• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: psal jsem to tu už tolikrát že další pokus rovnou vzdávám, sorry jako. Buď to filtruješ úmysleně nebo jsi od dob školy natolik zakrněl, že to nejsi schopnej vstřebat.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Já z fyziky a matiky maturoval za 1 a chvilku se jim pak ještě věnoval na ČVUT, ale když tě tak čtu, mám pocit, že jsem asi něco zásadního celé ty roky přehlížel.
    Máš teda nějaké stručné vysvětlení toho, jak se CO2 hromadí v respirátoru, který jinak propustí většinu virů a kapének? Jelikož je to učivo ZŠ, tak by to přece mělo jít vysvětlit dvěma větama bez nějakého dlouhého vytváření premis a hraničních podmínek, ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007: tak byste si tu školu měli asi zopáknout, ať je to co je to, protože máš v hlavě akorát tak paštiku z husích hoven

    videu pokles řádově o 1% v saturaci O2

    Saturácia kyslíka v krvi s respirátorom
    https://www.youtube.com/watch?v=NRX6J4uyBUo
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: jestli jsi to nepostřehl tak jsem je jmenoval celou dobu. Jestli jsi to zaspal nebo je cíleně vynechával to netuším. A kecy o učivu nejsou usmrkanecký nýbrž zásadní fakt. Je to stejná demagogie jako se dohadovat o pravopisu s někým, kdo neumí psát. To prostě nejde.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: Lucia má paradoxně stejnou školu jako já :-)) zajímavé, že o její práci projevilo zájem i MZ. Já neargumentuju ničím absurndím, nýbrž základy fyziky, které by měl znát každý, kdo dochodil základní školu jenomže jak na to to koukám tak takových je zde minimum a probírat něco s takovou nevzdělanou skupinou ani nelze. Místo věcné argumentace se člověk dočká jenom urážek. Zjevně není nic jiného ve vašich silách není tak to pak není divu, že si pak při nějakém smysluplném argumentu připadáte jako na jiné planetě.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FINSON: zajímavej je rozdílněj přístup jak se s tím vyrovnávají - 007 se pořád snaží, což vede ke stále absurdnějším argumentum a odkazům že nevzdelanost v nějakém oboru je lepší než vzdělanost, SPAMST si mě dal do ignore, poté co mu došly argumenty (Pfizer dokumenty potvrzující nakazlivost očkování a jeho tajení Pfizerem), Johny se to snaží zakecat (neúčinnost ockovani proti hospitalizaci).

    odbihani od tématu mají společné všichni a emocionální argumentaci mají společnou všichni.

    zajímavé je, jak velká část populace uvažuje takhle..

    (v principu, s různou měrou inteligence a reflexe toho co už je neudržitelné, na jednom konci spektra je tady kolega 007, teda jsou i nižší typu chemtrails, na druhým lucia z COVID zápisky)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    saturace plazmy o2 s respikem nepatrne klesne, asi o 1%. co tam mas dal, frantisku?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Nepochopitelný je pro mě přesně tohle: E2E4.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: odpoved a reakce jsou dve rozdilny veci, rizik jsem si vedom. take jsem schopen a ochoten vyjadrit jasne svuj postoj a argumentovat, co me k nemu privedlo. a nemusim se schovavat za usmrkanecky kecy o ucivu ZŠ, ktery nekdo udajne nechape, poukazovani na opomijeni jakysi bazalnich jednoduchych principu ( tak je vyjmenuj a vyloz, netusim, co mas na mysli) a zasvecenecky nadcloveci moudristiky typu "kdybys vnimal ci je v tom zajem" .

    ses stejne smesnej a vedes stejne zcestny zvasty jako nekdo, kdo by se snazil dokazat, ze lidi nejsou zivorody, protoze zadna zencka, co kdy videl nahatou, nemela takovou picu, aby se tam vesla hlava mimina. <= toto je analogie
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: A drtivá většina CO2 teda neodejde a hromadí se? protože je těžší a větší než virus, ten se tam nehromadí?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PSYTRANCE007: možná si někteří nezaujatí vzpomenou na malý test zveřejněný na seznamu.cz před začátkem hlavní hysterie o tom, co se množí všechno v respirátorech a množí se to dost intenzivně už po první půlhodině nošení. Na ten test se radši hodně rychle pro jeho ideologickou závadnost zapomnělo a přestalo se o něm mluvit.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: zachytí jenom to, co dovolí jeho objem, čili drtivá část odejde. Něco zvýšeným tlakem projde skrz filtrační materiál, protože virová částice je moc malá na to, aby ji zachytil respirátor a drtivá většina odejde mezerou mezi respirátorem a obličejem (kdo má navíc fousy tak u něj je filtrační schopnost snížená na úplné minimum). Tou mezerou jsou úniky největší a odejde i areosol. Část zůstane v respirátoru včt vzduchu bohatého na oxid uhličity, viry a jiné odpadní látky z těla, které si dalším nádechem vpravíš zpeě. Navíc díky konstantní teplotě a vlhkosti, kterou si v něm udržuješ si množíš další patogeny a plísně, které postupně vdechuješ zpátky. Co je na tom nepochopitelného?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Tvrdíš, že respirátor zachytí jenom minimum viru, ale CO2 se pod ním hromadí. Pořád mi není jasný ten fundamentální princip tohoto jevu. Podle mých znalostí to nemá co dělat s objemem vdechovaného ani vydechovaného vzduchu.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: zjevně ti nedochází ani tyhle základní principy. To je pak skutečně jakákoli diskuze na úrovni zbytečná.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: to je holt riziko když přispíváš do veřejné diskuze, že ti někdo odpoví.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: ja jsem se te ale na nic neptal a uz vubec ne ve stylu, jak se ti jevi muj styl uvazovani a co by se na nem melo napravit. a v prvni rade to neni analogie, nybrz konkluze ty jelimanku.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: ???
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: No a všechno ostatní, co vydechuju, tak projde, ale CO2 jenom pomalu a omezeně? Tohle si z biologie nepamatuju.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: asi budu muset začít mezi ně víc chodit a naslouchat :-)) tyhle věci jsou mi utajeny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    OMNIHASH: Pro mě je důvodem chvilková fascinace Dunning-Kruegerem. Nemůžu uvěřit jeho hloubce a persistenci.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: srovnáváš nesrovnatelné, navíc nyní se máš možnost v reálu přesvědčit, že napíchaná ovce to chytne stejně. Ted v posledních hodinách třeba frčí napíchanej Biden...ale to je úplně jedno. Kdo trochu vnímá své okolí tak vidí, že vakcína nemá zásadní vilv na nákazu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam