• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    btw prodělání covidu může způsobit pokles pO2 pod 60%, tzn. ztrátu vědomí a smrt, ale pokles pO2 o 1% při nošení ochrany dýchacích cest je teda velkej problém. chápu to správně? :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: tos mi napovedel dost malo, z biologie a chemie neznam skoro nic:) jen omamne rostliny a povzbuzujici farmaka na predpis:))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: zrovna v hypofýze a epifýze probíhá syntéza hormonů
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007: tím, že je tzv. "k hovnu" máš na mysli, že žádný z těch nadýchaných 10L/min neprojde přes filtr a všechno jde teda přes fousy?

    PSYTRANCE007: kterou plynovou masku máš konkrétně na mysli? ( http://web.archive.org/web/20101214053954/http://www.draeger.com/media/10/01/09/10010967/guide_for_selection_and_use_of_filtering_devices_9045782_en.pdf ). tam se vlastnosti kombinují a rozhodně se nepoužívá vše a všude a vždycky. naopak se vyhodnocuje, zvlášť s ohledem na zátěž a náklady, co má smysl a co ne.
    podle EN149 odfiltruje ffp3 částice velikosti 0,6um s 99% spolehlivostí, s povoleným 2% obtokem a s koncentrace co2 při nádechu pod 1%. covid migruje především jako kapénky (x.10um) a tyto zachytí s nějakou slabší účinností i slabší filtry (ffp1/2, N95, KN95, roušky), a nebo jako aerosoly (x.100 nm), které stále ještě dokáže ffp1-3 filtrovat s nějakou požadovanou účinností. ffp1-3 (22-2%) je jen rozdíl v efektivitě proti aerosolům (<1um). smyslem je snížit rizika přenosu.
    plynová maska má za cíl chránit před parami a plyny, ale prachový filtr má slabší, cca na úrovni ffp2. pak jsou plynové masky , které nic nefilltrují, ale rovnou generují dýchatelné plyny (sebezáchranný přístroj, hornictví) a i u těchto se počítá s minimálním obtokem a netěsnostmi. samozřejmě čím těsnější, tím lepší, protože narozdíl od viru tě CO může zabít v řádu jednotek desítek minut.

    měl by ses rozmyslet, jestli ti vadí víc zpětné dýchání co2 a nebo obtok kolem masky, protože opatření proti jednomu jdou přímo proti tomu druhýmu.

    E2E4: cyklista, no.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    E2E4: a je vubec mozek schopnej vyprodukovat bilkovinu?? docela bych se divil
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KRAMERIUS: cuže?

    nic proti tomu že stres má vliv na zdraví, i tam jsou nějaký mechanismy přes stresový hormony a meditace určitě pomáha..

    ale ten "průzkum" jak meditační proteiny brání se navázat na buňky bych rád viděl. teda vlastně nechci, asi bych se dost znechutil. jak probíhá může nějaký protein (nota bene v mozku) bránit vstupu viru do buňkek? dyt to takhle nefunguje, imunita je o odchytu antigenu případně zabíjení napadených buněk, ale ne že se buňky obalí proteinem, jak by pak mohly fungovat??
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Náhodně potkaný článek (není primárně o covidu). Bez zkoumání podkladů pro níže uvedené.
    Sagan neměl k nikomu respekt už v devatenácti. A močilo se vždy, usmívá se König - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/leopold-konig-z-voleje-podcast-ukazka.A220731_071251_cyklistika_ivt
    Po kariéře cyklisty se vrhl do mnoha oblastí života od energetiky po development či technologie. Spolupracuje i s významnými vědci na zkoumání mozku.
    „Poslední vědecký průzkum jsme dělali na téma covid. Měřili jsme vliv meditace na pravděpodobnost nakažení covidem a těžkého průběhu. Výsledky jsou fascinující,“ líčí.
    „Lidé, kteří meditovali, mají o polovinu menší riziko nakažení covidem a o devadesát procent menší riziko vážného průběhu. Zjistili jsme, že je za tím protein, který se vytváří při meditaci v mozku. Brání spikům covidového proteinu navázat se na buňky.“
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: lakyrnici, brusici a spousta jinych profesi travi hodiny v ffp2 nebo ffp3 uplne bezne.
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Myslíš jakos mi odpověděl třeba tady? PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: a ještě jedna věc, tenhle pseudovědec měří koncentraci v sedě v klidu. Kdyby v tom měl hákovat někde 8-12 hodin na šichtě tak bych ho chtěl vidět a to jeho měření :-D
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: zkus se zamyslet. V armádě se proti virům (vč. těch, co se šíří s kapénkami) použáívá plynová maska, která dokonale přilne k tváři. Nesmí do překryvu zasahovat vlasy ani fousy kvůli netěsnostem (to se dříve ověřovalo CS tělísky, dneska by z toho většina zkolabovala). Používají se speciální filtry a oblek. Za to nám stačí nesmysl, kterej si navlíkneme přes nos a zarostloý tváře fousama. Ach jo, na to vážně nejde nic napsat a pokud tomu někdo věří tak skutečně nemá smysl s ním vést diskuzi, protože postrádá elementrátní znalosti.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: psal jsem to tu už tolikrát že další pokus rovnou vzdávám, sorry jako. Buď to filtruješ úmysleně nebo jsi od dob školy natolik zakrněl, že to nejsi schopnej vstřebat.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: tak už to, že si ji nasadí na fousy je mu k hovnu a z čtyřminutovýho testu nemůže dělat závěru. Navíc tu kravinu nemá ani staženou u nosu. To to ani nemusí nosit. Sorry ale tohle je opravdu video akorát pro tupý ovce :-D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: tak ja jsem taky "projevil zajem" o ty tvoje blaboly tady, to vubec nic neznamena, tyhlety trikovy recnicky obraty
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    udělal jsem filtr příspěvků psytrance007 a mám takový podnět na zábavnou rodinnou hru. najdi jeho příspěvěk co neobsahuje urážky, narážky nebo zesměšnění
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: ty máš matfyz? víš co říkal doc. Fiala, žejo?

    a jak urážek, už se tě tu dost dlouho ptame, jak je teda možné, že CO2 se hromadí ale virus ne?

    jestli to nebude jak s těmi mutacemi způsobenými očkováním ještě předtím než existovalo, případně pak v zemích kde se ockovalo nejméně..
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Já z fyziky a matiky maturoval za 1 a chvilku se jim pak ještě věnoval na ČVUT, ale když tě tak čtu, mám pocit, že jsem asi něco zásadního celé ty roky přehlížel.
    Máš teda nějaké stručné vysvětlení toho, jak se CO2 hromadí v respirátoru, který jinak propustí většinu virů a kapének? Jelikož je to učivo ZŠ, tak by to přece mělo jít vysvětlit dvěma větama bez nějakého dlouhého vytváření premis a hraničních podmínek, ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007: tak byste si tu školu měli asi zopáknout, ať je to co je to, protože máš v hlavě akorát tak paštiku z husích hoven

    videu pokles řádově o 1% v saturaci O2

    Saturácia kyslíka v krvi s respirátorom
    https://www.youtube.com/watch?v=NRX6J4uyBUo
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: jestli jsi to nepostřehl tak jsem je jmenoval celou dobu. Jestli jsi to zaspal nebo je cíleně vynechával to netuším. A kecy o učivu nejsou usmrkanecký nýbrž zásadní fakt. Je to stejná demagogie jako se dohadovat o pravopisu s někým, kdo neumí psát. To prostě nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam