• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSYTRANCE007: ono tptiz zalezi co nosis, kdyz uz se chranis. z my zkusenosti jsoi chorurgicky rousky jakztakz, podobnej previt z ciny bez atrest byl za trest. baprosty pohodli a vzdusnost v ceskym BreaSafe a kdyz jsem zkusil nanosatek tak taky pohoda. ty nejbeznejsi kn95 jsou taky hnus a hrozne me dojimaji lodi, co ji nosi mesic v kuse a stezujou si, ze je to dusi. btw obcas je nezbutnost nusit ochranu duchacoch cest i v ramci hornicky nebo stsvebni connosti a ver, ze ten rozdil poznas na pruduskach okamzite. silikozu nechces a me trdba sere, ze jsem se v minulosti nechranil vic. nebylo to zrovna in a ted, kdybuch chtel rousku, nikdo ani necekne a proplati to. coz je velkej posun od debilnich ovci k rozumnym ovcim.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TAPINA: A navíc jenom do chvíle, než ten chleba/rohlíky naceníš normálně (tedy ne tak jak v supermarketu). Ale nějaký celozrnný rohlík z pekárny za patnáct korun nebo chleba za osmdesát? Zloději, vydřiduši!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S tím vyděláváním na něčem je to stejně vtipný, jak je to vnímáno. Když někdo prodává něco,co lidi nepotřebují, slouží to čistě k zábavě, tak je to špatný - taková kravina a chtějí za to tolik peněz. Poctivý výdělek je třeba péct chleba, ten lidi potřebují. No ale pozor, jak jde o léky, které lidi taky potřebují, ale není tady ta potřeba spojená s požitkem (jako u jídla), tak na tom vydělávají zase jenom vyvrhelové.
    VITI
    VITI --- ---
    SIK: tak v CR je teorie, ze lekari by meli pracovat zdarma cekkem rozsirena ... je to prece poslani ne prace :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BIZMO: občas si říkám, jestli nejsi umělá inteligence. nebo spíš chatbot. poslat odkaz, k tomu něco co tak zhruba kontextově sedí?

    jinak se to "normálně dělá".

    How New York City Vaccinated 6 Million People in Less Than a Month - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2020/12/18/nyregion/nyc-smallpox-vaccine.html
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Tak jde cas
    Blatny vs. Balik
    Očkujeme uprostřed pandemie, to se normálně nedělá, říká lékař Balík. O AstraZenece nepochyboval | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ockovani-proti-koronaviru-vakcina-astrazeneca-rozhovor-martin-balik_2103191558_zuj
    Ministr zdravotnictví za ANO Jan Blatný ve čtvrtek v Senátu prohlásil, že kdo má ukončenou vakcinaci, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí. Má pan ministr pravdu?
    Balik:Kdo má dokončenou vakcinaci, má zajištěno, že neprodělá těžkou formu koronaviru. Nevylučuji, že v závislosti na stavu jeho imunitního systému může prodělat lehkou formu, která si nevyžádá hospitalizaci. Jisté riziko samozřejmě nelze vyloučit.

    Lékař Balík: Koronavir nezastavíme, pro většinu je to rýma, čísla mrtvých jsou zkreslená. Politici ho zneužívají | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/100673/lekar-balik-koronavir-nezastavime-pro-vetsinu-je-to-ryma-cisla-mrtvych-jsou-zkreslena-politici-ho-zneuzivaji.html
    SIK
    SIK --- ---
    Stejne tak by se dalo rict, fuj osklivej chirurg odoperoval mi slepy strevo a vzal si za to vejplatu. Tvl jak by si to chtel delat? Bartrovat to? :-D za brcko mi udelas CT plic? ))))
    SIK
    SIK --- ---
    BIZMO: bohuzel, leky jsou zbozi jako kazdy jiny, kdyby to tak nebylo, tak si v lekarne nekoupis ani prasek na hlavu, protoze by ho nikdo nevyrabel/nedistribuoval… nevynalezal ucinejssi apod.
    SIK
    SIK --- ---
    BIZMO: a kolik si prispel ty ze svyho na vyvoj nejakyho leku nedejboze vakciny?
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Jenom penezuchtivej lidskej odpad chce profitovat na nemoci.
    SIK: Tyvole, Matka Tereza.
    SIK
    SIK --- ---
    Jinak. Myslim, ze se deklarovalo za davku okolo dejme tomu 150,-kč. Prijde ti
    BIZMO: to hodne? Kdyz krabicka paralenu stoji pulku…
    SIK
    SIK --- ---
    BIZMO: ne asi, kdo jinej na tom mel profitovat nez farmaceutickej korporat? Automobilka? Nebo Sony?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: až nedávno potvrdila jedna solidní studie, že očkování min šíří, ceteris paribus. akorát to platilo do delty, dneska s omikronem a jeho podvariantama je to v poloze "pořád spíš ano,, ale přesně nevíme".
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Pfizer accused of pandemic profiteering as profits double
    https://www.theguardian.com/
    8. 2. 2022 — Pfizer made nearly $37bn (£27bn) in sales from its Covid-19 vaccine last year – making it one of the most lucrative products in history ...
    https://twitter.com/tariqtramboo/status/1550546505815461889
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: tak on je to nový fenomén, takže je pochopitelné, že na něj lidí nasazují běžně používané vzorce uvažování (systém nám ubližuje, chce nás zotročit, jsou za tím prachy, Babiš je debil, ..). obecně celkem fungují, ale v některých aspektech u toho covidu .. vůbec.

    že v tom nechces být extremista je taky fungující věc, akorát u toho covidu to někdy je kdekoliv mezi katastrofou a banalitou. nebo neuchopitelná kombinace typu banalita s rizikem katastrofy.

    navíc je to poměrně složitý - mor nebo rýma nebo uprostřed jen jeden aspekt..
    SIK
    SIK --- ---
    Hlavne myslet si, ze nekdo celou vaxinacni “hysterii” vymyslel jen kvuli ziskum v dolarech, je totalne uhozeny. V dnesni dobe vsemoznejch pandorapapers apod. Dyt je to totalne nerealny. Takhle globalne umyslne zblaznit celej svet. Urcite by do toho vsichni politici bez rozdilu sli, kdyz lockdowny a vsechno s tim spojeny prineslo nejvetsi deficity do rozpoctu vsech zemi za hodne dlouhou dobu, o volebnich preferencich nemluve… na tohle vsechno by soucasnejch zisk Pfizeru a jinejch dohromady, opravdu nestacil… to je jenom kapka v mori tech par miliard v dolarech. Uplne vidim toho typka od Pfizeru, jak v roce 2019 oblita celej svet s kufrem v ruce a domlouva kseft :)))) kterej uplnou nahodou klapne - globalni obchodak roku!
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    HAR4NT: LULW
    Viry si umějí naše buňky ochočit, říká imunolog - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/viry-si-umeji-nase-bunky-ochocit-rika-imunolog-40324813
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BIZMO: tomu uz se neda ani vysmat
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    HAR4NT: "Virus biologický ale nechce organismus zničit, chce ho využít ke svému množení." Proto je jedno, kolik ho dostanes. Clovek je tovarna na viry.
    WANTON
    WANTON --- ---
    HAR4NT: Pravdu máš jen částečně. Méně to roznáší ti, co prodělali, ať již očkovaní nebo neočkovaní. Zásadní je to, jak rychle organismus zlikviduje vir, jak rychle přestane být člověk positivní. Ale na to nejsou žádná přesná čísla, co vím. A hádat se nechci, i když mám jasno, kdo dnes roznáší nejméně. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam