• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: odpoved a reakce jsou dve rozdilny veci, rizik jsem si vedom. take jsem schopen a ochoten vyjadrit jasne svuj postoj a argumentovat, co me k nemu privedlo. a nemusim se schovavat za usmrkanecky kecy o ucivu ZŠ, ktery nekdo udajne nechape, poukazovani na opomijeni jakysi bazalnich jednoduchych principu ( tak je vyjmenuj a vyloz, netusim, co mas na mysli) a zasvecenecky nadcloveci moudristiky typu "kdybys vnimal ci je v tom zajem" .

    ses stejne smesnej a vedes stejne zcestny zvasty jako nekdo, kdo by se snazil dokazat, ze lidi nejsou zivorody, protoze zadna zencka, co kdy videl nahatou, nemela takovou picu, aby se tam vesla hlava mimina. <= toto je analogie
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: to je holt riziko když přispíváš do veřejné diskuze, že ti někdo odpoví.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: ja jsem se te ale na nic neptal a uz vubec ne ve stylu, jak se ti jevi muj styl uvazovani a co by se na nem melo napravit. a v prvni rade to neni analogie, nybrz konkluze ty jelimanku.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: ???
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: No a všechno ostatní, co vydechuju, tak projde, ale CO2 jenom pomalu a omezeně? Tohle si z biologie nepamatuju.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: asi budu muset začít mezi ně víc chodit a naslouchat :-)) tyhle věci jsou mi utajeny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    OMNIHASH: Pro mě je důvodem chvilková fascinace Dunning-Kruegerem. Nemůžu uvěřit jeho hloubce a persistenci.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: srovnáváš nesrovnatelné, navíc nyní se máš možnost v reálu přesvědčit, že napíchaná ovce to chytne stejně. Ted v posledních hodinách třeba frčí napíchanej Biden...ale to je úplně jedno. Kdo trochu vnímá své okolí tak vidí, že vakcína nemá zásadní vilv na nákazu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HAR4NT: nicmene, kdyz jsem byl na naposledy mezi psajtrencari, tak jsem dozvedel, ze lidstvo ma svy predky na planete Nibiru, kteri sem zaleteli ve svych vimanach...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ne, lidstvo nikdy neosidli jine planety. v kazdy pripadny kolonizacni lodi bude nekdo, kdo "neveri na vakciny" a neco tam zavlece a kazdej z pokusu skonci naprostym vyhynutim kolonistu na ty ktery lodi jeste pred drahou Saturnu. jednou na tyfus, jednou cholera, malarie, you name it.
    vesmir mel tentokrat z prdele kliku, zkaza ho mine doslova o tloustku spicky jehly:)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    OMNIHASH: tady právě moc fakt nezaznělo. Nějaká narážka od vyhulence na základní školu života a pak vesměs urážky.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PSYTRANCE007: to si v tomhle auditku říkám vždycky,když sem vlezu, a stejně tu má nenulovej počet příčetnejch jedinců pocit, že když ti budou základní fakta dostatečně dlouho a trpělivě opakovat, tak je jednou vstřebáš... neuděláš nic!
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: ne, odchází zároveň jenže už ve výdechu ho máš velkou koncentraci. To je zase učivo z přírodopisu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Hm, to si asi budu muset nakreslit. On ten oxid uhličitý odchází z dýchacích cest nějak pomaleji než ostatní vzduch? Když přestanu dýchat, tak mi spadne zpátky do plic, když je těžší než vzduch, ne?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: a děje se tedy to, že neuteklo z předešlého výdechu podél a neprocpalo se filtračním materiálem respurátoru skrz se s dalším nádechem dostane zase zpátky do plic a tak dále....oxid uhličitý tak rychle neodejde. To bys leda musel přestat dýchat, aby se postupně dostal ven. Kdo pamatuje z hodin chemie pokusy s oxidem uhličitým tak ho lze přelévat jako vodu a ve volném prostoru nějkou dobu zůstaval na povrchu, protože je těžší než vzduch.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Perfektní, díky. Teď ještě jak je to s tou průchodností CO2?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: vakuum přímo ne ale podtlak zcela určitě. I to by mělo být jasné každému jenom z pozorování....
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Jako že pod tím respirátorem si ovce vyrobí vakuum?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: 003!!!!:)))
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Čti ty, tady jsem se na něco ptal: FINSON: Proč se zachytí mizivé množství viru, ale molekuly CO2 se pod respirátorem hromadí? Nějak stručně a jednoduše, bez odkazů kdoví kam, jako na základní škole, prosím.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: gratuluji k naivitě. K nám do práce chodí denně nabídky na zázračné přístroje a nevěřil bys, jakou škodu to dokáže napáchat když se taková pseudostudie dostane do rukou člověka, co nemá základní technické vzdělání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam