• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEVEN: Já jsem to taky ještě nikde nezachytila.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEVEN: nejsi cilovka, tak se nediv. (reklamy na vložky nebo Babiše nás taky serou :)

    obecně některý lidí věří na adjuvanty a autismus a čipy, ty nepřesvědčí žádná kampan, takže očkovací kampaně mají být cílene na ty váhavé..

    jak zrovna tahle zafunguje - netuším.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: byla popírač do tý doby, než můj bratr řekl, že je to kráva, cca 14 dní zpět, a stala se popíračem díky kámoškám 55+ s digitální debilitou
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Jo aha, že byla doteď odpírač, to jsem nevěděla.
    No dobře, tak možná to pár lidí přesvědčí, asi hlavně v tý TV, na kterou tyhle lidi koukají furt. Ale stejně mě štve. Jenom na rockovým rádiu včera snad desetkrát :-(
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: vždyť ti píšu, že mojí mámu (dřívější velkou podporovatelku Peterkové) to dohnalo k tomu se mě zeptat, v kolik hodin tam otvíraj, já myslim, že to je dobře
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Ehm, píšu: kdyby nešlo o moje zdraví. Takže revolta z mojí strany nehrozí.
    Ale takováhle kampaň je extrémně otravná a nedělám si iluze, že by mohla přesvědčit k očkování někoho, kdo ho doteď neměl v plánu. Plus může naopak odradit lidi, co jsou rozhodnutý tak napůl, jakože možná, ještě nevím jistě... Jinak řečeno, koho by hlavně měla přesvědčit, spíš odradí.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: jako já tu tvojí revoltu chápu, ale ne každej je jako zarputilý malý dítě, který dělá věci natruc :P
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Na TV nekoukám, ale je to na všech rádiích (i těch internetových, kde jinak skoro žádný reklamy nejsou) a taky běží bannerová kampaň na internetu. To muselo stát prachů...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: a moje máma se mě ptá, v kolik otvíraj v tom našem očkovacím centru, já jí píšu: "ty vole, to se musíš nejdřív zaregistrovat" a ona že prej všechno ví, a že jsem úplně blbá, že jí to píšu, a že neví, jestli tam otvíraj v 6 nebo v 7 ráno, tak jí znova píšu:"to se musíš zaregistrovat! a oni ti pak pošlou čas, těžko tam budou fronty".... no, na to už mi neodpověděla, protože neumí přiznat barvu, musela jsem si vyhledat, o čem mluvíš, viděla jsem jednou, nemám tv
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    Skoro se bojím otevřít plechovku, aby na mě nevykouknul Pafko s reklamou na očkování. To si fakt někdo myslí, že takovým kobercovým náletem přesvědčí nerozhodnutý lidi k očkování?
    Já se teda očkovat nechám, jakmile to bude možný, ale ta reklama mě neskutečně vytáčí. A jít o něco jinýho než o moje zdraví, asi bych měla nutkání se na celou věc natruc vybodnout.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: (trochu nižší)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CORNELA: nevím jestli vidíš o pár příspěvků niz, jedná se o Číňanku s čínským očkováním.. ta na to asi nemá ten správnej papír navíc i objektivně ty čínský vakcíny mají nižší účinnost..
    ACKO
    ACKO --- ---
    CORNELA: jo testujou, když maj očkování ze zahraničí
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ACKO: čínský očkování vs čínský antigenní testy říkáš? :)

    v principu by se to nemělo dít, nejspíš falešná pozitivita toho Ag testu..

    pokud to řešíš jako praktický problém, zkusil bych asi nějaké jiné / kvalitnější Ag testy nebo lépe dělat PCR pooling testy.

    a mezinárodní uznávání vakcín (zejména těch pochybnějších / méně účinných / co pokud budou některé výrazně jinak fungovat na nové varianty viru) je holt důležitá ale stále otevřená otázka..
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Mamka i tatka byli, mamce je 58, mela AZ, reakce se dostavila v noci (ockovana v poledne), bolest svalu a kloubu a v miste vpichu, druhy den to bylo ok, byla unavena, treti den uplne v pohode. Vedle v medicine psali, ze to za 24-48 hodin odezni. Tatkovi je 60, byl na Pfizeru, reakce zadna ani poprvy, ani podruhy. Ale AZ funguje na jinym principu, nez Pfizer. Jeste teta, te je 70, byla na Moderne a taky bez reakce.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GILHAD: ja jsem prave nekde jednim okem cetla, ze reakce byva spise az po druhe davce a vice u mladych lidi, takze variantu, ze ma dneska uz sestym dnem reakci na 1. davku pfizeru, jsem nejak nebrala v potaz. snad je to takhle.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    POZITRON: Po ockovani se da ocekavat reakce, protoze organizmus (dle sveho mylneho presvedceni) "bojuje s nemoci" (a to je presne to, proc se ockuje, aby se tim "bojem" vycvicil a udelal si obranne prostredky proti te opravdove nemoci) - cili nejaka primerena reakce na ockovani je znamkou, ze nejspis zabralo.

    Ja se davam ockovat kazdy rok proti chripce, druhy den me rameno boli, jako by me nekdo prastil a vetsinou cely den prospim (a neni mi tak uplne dobre, i kdyz spatne taky ne, ale citim to). Proti COVIDu jsem uz dostal obe ockovani, kazde bylo asi tak dvakrat horsi, nez proti te chripce a misto jednoho dne trvalo dva. (Manzelka to tradicne snasi hur, taky ji hur bylo) (Teda jako absolutne porad nic extra, ale jako v porovnani s tim ockovanim proti chripce jo.) A skoro sichr jsem COVIDem nakazeny nebyl ani naznakem (protoze prakticky nemam jak).

    Takze asi tak. Nemusi jit o problem, ale o to, jak mama snasi ockovani obecne a proti COVIDu zvlast.
    ACKO
    ACKO --- ---
    E2E4: hele prý máme ve škole číňanku, očkovanou jejich očkováním už asi před dvěma měsící a antigenní testy má furt pozitivní, PCR v pořádku
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ACKO: člověk měně než týden - 2 týdny (nevim přesně) po očkování ještě plnou imunitu nemá, tj je třeba na něj hledět jako na neockovaneho.

    pokud má pak pozitivní test, vakcína u něj nezafungovala a normálně se nakazil, to se u nějakého malého procenta stává.

    nebo se nakazil krátce před / po očkování.

    pokud má člověk po očkování pozitivní test, těžko to je z vakcíny - ten antigen má tam kde byl očkován, ne v nose/nosohltanu/krku/slinách kde je testován..

    Could Vaccination Cause Me To Test Positive For Covid-19?
    https://www.forbes.com/sites/coronavirusfrontlines/2021/02/26/could-vaccination-cause-me-to-test-positive-for-covid-19/
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TAPINA: Todle jde zjistit jen PCR testem. Jinak je to jak věštění ze skleněné koule.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam