• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OVERDRIVE: na tomhle je zajímavý, že ti popírači neustále zdůrazňují, jak narozdíl od nás ovci nemají strach.

    jako by předpokládali, že strach je jediné čím se všichni ostatní lidi řídí, ale oni teda strach nemají, takže ho, logicky, musí mít ti druzí..

    jinak jsem skeptický k jakémukoliv prozření na základě přesvědčování, faktu, argumentů, analogií.. je to házení hrachu na stěnu.

    část jich prozre časem a závažnosti situace (plný nemocnice, umírající příbuzní), ale jen aby najeli na jiný nesmysl který jim umožní zůstat v komfortní zóně popření.

    typu že už si asi nemysli, jako loni v létě, že virus oslabil, nebo že to nebude plnit nemocnice, ale že celý problém je v tom, že .. nepoužíváme ivermectine.

    poukaz na Brazílii kde je ivermectine volně prodejný a hojně na covid užívaný, a přesto tam mají epidemii skoro tak strašnou jako u nás, opět nefunguje. stejně jako loni v létě nefungovalo "ale podívej se do zahraničí a řekni mi jediný důvod proč by zrovna u nás neměla být druhá vlna"..

    další problém, kromě psychologicky podmíněné neschopnosti používat logiku, že nemají dostatečný matematický aparát k přemýšlení. typu no tak když jsou plné nemocnice je třeba přidat více lékařů a problém bude vyřešen.

    fakt, že i našich pouhých 1.7% lidí s covidem (krát 2-3 což je blíže skutečnému počtu) dokáže kapacitu nemocnic saturovat natolik, že léčba covidu je jejich většinová aktivita, s nimi nijak nehne. viz zde.. nebo princip kolektivni imunity za účinnosti vakcín menší než 100%.. natož aby byli schopni pochopit exponenciální šíření.

    další chybějící skill je neschopnost pracovat s rizikem a časově odloženou katastrofu / nějakým když se zima zeptá cos dělal v létě, ale to už je dneska akademická debata, ta logika se jim nezapne, ani když je katastrofa už zjevná a dokonce celosvětově jedna z největších.

    represe je jen utvrdí v jejich konceptu (lidí / systém nám chce ubližovat, brání nám aby byl život jako dříve, chtějí nám vzít svobodu zotročit nás, zmocnit se našich těl a duši).. na tomhle je zajímavé, že když takovýhle myšlenkový vzorec meli už dřív (antivax u dětí), tak v něm prostě jen pokračují. reflexe ( Izrael a USA se vrací díky očkování do normálu, takže v tomhle případě je očkování vlastně dobrý nápad, cesta ven ) nula.

    řešení nemám.

    trochu pomůže masivní pozitivní komunikace, odkaz na autority kterým věří (např. očkovaný dalajláma / ortodoxní rabíni prohlašující vakcínu za dílo boží a tudíž správné ), ale vyřeší to až Darwin / vymření jejich rodin, a možná ani to ne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ELYNOR: tak čo, řekneš mi svoje názory na moje otázky E2E4 ?

    zajímalo by mne hlavně proč si to myslíš, co si myslíš myslim asi už zhruba chápu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem kdysi jsme se na Informacni vede ucili, ze v teorii informace rozeznavame neco, cemu se rika komunikacni bariery.
    Je jich spousta: nekompatibilni jazyk, nedostatecne napriklad znalosti,...

    Jedna, co uz si nepamatuju, jak se jmenovala, mela priklad s napisem: “koureni zabiji”
    Vcelku to spocivalo v tom, ze pro prijemce je subjektivne vyhodnejsi, aby tuto informaci neprijal. // proste kurak napis selektivne ignoruje.

    Proto imho nemaji sanci takove ty akce, typu vlezu na faceboocek a budu tam nekoho presvedcovat. Mozna muze byt uzitecne se od takovych lidi v diskuzi odrazet, a dik nim furt dokola servirovat fakta.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CAIDEL: Bavil jsem se o tomhle s nekolika psychology, a bylo mi vysvetleno, ze je to strachova reakce.

    Ze lide, kteri popiraji a buduji si tyhle reality z blabolu, jsou na nevedome urovni vydeseni, a potrebuji nejake jasne reseni. Proto jsem taky psal ten navod, co jsem nekam daval:

    - opakovat stale dokola objektivni pravdu
    - nedelat to slozite
    - nehadat se a neodporovat, nefunguje ani system dukazu otazkou - proste predkladat fakta jim, nechtit aby oni vysvetlovali vlastni
    - nepouzivat recnicke figury typu - vidis, ja ti to rikal
    - byt uplne klidny a konzistentni
    - chapat, ze ten clovek ma strach, i kdyz o tom treba nevi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    #czech #news

    Trosku to souvisi s moji otazkou, zda by melo byt dodrzovani opatreni vynucovano i “pazbou pusky”. Vlastne to jen rika, ze tam, kde selhava stat, bere to do rukou domobrana.

    Snad to tu neni offtopic a nechci tim vyvolat flame

    Tady máš, ty debile! Lidem bez roušky stříkají mladíci sprej do obličeje - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...prej-rouska-mladici-strikani-na-lidi-turnov.A210309_155832_liberec-zpravy_tm
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    dTest: Test roušek a respirátorů 2020 - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    https://www.dtest.cz/clanek-8649/test-rousek-a-respiratoru-2020
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Terapeut Vojtko: Všichni jsme v akutní stresové fázi. Nutně potřebujeme vědět, co bude dál
    https://denikn.podbean.com/...-jsme-v%c2%a0akutni-stresove-fazi-nutne-potrebujeme-vedet-co-bude-dal/
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ADITU: no jo vlastně...
    ADITU
    ADITU --- ---
    MINERWA: jako Sars-CoV-2 a Covid-19
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    E2E4: hiv je vir a aids nemoc, ne? jako covid a zpal plic
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ELYNOR: hm, tak to máme opravdu nízkou shodu pohledu na realitu.

    zajímalo by mě.

    1. jak si vysvětlujes ty plné nemocnice, většinu normálních oddělení předělaných na covidaria, to žádné plic v minulosti neplnily ?

    2. dále, máme tu asi 168 tis lidí kteří aktuálně mají covidem, to je jen asi jen 1.6 % populace. jak by sis představovala ty nemocnice, kdyby jich bylo třeba 3x tolik, nebo 5x tolik ?

    3. proč myslíš, že loni umřelo o 15% víc lidí než v předchozích letech a proč zrovna v těch týdnech, kdy vrcholily vlny covidu, ale ne např loni na jaře za prvního lockdownu a daleko většího strachu?

    4. proč se teda nechceš očkovat? jaké k tomu máš důvody, podle kterých se rozhodujes E2E4 ?

    5. co si myslíš o HIV/AIDS, tam taky o nemoci nevíš dokud se na ni neotestujes?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ELYNOR: Luxusní sbírka x-krát vyvrácených blábolů. To není o tom, že máš jiný názor, to je o tom, že jednoduše lžeš. Buď z nevědomosti, nebo záměrně, ale to už je tvůj boj.

    A s tou dark side jsi konekconců taky vedle: https://i.etsystatic.com/17179769/r/il/66ee3a/2292043210/il_570xN.2292043210_ncen.jpg
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORTAELTH: tu skodu platime uz ted a nektery dopady se nebudou dat ani vycislit
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    BLULAJTA: mozna neni az tak slepa, jen nejsou data, ktere by to potvrdily. Nikdo to nenechal zajit az tak daleko. Ale jestli nekdo ty data pro potvrzeni / vyvraceni sezene, tak my :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    byly tady takové nápady, jako že člověk má se zlem lidskou blbostí diskutovat, zasévat neustále červíčky pochybností a tak, nechcete si ten ELYNOR wall of text rozdělit po větách a konkrétními důkazy rozebrat, co je úplná cypovina, co je neproveditelné (a proč), a co ano, je opravdu rozumné opatření (i taková tam samozřejmě jsou, kupříkladu nelze nesouhlasit s tím, že by vláda měla maximálně podporovat soběstačnost ve výrobě ochranných prostředků, na což tu máme podmínky, ale firmy ty zakázky prostě nedostaly).

    Já se teda jako dobrovolník nehlásím, už fakt musím jít dělat něco užitečného, ale je to takový zajímavý cluster(fuck) obecně oblíbených omylů, s nimiž se všichni setkáváme i v okolí svých přátel a známých, a není od věci mít tu argumentaci připravenou, protože jinak člověk jen zírá a nevěří, čímž protistranu akorát utvrzuje v tom, že má pravdu).
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    SAAYURI: Elynor má asi na mysli slepou uličku kolektivního promořování...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Měla jsem něco rozepsáno, ale radši jsem to smazala.

    Tak mě napadá, ELYNOR, víš, jak se ten vir šíří?
    Protože pokud ano, přeci tu nemůžeš psát, že se mají otevřít lázně, bazény, wellness, kde je vždycky hlava na hlavě.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ELYNOR: tak snad jde o logiku toho co si myslíš, ne co kdo řekne.

    mně by opravdu upřímně zajímalo, proč někdo dává přednost rizikům prodělání covidu oproti rizikům vakcíny, zda vnímá to riziko nějak jinak než já a proč, případně podle jakého jiného mechanismu se rozhodujes. je to něco jako zklamaná důvěra k autoritám, které říkaly že lockdown nebude a on byl, takže s očkováním to bude podobné a příště po tobě budou chtít něco horšího?

    a princip že když bude očkována většina populace, tak se nemoc nešíří uznavas, nebo si myslíš že to tak nefunguje (např u dětské obrny) ?
    ELYNOR
    ELYNOR --- ---
    OK, už sem nebudu psát nic, stačilo říct, že odlišné názory nejsou vítány. I tak děkuju těm, co se se mnou normálně bavili.
    ELYNOR
    ELYNOR --- ---
    ADAMIRA: Přidej se k temné straně... máme tu cukrátka :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam