• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    MINERWA: zatímco v březnu to jasný nebylo?

    Ok, na ministra zdravotnictví jinej příklad: je to pár týdnů, co Vojtěch prohlásil, že jde o epidemii neočkovaných, a to ve chvíli, kdy poměr nově přijímaných do nemocnic byl asi 4:6.

    Za dobu, co tady probíhaly tzv. lockdowny, vydalo ministerstvo myslím 3x seznamy podmínek, podle kterých se bude řídit množství aktuálně platných omezení. Ani jednou se nestalo, že by se těmi podmínkami pak při uvolňování omezení taky řídilo. Ani jednou.

    Já mám opravdu těžkej problém si vzpomenout na cokoli, co z MZd za poslední 2 roky vypadlo a byla by to pravda, s výjimkou toho, kdy řeklo, že něco zakáže.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ASHLEY: tak je trochu jasný, že vakcína byla dělaná na alfu, proto nesplňuje všechny předpoklady, já čekám, že to zmutuje v choleru s hiv a bude konečně po ptákách :))
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    CAIDEL: Prosím Tě, odkaž mě na nějaký neproblematický zdroj informací ke covidové situaci u nás. Vážně bych ho rád znal.

    Na ČSÚ se dá najít toto, ale tato stránka je jako napotvoru už přinejmenším 2 měsíce rozbitá.

    Statistika na webu MZ se dělá, jak si lze přečíst zde tak, že mezi covidové pocienty se počítají všichni s pozitivním testem, bez ohledu na důvod hospitalizace.

    Ministr zdravotnictví Blatný tvrdil tuším v březnu senátorům, že očkovaní se nemohou nakazit ani nákazu přenášet. Co tvrdí Vojtěch dnes, asi nemusím opakovat.

    Jak referují média, k tomu mi přijde ilustrativní tento odkaz. Hned pod větou "Z dat vyplývá, že nejúčinnější ochranu mají ti, kteří se nechali očkovat a covid-19 prodělali." je graf, z něhož vyplývá, že ti, kteří nemoc prodělali, mají velmi dobrou ochranu bez ohledu na to, zda se nechali nebo nenechali -- ani jedni nejsou vůbec vidět mezi denními přírůstky na JIP nebo ve špitálech vůbec.

    Aby bylo jasno, já si nemyslím, že vím, jak to je. Pro sebe jsem se po zralé úvaze nějak rozhodl, ale ani by mě nenapadlo po někom jiném chtít, aby se rozhodl stejně jako já. Nicméně mě hodně zaráží, kolika moudrým a osvíceným lidem tady na nyxu i běžným lidem jinde vůbec nepřekáží, že oficiální místa vydávají prohlášení, která jsou dobře z poloviny očividně manipulativní až lživá. Mě to vede k závěru, že i ta část, u které to není do očí bijící, je silně podezřelá, a beru to tedy tak, že důvěryhodná data prostě k dispozici nemám. Budu rád, když mě na nějaký jejich zdroj nasměruješ.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    he, že by?
    Jak zpomalit epidemii covidu? Nový návrh nepotěší očkované lidi - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-recept-na-zpomaleni-epidemie-covidu-testovani-ockovanych-lidi-179739
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    AIM_FREEMAN: A tobě se zdá, že něco z těchto náhodně posbíraných blábolů ze značně problematického zdroje naplňuje tebou popisované cíle?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    tady může bejt širší společenská diskuse, když vedle je to víceméně čistě epidemiologicky zaměřené. i to tak vyznívá ze záhlaví. tak raději argumenty, než bonmoty, je-li to možné.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    mě to přijde jako důležitá oblast problematiky. lidská práva, ústavnost opatření, potlačované zprávy o vedlejších účincích vakcín..proč ne. proč ne? co ti to dělá tak strašnýho?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HARDCABB: Protože ve vedlejší diskuzi má dočasný ban :-)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    proc sem prosimte tydle hovna posilas?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Třetí dávka vakcíny? Podle studie Lancetu pro ni není důvod - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/pro-treti-davku-ockovani-neni-vedecky-duvod-uvadi-studie-ani-v-pripade-mutaci-35577
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Virginie Joronová chce fond pro odškodnění obětí očkování - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/po-vakcine-zemrelo-v-evrope-pres-pet-tisic-lidi-europoslankyne-chce-fond-pro-odskodneni-50538
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Komentátor: Máme tu apartheid neočkovaných. Svět nechce uhnout z cesty a uznat protilátky
    https://www.youtube.com/watch?v=Q27Pce6v5RY
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MINERWA: to nemohu potvrdit, po očkování jsem měla pouze jednou menses a pak jsem otěhotněla...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Migrény a silnější krvácení. Vakcína od Pfizeru možná přeci jen ovlivňuje menstruaci | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/migreny-a-silnejsi-krvaceni-vakcina-od-pfizeru-mozna-preci-jen-ovlivnuje-8612884
    17:50
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA: já myslela, že kovid konspirace jsou na youtube zakázaný
    Gravitas: Was Pfizer's Covid-19 vaccine trial "compromised"?
    https://www.youtube.com/watch?v=_LzcGOjDl8Q
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MINERWA: Podle toho článku je lepší vakcína dokud je člověk zdravý, aby to pokud možno nechytil a pokud to chytí (ať už vakcinovaný či nikoli) a začne se to projevovat, tak v tu chvíli ten lék. Bez ohledu na peníze. Do jaké míry je článek pravdivý nejsem v tuto chvíli schopen posoudit.

    Přibližně podle vzoru - je lepší jezdit opatrně, nebo mít airbagy? Lepší je jezdit opatrně, aby nedošlo k nehodě, ale nic není 100%, takže pokud dojde k vážné nehodě je lepší mít airbagy, než je nemít, i když to taky není 100%.

    A vztačeno na současnou situaci to vidím tak, že jsem vakcinovaný, ale stejně roušku nosím a shlukům lidí se vyhýbám. Tedy snižuju šanci, že bych se s covidem setkal, ale to eliminovat nejde, takže pokud se setkám, tak je velká šance, že vakcinace pomůže a kdyby nepomohla a covid jsem stejně dostal, tak si ten lék vezmu.

    S tím, že nic není 100%, ale 90% furt lepší než nic (ono i kdyby to mělo být 50%, tak lepší než nic). Ale počítejme optimisticky, že jak vakcína, tak lék mají 90% účinnost a Praha má asi tak milión obyvatel, tak z toho pořád vyplývá, že i tak to může (bez ohledu na peníze a osobní preference a při plné proočkovanosti a dostupnosti léku) 10.000 lidí chytit a mít vážný (či horší) průběh. Furt lepší 10.000 než 1.000.000.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam