• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    KRAMERIUS: clue: jsem poslední xeniál, tak si to spočítej
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MINERWA: Letos?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    KRAMERIUS: 7 a 15=22, auto mě srazilo, když mi bylo 22, to vychází
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MINERWA: Třeba to ještě zdaleka nebylo 15 let. Někdy to tak z tvého projevu vypadá.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GRANTORINO: ten diář jsou věci typu pokec s kámoškou, pracovní schůzky, nebo kontrola na u doktora? jinak zbytné věci jako pokec s kámoškou zrušit, případné schůzky přesunout, nebo hodit na online a kontrolu u doktora s respirátorem zvládneš, jinak samozřejmě po pěti dnech na pcr a hlavně klid...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TAPINA: ne, to fakt nevím, já byla na nějaký jedný vakcíně v sedmi letech, to byl asi ten tetanus...., a pak nic.... možná jsem byla obdarována v komatu, ale to prostě nevim, obvoďačka moje papíry má a neříkala nic, když jsem tam byla loni kvůli tomu, že mě bolí už tejden pravá ruka
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: Víš o tom, že vakcína proti tetanu se dává schématu první dávka, druhá po šesti týdnech, třetí po šesti měsících a pak LUP! po patnácti letech?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TAPINA: "Ode dneška vstupuje v platnost rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví týkající se osob s ukončeným základním očkováním proti nemoci covid-19, jímž se zkracuje interval, po kterém je doporučena aplikace třetí, posilující dávky očkování, z osmi měsíců na měsíců šest.18. 10. 2021"
    rok nebo půl rok podle věku bych to viděla
    Epidemiolog Smejkal: Úplnou tečku za covidem asi neuděláme. Pravděpodobně se bude očkovat každý rok | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/epidemiolog-smejkal-uplnou-tecku-za-covidem-asi-neudelame-pravdepodobne-se-bude-8616643
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak poraďte, nebudu tím teda plevelit vedlejsi auditko...
    Ale nejsem z toho moudra a už jsem volala i na 1221 a pořád z toho nejsem moudrá...

    V úterý jsem strávila 30 minut se známou. Ta mi dnes volala, že má zjištěný Covid AG. Zítra bude mít PCR.

    Na 1221 mi řekla paní, že Inkubační doba na zjištění je 5-7 dní, dřív, že test nemá smysl. Já mám 48 hodin od kontaktu.
    Jsem naočkovaná nemusím vůbec nic.
    Ale nechci to roznášet, navíc jsem těhotná, diář mám samozřejmě plný na týden dopředu.

    Mám jít na pcr test v pátek, sobotu nebo v pondělí?
    Omezím samozřejmě kontakt.
    Příznaky já nedokážu asi úplně odhadnout, jak jsem těhotná, je mi dva měsíce konstantně blbě. Nechutenství, skáče mi tlak atp. Takže já nevím, jestli mi jako začne být blbě z covidu nebo tak... Prostě to nepoznám. Vědět bych to asi měla, jestli je to ok. Zadanku teda vlastně nepotrebuju.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: Nikdo nemluv o očkování co půl roku. Každý očkovaný dřív nebo později přijde s virem do kontaktu s ejhle, hybridní imunita je na světě. A každý neočkovaný taky (a ejhle, selekce probíhá).
    Ono se a tou chřipkou pravděpodobně stalo úplně to samé, kdo přežil první kontakt s ní, ten si vytvořil imunitu a opakovaným kontaktem si ji posiloval, nově narozené děti začaly dostávat protilátky už před narozením, takže do prvního kontaktu šly tak, už připravené.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    E2E4: radši budu sedět doma, aby kvůli mě někdo nezemřel
    E2E4: přirozená imunita funguje na mutace- jsem psala, ale vakcína na mutace už ne tak dobře, to se přece ví, na brazilskou třeba funguje jenom pfizer
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: nejspíš můžou. ale tak daleko ještě nejsme.

    ne, není to pravda, imunita jakákoliv funguje i na mutace, ale o něco míň. jak přesně min nevíme.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TAPINA: akorát se všichni naočkovat každej půl rok nemůžou, nechceš je rovnou zabít? imho s virem se doufám stane úplně to samý jako s H1N1

    a co je pravda na tom, že díky imunitě budeme mít protilátky i na případný mutace, ale po očkování ne?

    co si myslíš o této české studii? https://zuova.cz/Home/Clanek/protilatky-po-prodelane-infekci-poskytuji-dostatecnou-a-dlouhodobou-ochranu-proti-onemocneni-covid-19
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: chrání tebe, ostatní .. ne dokonale ale 2-10x líp než nic.

    přitom pak můžeš klidně zůstat doma nebo chodit na testy zadarmo.

    tak to je.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MINERWA: Vedle jsi mi nestihla odpovědět na otázku, jak si představuješ, že pandemie dojde k nějakému konci, pokud se všichni nenaočkují. Co se s nimi stane a co s tím virem?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    E2E4: já mám takovej pocit, že bych se naočkovala a začala bych lítat všude možně (lítat=expresivní výraz pro courání), a to by bylo kontraproduktivní, když vakcína chrání jenom mě, ne? navíc bych se nemusela testovat a potkávala bych se s lidma, kteří nejsou naočkovaní a dělaj si test za 60,- Korun, kterej má šanci na úspěšný výsledek 50%, vidíš, jak je to debilně nastavený? co ti, co se očkovat nemůžou a neumí si vytvořit sociální život na internetu? mají v tichosti zhebnout? epidemie neočkovaných nebo očkovaných, já říkám epidemie debility
    EKG
    EKG --- ---
    Ja toho chlapce uz nevidim, ani odpovedi, jestli je to tedy porad on. Nicmene budte na nej hodni, on ma tu hlavu ofiko spatnou, ale snazi se. Tedy na rozdil od spousty opravdovych degeneratu, ktere neomlouva nic.


    Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe. - Asi nejzasadnejsi lekci z celeho toho pruseru je proste nereagovat na blbce na socialnich sitich.
    (Tim myslim treba fb a jeho greedy algoritmy, ne nyx.)

    Tedy nezvysovat rating ruskym trolum a jejich farmarum. Zrovna tak co se tyce spravcu jednotlivych platforem, ktere se venuji sireni relevantnich informaci, nereagovat, blokovat, pripadne mazat, nez se z postu stane hadka.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: já ti nevím, pořád je pro tebe i společnost o parník lepší, kdybys byla očkovaná. nevím co ti v tom brání.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA: to, že olizuje držadla v trolejbusech, si ze mě nejspíš dělal srandu, ale ruce si už delší dobu nemeje, a já už jsem fakt deprimovaná, tady nic nefunguje, jak by mělo, prostě Češi, čemu se divim, chytří jak prasata

    GRANTORINO: tak ale Krysař tě musel těsně minout, já ho ve třinácti žrala, bylo to napsaný fakt dobře,.... pro třináctiletou
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GRANTORINO: v pohodě - já taky ne, a více méně popkultura, kromě té "mojí niky" mě uniká, a už to ani není póza, su prostě unavená.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHEALA: se omlouvám, ale nikdy jsem Landu neposlouchala a znám ho akorát z dálky... I když období kouzelnika Žito mne neminulo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam