, když ji eksne pacient u které byl nakažen COVIDem, byť to nebyla zjevná příčina úmrtí, jen laicky např. urychlovadlo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CAIDEL: otazka jaky obdobi hajeni blatnymu vymezit, mame pandemii, musi to fungovat na prvni dobrou, imho
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAIDEL: mám na to šestý smysl, ale i proto jsem rád za ty názory, že je to ňouma, pokud je to podpořené argumenty...Třeba nakonec změním dres.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEIKIN: Já ho tedy místy poslouchám velmi bedlivě... a obávám se, že se pleteš, protože je nezřídka hodně mimo a došlo na něj už i na jednoznačné lži.

    (Blábolení o autonehodách? Prosím promiň...)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PALEONTOLOG: no ta funkce není za odměnu. Někdy to tak je, že si člověk někoho zaškatulkuje a pak má zavřený klapky...Btw. včera na frak moderátorovi v ČT. Už jsem mu poslal i podporovací email. Mně je jedno čím je, začal mně zajímat jako osobnost a rád se o něm dozvím více informací.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEIKIN: ono zatim nic z toho co pisu neprestalo platit, ale udajne se snazi mit rovnou pater. No hezky.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PALEONTOLOG: to jsem si právě taky myslel..Ale je to jinak...Zdědíl to, co mu tam nechali jeho předchůdci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEIKIN: ten ma vyhodit svyho promorovaciho tajemnika a pak mozna neco mektat. Neni to ani manazer, ani politik, ani epidemiolog, jen kejvnul zrude, uzitecnej idiot
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MINERWA: v tom co říká...v podstatě má pravdu, jen ji neumí tak hezky zaobalit do svítivého obalu. Schválně poslouchej co říká, třeba se ti to bude taky tak zdát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam