• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HARDCABB: sorry ale spicha s kolegou ti opravdu domlouvat nebudu. Sám o tom nechce mluvit.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    PSYTRANCE007: zdroje k tomu umrti pls
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    KRAMERIUS: Ono kdo ví, jak to vůbec je. Když začala CoVidiocie a Bureš hecoval ovce ať jdou na včelku tak mezi prvníma se tam hrnul můj tchán (tehdá se ještě očkovalo Astra Zenecou). Dali mu ji, začalo mu být špatně, měl zvýšeniu horečku, byl málátnej atp. Když volal doktorce tak tu jedinou zajímalo to, jak ho odradit od návštěvy. Horečka mu postupně vystoupala až na 38 stupňů a držela se. Zajímavé bylo, že když si vzal brufen tak se během chvíle vrátila do normálu ale jenom po dobu působení prášku a pak zase hned vyskočila zpátky na 38. Takhle se to vleklo více jak týden a pak ve tři ráno telefon a tchýně, že má horečku 42 stupňů a mluví z cesty tak ho se ženou hned vezli do nemocnice. V nemocnici jim tchýně řekla, že je po očkování a oni hned že to s tím nesouvisí, načež později jedna ze sester řekla, že těhlech případů už řešili hodně a že ať jede hned na CTčko (proč, to nikomu neřekli). Poležel si tam asi osm dní a pak ho pustili domů. V propouštěcí zprávě zápal plic a víc se o tom nikdo nechtěl bavit. A takových případů je víc. Jenom, co jsem viděl v práci (imho jednomu kolegovi na to taky umřela matka. Ten o těhlech propagátorech téhle sračky nemůže ani slyšet). Osobně jsem se kvůli CoVidiocii setkal i s odmítnutím péče (dokonce 2x) a další a další. A kdo trochu četl a zajímal se tak možná postřeh, že na webu MZČR viselo, že úmrtí na covid je to, kdo měl pozitivní test a zemřel bez ohledu na příčinu...a tak dále...proto se nelze divit tomu, co se dělo. Já s několika málo kolegama na očkování nešel a nestalo se vůbec nic. Já to nechyt vůbec (když tedy nepočítám cca 4 denní ztrátu čichu na začátku covidiocie) a kolegové buď nic nebo měli jenom pozitivní test a nic jim nebylo. Těm naočkovaným bylo až na vyjímky docela dost zle a dostávali se z toho hodně dlouho. Proto nějakej estébákův argument o nutnosti vakcinace mě nechává úplně v klidu a udělám si to podle sebe.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: A ty problémy jsou a není jich málo. V práci, kde šly ovce na očkování už se to začíná projevovat. Je tam dokonce i jedno úmrtí. Převážně si ale stěžují na celkovou slabost.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KRAMERIUS: zatímco v poslední vlně to bylo max 60 lidí denně při 374 tisících nakařených (zdroj MZČR https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 ) - protože Covid mutuje

    navíc jde podle JOHNYTHEDEVIL: odkazu na DenikN (o jehož spolehlivosti či důvěryhodnosti informace nemám ) o
    - Dánsko, které se cíti dostatečně proočkované a vakcín má přebytek
    - vakcíny s končící expirační dobou
    - s nároky na skladování
    - proti aktuální variantě viru méně účinné
    - nepodařilo udat 10% přebytků,
    - 90% přebytků se udat podařilo
    - nedařilo se přebytky udat do států, kde očkování není populární.

    ---

    nemyslím, že za tohoto stavu je potřeba účelově vybírat nerelevantní argumenty pro "umlácení opozice" - IMHO stačí uvést věci na pravou míru
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    LOLEK: Ano, vakcína je z toho co máme, nejlevnější a nejúčinnější způsob jak ulevit nemocnicím.
    LOLEK
    LOLEK --- ---
    HONZA09: Od zacatku jde o to nezahltit nemocnice, nebo se to zmenilo?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HONZA09: jj, experimentální vakcíny už vyšly z módy. Ale někteří lidi nosili zvonáče od šedesátých let až do smrti v osmdesátých.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Na covid a komplikace jím způsobené zemřelo v ČR přes 40 tisíc lidí (ve špičkách přes 200 lidí denně).
    Opravdu si myslíš, že vakcíny proti covidu jsou srovnatelně rizikové nebo ještě horší?
    EKG
    EKG --- ---
    Co me fascinuje uplne nejvic jsou existence, ktere si nakoupi na ulici nejake pilulky, prasek, roztok nebo jine tolueny od nahodneho kolemjdouciho na cestne slovo a prakticky bez zaruky, co v tom vlastne je, naperou to do sebe, pak jdou nekam na deset hodin do klubu, kde manik na pristrojich vyrabi zvuky, ktere jsou postavene tak, aby primo ovlivnavaly mozkovou cinnost, sazi to tam, jak ho zrovna napadne a podle toho, co si ten den strcil pod nos ... a pak se boji vakciny, ktera ma za sebou mesice striktniho testovani, nad sebou dohled nekolika mezinarodnich organizaci a dostalo ji sto milionu lidi na cele planete.

    Jo jasne, jeste jsem zapomnel, ze tyhle fetky jsou vsechno zdravi a logicky uvazujici lide.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jen bych chtěl podotknout, že rusáci už jedou jiný dezinfo, tak se můžete na vakcíny už vybodnout pls.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    PSYTRANCE007: pochopitelně. Všude tam, kde riziko následků z aplikace experimentální vakcíny je vyšší než riziko vážných komplikací způsobené nemocí, je velmi rozumné se aplikaci experimentální vakcíny vyhnout. To je takové normální chování, odborně se tomu říká risk management.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PSYTRANCE007: Ešte ty si tu chýbal :D
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: dělají dobře. Zdravej a logicky uvažující člověk si to do těla vpravit nenechá ani pod nátlakem.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ASHLEY: Nepopsal. Proč? Protože to byla dost zpackaná kampaň. Nicméně i tak se u nás nechala naočkovat výrazně větší část populace než v rozvojových zemích.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FINSON: plus další problém je celkový mismanagement v těch zemích a problémy distribuce kdy rozmrazena mRNA vakcína vydrží měsíc.

    další věc je Čína, která západní vakcíny z politických důvodu nechce.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    FINSON: Prosím Tě, popsal bys to, co bylo tady v období tak únor 21 - únor 22 jako provax kampaň? Případně jako velice úspěšnou provax kampaň? A pokud ne, proč ne?
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Dá. V tom článku se píše, že o tu vakcínu nemají zájem v rozvojových zemích. Tam je od začátku pandemie velice úspěšná antivax kampaň, stavící mj. i na bludech toho typu, že ta vakcína je pořád "experimentální".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    experimentalni vakcina, kterou dostalo aspon v jedny davce 65.4% veskere populace planety. [facepalm emotikon]
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    Dánsko zlikviduje 1,1 milionu vakcín proti covidu-19, nepodařilo se je darovat
    https://denikn.cz/minuta/871090/
    **dá se tomu vůbec uvěřit, že by někdo nechtěl tento ... tuto ... ehm experimnetální vakcínu schválenou pro nouzové použití?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam