• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Výborně. A teď si vygoogli, jak je velká molekula CO2 a vysvětlí mi, jak se ten CO2 může pod respirátorem hromadit tak, že se tím člověk může přidusit:PSYTRANCE007. Plus ten další bordel: PSYTRANCE007
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    PSYTRANCE007: respirátor není balónek, abys vdechoval zpátky vydechnutý vzduch :)) máš zajímavé představy o fungování prodyšných látek
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: v náhubku. Pěkně co vydechneš si v tom nesmyslu nakumuluješ, namnožíš a pak to ve vysoké koncentraci vdechuješ zase zpátky do těla, nehledě na mnohonásobně převýšené koncentrace oxidu uhličitého. To samý z covidem, Přirozené pro tělo je škodliviny vydechovat a ne si je chytat do hadru a vdechovat zpátky. Opravdu to nej, co se dá pro organismus udělat.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: za mutace vděčíme právě ovcím. Díky nim má tendenci vir mutovat.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: Přesně tak. A ovčí logika je do sebe co tři měsíce cpát nějakej hnus. Covid jsem prodělal úplně na začátku, když ještě ani ten experimentální hnus nebyl v ČR a tehdá jsem se tomu musel smát, co za komedii s tím ovce dělají. Stačí trochu zdravý životní styl, zvýšená dávka vitamínu C a jde to dát s prstem v nose.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    antivaxer a dezinformator se zmuze na vlozeni linku. [facepalm]
    pravdu tim nezmeni. minerva, spam a johnytheretard zustanou siritele dezinformaci.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BIZMO: Njn, to máš pravdu (sic!), rusáci to holt mají s tou pravdou nějak jinak, viz heslo pravda na ruský Wikipedii (proklik z českého hesla Pravda)


    Истина

    правильные выводы из синтеза знаний и опыта

    Не следует путать с правдой.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    E2E4: Ne. Tuto:
    Pravda – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BIZMO:
    jako že kdo se zajímá o https://www.pravda.ru/ ?

    ony teda ty obětí ruský propagandy ani většinou neumí azbuku..
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Protoze kdo se zajima o pravdu je prorusky antivaxer!
    SIK
    SIK --- ---
    Zato Paleontolog a Ufo si kourej navzajem, nejen tady :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: psítrencle je jen hlupák, minerwa má omluvenku od lékaře a u toho spamst bych byl shovívajší kvůli národnímu specifiku

    Mladí Slováci a konspirační teorie | E15.cz
    https://www.e15.cz/the-student-times/mladi-slovaci-a-konspiracni-teorie-1357036
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    prosimvas, nestaci proste jednoduse a politicky nekorektne rici, ze spamst a minerwa jsou konspiracni dezolati a johnytheretard letity aktivni podporovatel ruskych dezinformaci.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: Lol zase máš všetko popletene.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: on není oběť, tys to nepochopil, oběť je třeba spamst nebo minerwa, ale johnydebil je aktivní účastník minimálně 8 let
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    KRAMERIUS: a už sa zmenila ta pasáž v predbežnom schválení že neexistuje evidencia že by tie "vakcíny" pomáhali? Bez to ho to moc nemá zmysel diskutovať a varíte stále z vody. Tiež by konečne mohli už predbežne vydať ako dopadli 3 ročne testy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: další věc je tvoje naivita, ty sis asi myslel (nebo tak pochopil oficiální komunikaci), že očkování bude fungovat se 100% účinnosti.

    a že lidská imunita proti patogenům vydrží věčně, a že virus se nebude mutacemi snažit unikat imunitě. (tohle je mimochodem vlastnost lidské imunity a viru, ne očkování)

    takhle to ale bohužel nefunguje

    srovnej si to s jakýmkoliv jiným ockvoanim, snad jedině HPV (lepší imunita než postinfekcni), ale to zas funguje jen na některé kmeny a asi taky účinnost slábne v horizontu desítek let. (nevíme, není tu ještě tak dlouho).

    na druhém konci máme chřipku, tam je ochrana malé desítky procent, pokud se WHO trefí do varianty, která bude kolovat. celkově je to na nějakých 10-30%.

    přesto se i ta chřipka vyplatí.. protože poměr přínosu a rizik.

    u chřipky nevím, ale vím to u covidu, který je mimochodem nejvíc zkoumána nemoc co se týče reálného účinků imunity a očkování.

    65+ člověk má riziko, že když chytí covid a umře v řádu 1:5 až 1:50, záleží na věku, čísla nejsou přesná, budu říkat 1:10 a ty si před tím představ tenhle rozsah.

    z ockovani máš úmrtí jako nežádoucí účinek smrt 1:1,000,000 u vektorových vakcín, u mRNA méně.

    pokud ti to očkování funguje už méně, třeba jen 50%, pořád ti to sníží riziko z 1:10 na 1:20. tj tvoje šance neumrit na covid se snížila 2x, za cenu umřít na očkování 1:1,000,000.

    tj i kdyby účinnost očkování proti úmrtí zesláblá na 10% a rizika očkování 100x větší než vyplývá z dat, pořád se vyplatí asi tak 100x.

    s tímhle souhlasíš? chápeš výpočet? souhlasíš s čísly?

    pak můžeme pokračovat dál.

    a prosimtě buď chlap a neuhejbej ke kecum o experimentalni vakcíne a slibech kterým jsi uvěřil, který ti dali lidi, který tě hlavně chtěli potěšit. nebo naopak lidí, kterým a priori nevěříš.

    takový kecy totiž nikam nevedou, já bych zas mohl mít kecy že jsi totální oběť ruský propagandy, která už je neléčitelná..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: teď jde jen o jednu věc, tvrdil jsi, že očkování nefunguje proti hospitalizaci. z oficiálních čísel. že je víc očkovaných v nemocnici než neočkovaných na 100 tis.

    z oficiálních čísel všude na světě ale jasné vyplývá, že stále funguje, stačí si to rozdělit podle věkových skupin. protože hlavní efekt na hospitalizaci a těžký průběh je věk. když srovnáváme srovnatelné, tj lidí stejného věku, zjistíme, že ti co jsou očkovaný jsou na tom lépe.

    prostě buď chlap a přiznej, žes tvrdil nesmysl.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: hehe nenulová účinnost. Tak tady už je diskuze s tebou vyloženě politická, protože jestli si dobře vzpomínáš, začali jsme risk managementem. A tímto, co jsi napsal jsi jasně akceptoval, že se ty vstupy oproti prvotně deklarovaným vlastnostem experimentálních vakcín radikálně změnily. Ta rizika a benefity jsou úplně jinde, než si tady prezentoval. Tvl nenulová účinnost, to má snad i syrup z jitrocele ne?
    Jinak je tu další aspekt věci a toje, že pokud to nebude mít vysokou účinnost, těžko se bude jednat o očkování.
    Ale to sraní si do bot jsi úplně ale úplně obešel. Celkem čvachtáš
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ASHLEY: druhej tvůj problém je černobílý vidění.

    situace je teď opravdu výrazně jiná, než v roce 2020 a 2021. je jinej virus a je jiná imunita v populaci (z velký části díky těm srackam co jsme do sebe narvali - "mírný" omikron preplnil nemocnice v Hong Kongu, protože měli málo očkováne důchodce, navíc pulku z nich méně účinnými čínskými vakcinami).

    ponaučení, haha. kdepak.

    globálně, outbreaky nových nebo staronových patogenů se dají potlačit (viz např. SARS1), ale jen dokud se to nerozjede. pak už je pozdě a máš možnost volby jen mezi různě špatnými scénáři, navíc za značný nejistoty..

    teď tu máš opičí neštovice, stává se z toho víceméně pohlavně přenosná nemoc, s semtam přechodem mimo promiskuitní komunity. ne, není to vyloženě smrtelný (teda pro dospělý, problém může být např. u dětí), jen dost nepříjemný, asi tak že asi desetina případů vyžaduje hospitalizaci kvůli nesnesitelné bolesti. ale nemuselo by to být vůbec, kdyby se zasáhlo včas.

    lokálně, tři největší nepoučení

    první ockovani proti covidu současnými vakcinami u 60+ pořád zachraňuje životy.. ještě před 2 týdny válek porad jel v záseku "ockujte se až před podzimní vlnou", přitom letní vlna už byla v plném proudu..

    další věc je nedostupnost jediného účinného léku (paxlovid) u nás a absence infrastruktury pro jeho včasné podání.

    třetí věc, žádná příprava, co budeme dělat v situaci, že nám ten virus zase zmutuje, a budeme tu mít podobnou situaci jako v letošním lednu, loňském podzimu nedej bože jako ještě předtím. taková věc klidně může nastat, a líbivé sliby "nebudeme dělat nic pro vás voliče nepříjemného" můžou dopadnout jako Babišovy sliby "nikdy nezavedeme plošná opatření", z léta 2020.. jak známo krátce poté následoval asi rok a půl skoro nepřetržitých plošných opatření..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ASHLEY: no mně jako tvoje největší prohra přijde, že jsi uvěřil médiím a vládní komunikaci.

    jojo, ty jsi ji totiž vlastně uvěřil, akorát s opačným znaménkem.

    to co říkají média a vláda obvykle nebývá pravda, minimálně ne celá a do detailů..

    akorát tohle neznamená, že když něco vláda a média říkají, tak to pravda být neni ani trochu..

    a hlavně už vůbec to neznamená, že má pravdu ten který ti řekne, co bys slyšel nejraději..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: tak tohle prosím rozved.

    abys byl chráněn proti covidu, musíš si prodělat covid. ale ještě v době, kdy proti němu ještě nejsi nijak chráněn.

    tim pádem proti prodělání covidu chráněn nejsi, když ho prodělávás poprvé.

    takže k čemu že to prodělání covidu tvořící ochranu proti covidu tedy bylo dobré, když jsi ho stejně prodělal nechráněn?

    a k čemu ti je teď dobrá ta ochrana, když už jsi covid (proti kterému jsi se chtěl bránit) prodělal (nechráněný) ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam