• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: žádný. Rozhodně nejsem vyhulenej a dokážu na rozdíl od mnohých uvažovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: by me docela zajimalo, jaky drogy pan psytrance bere. asi nejaky slunickarsky....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007: samozřejmě, můžeš roznášet straptokoka a nebo HIV, dyť je to to samý :D
    ty seš fakt ignác.. :D
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: vemena ne no, to souhlasím.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: můžeš přenášet vždycky a všechno. Možná bys měl do smrti chodit ne v respirátoru ale v plynový masce s antibakteriálním filtrem abys měl jistotu.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    TAPINA: To ale podle mě srovnáváš nesrovnatelný. Jednak v případě lahve alkoholu ti stát dává na výběr. Pij nebo nech být. V případě CoVidiocie bez ohledu na to, jestli je člověk zdravej, jaký má obsah protilátek, jestli pro něj covid vůbec představuje riziko tě nutí do něčeho, co v některých případech ohrožuje zdraví a podmiňuje tím normální život pro běžné lidi. Pravidla fungování většiny se přizpůsobila menšině, protože oni třeba mohou být ohroženi a pokud toto nikdo nevidí tak je holt nutné mu to připomínat. Kecy typu že neočkovaný ohrožuje očkované nebo že jeden nemocný nakazí x dalších (během COVidiocie jsme dělali několikrát akce v uzavřeném kolektivu a ne jednou se stalo, že tam byl někdo nemocný a nestalo se v globále vůbec nic). A opět k respirátorům: Když zkrátka jedincům nedochází, k čemu je respirátor proti prachu a jak je účinný na prach (pokud se vůbec správně nosí) tak jak asi může být účinný proti virům. Zkrátka kdo má alespoň průměrné IQ tak tohle mu musí být jasné a výlevům hysteriků se musí akorát zasmát. Hodně ovcí si třeba myslí, že se chrání před virem přicpáním dýchacích cest ale už z logiky věci je tohle proti přírodě. Dýchací cesty mají být zkrátka průchozí, jednak proto, aby člověk dýchal čerstvý vzduch a pak aby vše co má z těla odejít odešlo. Kdo si myslí, že ho ochrání dusítko místo přirozené imunizace tak prosím ale ať s tím neobtěžuje druhé. Ovce by mělo varovat i to, jaká kvanta lidí byla ve střetu zájmů ohledně ochranných pomůcek a že těch pár animací, co bylo na webu pocházelo od překupníků s tímhle...proč asi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: u pití riskuješ svoje zdraví, virus můžeš bohužel přenášet a debilita pak už není účinným nástrojem evoluce, ale zkázy :-/
    FINSON
    FINSON --- ---
    CORDELL: Kámoška holt neumí zacházet s respirátorem. Já třeba zase nedávno spadl z kola, takže kola jsou špatný, škodí zdraví a nikdo by na nich neměl jezdit!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYTRANCE007: Jo jo, von se vždycky nejlíp používá rozum, když jde o to na něco se vykašlat. Třeba na pokutu od dopravního podniku, nebo tak.

    Což mi připomíná...nedávno jsem teprve shlédla minisérii Metanol, o relativně nedávné neblaze proslulé kauza. Ještě to fakt není tak dávno, člověk má v živé paměti, že to fakt takhle probíhalo, že to není literární nadsázka. Na všech kanálech běží několikrát denně varování, že do prodejní sítě unikl do slova a do písmene otrávený alkohol, obsahuje jed, po jehož požití má člověk docela malou šanci na přežití a není jak ho včas poznat. Lidi, prosímvás, nekupujte si teď přinejmenším tvrdý alkohol, jinak s ním hrajete ruskou ruletu, na koho ta otrávená flaška padne. A lidi co? Chlastali dál a přibývali v nemocnicích a na hřbitovech. Protože stát nám nemá co nařizovat, že nesmíme pít, my máme svůj rozum. Když zavedli prohibici, tak se to obcházelo. Mentalita toho typu, kterou doslovně vyjádřila jedna postava v seriálu "To má zařídit stát, aby to tam nebylo, ne lidi." Přitom to bylo krystalicky jednoduché, žádné složité obraty jako že někdo na to umře a někomu nic není. Tady je x flašek, jedna z nich je otrávená, vyber si a napij se, nebo nepij. A bylo to marný.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: njn, ale PSYTRANCE007 rika, ze jsou opatreni zbytecna, nezakonna, ze mas prece pouzivat rozum a to staci! to je sach mat uz pri prvnim tahu, z jeho pohledu. pro ostatni to je spis diskvalifikace z odborny diskuze v prvnim tahu, ale zas kdyz chce bejt nekdo za tupce, proc mu branit..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Vždyť to říkám :)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    CAIDEL: Ale vůbec šmudlo, to špatně chápeš. Nač dělat něco, co člověka obtěžuje, je to na nic a navíc protizákonné? Ovce proto, protože jim v televizi řeknou a ony jdou a udělají to. My jsme použili rozum, všechny tyhle nesmysly hodili za hlavu a prostě žili nadále jako doposud. Jestli ovcím vyhovuje chodit v dusítkách tak prosím, ať v tom klidně i spí ale ať s tím neobtěžují tu normální část obyvatelstva, protože ony se bojí. Jak je asi účinnej respirátor proti prachu na viry by mělo dojít i slabším kusům ale holt nedojde. Vakcíny jak vidno jsou na nic. Když pominu rizika, jaké představují tak bez ni se nestalo také nic. Naopak ve svém okolí ulehly hlavně napíchaný ovce. Toť vše.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PALEONTOLOG: plus v porovnání se zbytkem Skandinávie dopadli nejhůř co se týče nadrumrti..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPAMST: švédi opatření měli, ale minimálně zpočátku byly v rovině doporučení. první rok se jim teda vůbec nepovedl a už na podzim 2020 volali odborníci po zpřísnění restrikci. nouzový stav si ukončili ke konci března 2022

    CORDELL: to je vidět, že nemáš ani tušení o biologii a plácáš zvesela o něčem, o čem vůbec nic netušíš. nicméně, mám takovou možnost k nápravě reputace, jak velkej je covid19 a jak velký jsou bakterie ? proč respirátor zachytí virus ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jinak je roztomilé, jak pořád zkouší to ovcování apod. Přitom je to jenom klasické popírání a vytěsnění. Pořád jen dokola papouškují nějakou kravinu kterou jim někdo někde sdělil (třeba to s tou experimentální vkacínou) a které se chytli (všichni antivax pořád to samé, béé bééé) a většinou to dělají, protože jsou vlastně vystrašení, že nemají nad situací žádnou kontrolu, takže potřebují popřít že se něco vůbec děje a představa injekce nebo obyčejné roušky před pusu je k smrti děsí :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORDELL: Jakym stavu jsem ho mel, to videt tak by nechapal ze jsem s tim vubec prezil

    rekl nekdo, ze dusitko na oblicej se musi menit idealne kazdy den, ze ho nemuzes nosit cely rok. slysel jsi nekdy slovo hygiena? :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HARDCABB: nechá odpovědi vystydnout a za 2 měsíce se dočteš překvapivou novinku, že proč se jako na té experimentální vakcíně neřeší dlouhodobý rizika?!
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    CORDELL: to ať klidně vrátěj. Nenosil jsem to doposud, nebudu ani nyní. Holt člověk musí jednou za čas zkousnout výstup nějaké hysterické ovce ale což.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    omlouvam se ze vyrusuju mistni poplacavani se po ramenou ty smesky retardu co se tady sesla, ale rad bych aby nezapadly tydle tri odpovedi

    PALEONTOLOG
    CAIDEL
    KRAMERIUS

    a JOHNYTHEDEVIL na ne nezapomnel odpovedet. dekuji.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: jj hruzostrasny dusitka, ale chtej je zase vratit do hry a nacpat do tramvaji :( Jakym stavu jsem ho mel, to videt tak by nechapal ze jsem s tim vubec prezil.... radsi ani nechci vedet kolik jsem mel v tom bakterii a roztocu :D
    Kamoska treba nechala dusitko lezet pul vecer v trave, to muselo bejt taky posusnani s kolika breberkama to pak sebrala :D
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PALEONTOLOG: cisla necisla, proste svoboda neco stoji, takze musi nekdo umrit aby ostatni mohli zit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam