• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    OVERDRIVE: Asi žiju v jiné sociální bublině, ale já ve svém fyzickém okolí tendence k ničemu podobnému nevidím.
    Jako jo, o vládě si většina moc kladného nemyslí, ale vnímají situaci v nemocnicích (spousta z nich ve zdravotnictví dělá) a potřebu jakkoliv otočit současný vývoj covidu.
    Takže žádn pochopení a ohledy na jednotlivce, pro které jsou jejich práva až na prvním místě a povinnosti ignorují - a ještě si za rukojmí berou děti.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rek bych: uklidnit situaci za KAZDOU cenu.

    Dalsi moznost je eskalace, coz ovsem znamena neco mezi revoluci nebo obcanskou valkou. Coz zas znamena, ze lidi, co doted jen zewlili a neresili nic, budou se muset postavit na stranu utocniku, obrancu, nebo obeti.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: ses právě dostal na ufovu úroveň
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRK_R23: Mam to jinak: jsem dobrovolnikem silovych slozek, a uz roky je ucime prave to nenasilne. Zaroven tam mam pratele. Zarovem Ostrava je na spici prave te nenasilne casti (coz mmchodem muze potvrdit ma zena a cely jeji pripad znasilneni, az po 3,5r pro pachatele). Tady v cacharove je to prave o par levelu vejs, pac ten pruser tady uz trva roky. Jenze kdyz najednou pak vidis, ze se pouziva furt nenasilne, a on uz je dav s vidlema a pochodnema, rikas si: tyvoe, tohle je FAKT PRUSER.

    Mmchodem ten slzak na cztkk jsem se svou starou taky do stanu dostal, ponekud nam to zkratilo coitus a prisli jsme o stan i veci v nem.

    Takze asi tak.
    Tohle je fakt “blut krif neni dobry” IMHO
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OVERDRIVE: Máš pravdu.

    Nevim co maj dělat. Já jsem chvaty a hmaty nikdy nezakusil, vždy jsem se z toho nějak vykecal. Ale i díky freeteku jsem si s PČR taky užil svoje. Prostě jsem alergickej na to, když pět hrdinů v uniformě musí klečet na jedný ženský. Opravdu profesionální výcvik.

    Shodou okolností měl o něčem podobnym teď díl John Oliver. Tam jeden fízl říká, že poměr tréninku na násilné a nenásilné řešení situace je tak 15:1 ve prospěch násilí. No tak je asi jasný, že pak použije to, co umí víc. Jasně že naše parta v modrém neni zdaleka tak zfanatizovaná jako jejich američtí kolegové. Ale nemalá řada z nich chce bejt "cool" a dělat ty "cool" zákroky. Nejsem si jistej, jestli je to správnej předpoklad pro policejní práci.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KRAMERIUS: Sorry no, jsem nasranej.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRK_R23: Hele, nemyslim, ze je cas se hadat. Jak rika Woody Allen: 2 intelektualove se dokazi pohadat k smrti o necem, v cem spolu vzajeme souhlasi.


    Ja se snazim jen popisovat realitu a predkladat navrhy. Sam jsem nejednou dostal chmaty a hmaty, i ve vazbe jsem chvilku byl.
    No naucilo mne to premyslet, a ac nejsem socialista, furt chapu societu jako tvora, ktery ma darwinisticke potreby prezit. A dokud jsou to jen bile krvinky lokalne, dobry. Az je z toho cytokynova boure, uz to dobry neni.

    Jak rika id Prawitz:
    Heim je vlast.
    Blut je krev.
    Ale blut krev, to neni dobry.


    Takze zadny spor, muzu-li prosit. A reportovat napadeni policajtu se stejnou citovou odtazitosti, jako u ozralych matek s ditetem v ilegalne otevrene knajpe. Zaslouzi si to pozornost, ale nestranost.

    A ja dodam, ze neklidne cekam, kdy zacne litat olovo na ty nespravny lidi. A Bures s Mlhou obetuji Prchala a Ovcacka.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    FRK_R23FRK_R23: "buranská kurva, hyperkurva, vole, zasranej zmrd, mrdá mě, piča svině, hovno..."
    Co tam máš dál?
    Takhle se věcná diskuze snad nevede.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KRAMERIUS: Nebudu se vyjadřovat k tomu, jak by PČR měla zvládat krizové situace.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OVERDRIVE: Neházej to na mě. Pod tenhle kotel už osm let příkládá Mlha a probouzí v lidech to nejhorší. Tzv. kapitání průmyslu v každym rozhovoru dávaj najevo, jak jsou pro ně lidi jen součástí výrobního pásu a nic víc (viz [ INK_FLO @ Věci Veřejné - Vymáhání je na policistech. Jejich výklad opatření je podstatný, ]. Já už jsem před pár lety říkal, že tahle Mlhova práce skončí tak, že se budou lidi napadat na ulici a nebude už možná žádná řeč. Tak se to děje teď. Trochu se obávám, že pár průserů nás čeká a možná i někdo umře.

    A může za to ta zkurvená buranská kunda z Hradu. To on to tady rozděluje za nadšeného hýkání sviní jako premiér nebo bejvalejch kolegů jako ta hyperkurva Dlouhý. Jen houšť vole. Jen ať se nadšení voliči zasranýho zmrda Mlhy vydaj v davu na policajty. To oni si ho tam zvolili, tak ať si ten bordel v ulicích taky užijou.

    Mrdá mě tahle zasraná země, mrdaj mě lidi. Slovy klasika, ať chcípnou. Ale taky mě mrdá policejní násilí, notabene před prckem, kterej za svoji dementní matku opravdu nemůže.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    FRK_R23: A jakou reakci ze strany strážníků a policie by sis představoal ty?
    Je tu nějak povinnost, chacharka to ignoruje, strážníky a následně i policisty pošle do prdele, doklady předložit odmítne.
    - mají se tvářit že to nevidí?
    - mají na ní pozvat psychologa co jí na ulici bude 2 hodiny promlouvat do duše?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRK_R23: podivej, ja s Tebou souhlasim fakt hodne, jenze se proste bojim toho, ze dalsi krok je, ze se zacne strilet... daval jsem to k sobe do auditu asi v 7 rano, kdy jsem cet zpravy v postach, a mam nekolik reportu o napadeni hlidek z cele CR...

    Tohle je ze vcera z odpoledne, schrnute dnes:

    Vcera mi psala kamaradka, ze jak davam obcas ty fotky z parku, kde jsou stovky lidi bez respiratoru, tak ze jim muselaprojit a pod kamerou videla stat osamelou hlidku policajtu (ve vsedni den, za svetla) a kolem ni maly zaklad davu, ktery jim sproste nadaval.

    Taky jste se vzdy snazili rozesmat hradni straz?



    A do toho pridam citaci Nagashiwa... aby bylo jasne, kam me uvahy smeruji:

    [ NAGASAWA @ Věci Veřejné - Vymáhání je na policistech. Jejich výklad opatření je podstatný, ]

    Připomenu jednu historickou taskarici

    Morové povstání v Moskvě bylo spontánní lidové povstání proti úřadům, lékařům i církvi, které vypuklo v roce 1771 v Moskvě za velké morové epidemie, při níž jen v samotném městě zemřelo snad až sto tisíc lidí.

    Mrtví byli pohřbíváni do hromadných hrobů za městem, což vedlo k tomu, že lidé raději uchovávali své zemřelé doma. Arcibiskup Amvrosij zakazoval pohřby a procesí, čímž na sebe přivolal nenávist davů, které ho nakonec zabily. Přes všechna opatření se však epidemie šířila. Ze strachu o zdraví i před násilím opustila město většina vyšších vrstev, včetně vyšších úředníků, takže ve městě propukala anarchie. Dav lynčoval arcibiskupa Amvrosije, který se snažil bránit shromažďování u slavných obrazů a chrámů, a obrátil se i proti lékařům, o nichž se šuškalo, že v nemocnicích pacienty sami zabíjejí. Dav vtrhl do Kremlu a začal zvonit na poplašný zvon, k němuž se připojily všechny moskevské zvony. Při jednání s posádkou požadovali vzbouřenci vypovězení všech lékařů, povolení pohřbů na hřbitovech ve městě a zrušení karanténních opatření.

    Dne 26. září 1771 vyslala Kateřina II. do Moskvy svého milence, hraběte Grigorije Orlova, s doprovodem mnoha lékařů a čtyřmi regimenty vojáků. Orlov město rozdělil na 14 obvodů, podřízených velitelům a hygienikům. Rozšířil nemocnice a vylepšil jejich pověst, nemocní dostávali zdarma najíst a při propuštění peněžité odškodnění. Plundrování opuštěných domů se trestalo smrtí. Od října 1771 počet zemřelých klesal, v březnu 1772 zemřelo na mor 30 lidí.

    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OVERDRIVE: Nebudu se do toho pouštět. Chacharka je píča a fízlové sou svině. Píča se jen utvrdila ve svém přesvedčení o fízlech, dítě má trauma a strážnící dokázali hovno.

    Fuck da police.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRK_R23: Moje odpoved: bude ve dvou screenshotech, sorry, proste specham

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Keikin RO, fakt už to stačilo.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    4 až 5 tablet v jedné dávce stačí :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    REONA: dyť tam píšou: .....žertovnou klamnou zprávu
    REONA
    REONA --- ---
    MINERWA: Kéž by byl...
    REONA
    REONA --- ---
    KEIKIN: Tvl nechceš začít třeba tím, že si zjistíš, co je to hoax?? Tady máš, nemusíš děkovat https://cs.wikipedia.org/wiki/Hoax
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam