• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale prosimtě. Ani netušíš, kolik normálně fungujících a zdravě vypadajících lidí, co venku potkáš, je pět a víc let po diagnóze rakoviny plic.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Proč se pleteš do něčeho, čemu nerozumíš?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: Více než polovina Čechů umírá na onemocnění srdce [32 %] a zhoubný nádor [25 %]. Vyplývá to z loňských dat Českého statistického úřadu [ČSÚ]. Třetí nejčastější příčinou úmrtí jsou cévní nemoci mozku [7 %].

    rakovina plic je rychla smrt, tam neni prilis co lecit. obecne nemoci plic ti daji tak maximalne 5let zivota a pak se proste udusis.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: Skutečně je potřeba ta čísla ještě přepočíst podle poměrného zastoupení skupin podle očkování v rámci věkové skupiny. Takže pojďme na to skupina 70-79
    hosp. neočkovaní 105
    hosp. očkovaní a oboostovaní 151
    očkovancýh je 89,4%
    poměr hospitalizace vs počet lidí

    neočkovaní měli šanci na hospitalizaci 0,99%
    očkovaní měli šanci na hospitalicazi 0,16%
    Dá se z těchto počtů usoudit jakou účinnost ta vakcína má? No podle mě už jo, vyloženě selskym počtem je šance na hospitalizaci u očkovaných seniorů asi 6,1x nižší než u očkovancýh.

    Tyhle počty už jsou tedy korektní?

    A pochopitelně si neopustim připomenout něco z posledních příspěvků, čemu ses vyhnul obloukem. Tak jen aby to nezapadlo:
    A rýsuje se tu poměrně zajímavý hint. Nejen E2E4 ale další "odborníci" se tu podivují, jak může být někdo tak hloupý a věřit tomu, že když se naočkuje, že udělá za covidem tečku? Nebo že se naočkuje a neonemocní a nikoho dalšího už nenakazí, ostatně jak to u takového očkování bývá že? Jak někdo mohl být tak naivní, že věřil ministrovi zdravotnictví nebo dokonce předsedovi vlády?? No modří vědí přesně kam mířím. Až příště řekně ministr zůstaň doma, nebo vem si roušku, nebo naočkuj se, znamená to vyser se na to, ztejně jen žvaní a ví kulový. To je přesně to, co tady tihle neo guruové hlásají.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Tady mohu pro srovnání uvést knihu Čechury "Krizový management barokní ekonomiky?"

    Kniha se zabývá dvěma velkými jihočeskými panstvími Třeboň a Hluboká (dnes Hluboká nad Vltavou) v procesu proměn, které nastaly po třicetileté válce. Obě panství získal Jan Adolf ze Schwarzenberka krátce po roce 1660. Jaroslav Čechura ukazuje vztah vrchnosti k poddaným v případě např. neúrody, ale i moru, co tehdy v roce 1680 řádil. Zajímavé je, že Jan Adolf byl "renesanční člověk", takže žádné debilní omezení a zákazy jako jsme zavedli my "moderní lidé" při vražedné pandemii Covidu, nezavedl.

    Krizový management barokní ekonomiky? - Jaroslav Čechura | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/krizovy-management-barokni-ekonomiky-434350
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    A ještě si připomeňme, jak jsme s CoVidiocií v historii bojovali: Aplikací v mobilu, hadrem přes pusu, který jsme později vytunili na jednorázovou roušku a posléze na respirátor proti prachu, zákazem zpěvu, zákazem chození ven, zákazem sportu, sezením místo stání, zablokováním předních dveří autobusů v mhd, udáváním lidí, zaklekáváním matek s dětma, točením piva do kelímku s víčkem, udáváním sousedů,nošením respirátoru v autě, nošením respirátoru na ulici, zákazem prodeje alkoholu, vypntím wi-fi sítí, zavřením hospod, certifikátem o bezinfekčnosti (jak je to s tou infekčností asi všichni, co nejsou úplně tupí ví), zavřením dětských hříšť, segregováním dětí podle toho, jaké wc smějí použít a další absurdity. Slušnej absurdistán, co říkáte?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    " Na závěr bychom chtěli upozornit na varování ohledně rizika opakovaných vakcín, kde je velmi málo dat a tedy nejsme schopni aktuálně vyhodnotit rizika dalších posilujících dávek.
    Náš názor tedy je, že není možné doporučovat nic nad rámec doporučení ECDC a u doporučení ECDC je nutné přezkoumávat, zda je datová základna dostatečná, zda není založena na zastaralých datech a zda kromě benefitů v podobě účinnosti adekvátně zohledňuje i možná rizika.
    Je také nutné u doporučení odlišovat, jestli se jedná o imunitně naivního jedince, či jedince s důkazem předchozí infekce. "
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VITI: nevím o tom, že by na obezitu a cukrovku byla nějaká vakcína a bez ni by člověk nemoh jít ani na jídlo a tím pádem by byl nucenej shánět falešné potvrzení o očkování.
    VITI
    VITI --- ---
    PSYTRANCE007: plati to i na pandemie obezity a cukrovky?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    @COVID zápisky:
    Dnes je šestý den druhé pozitivity čtyřicátéhošestého prezidenta Spojených států amerických se čtyřmi dávkami vakcíny a po léčebné kůře novým lékem Paxlovid. Prezident se cítí dobře, jen trochu kašle.
    Návrat pozitivity po léčbě covidem je velmi vzácný. Je tedy neuvěřitelná náhoda, že kromě Bidena potkal zárověn i Fauciho rovněž po čtyřech dávkách vakcíny a Paxlovidu. Návrat po léčbě měl u Fauciho dokonce horší příznaky.
    No ti dva musí mít ale smůlu, když je to tak vzácné.
    Biden:
    https://www.reuters.com/.../biden-stays-covid-positive.../
    Fauci
    WebMD - Better information. Better health.
    https://www.webmd.com/.../fauci-paxlovid-rebound-worse...
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    TAPINA: Tak odběr krve snižuje tlak, navíc to někoho i stresuje.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    TAPINA: A cinska lekarska dostupnost a pece.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYTRANCE007: No jo, no. Já jsem sebou jako dítě flákla po odběru krve. Jenže ti s tím covidem šli normálně po ulici, žádná stresující situace, jen ten covid.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    TAPINA: Takhle jich sebou pár fláklo hned v centru po vakcíně ale než se to rozjelo tak jsem právě na žádnou souvislost s covidem nenarazil.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Věřte lékařům, říkají. Škoda, že pneumologům se nevěří více. :-)

    „V Česku se doposud operuje karcinom plic tam, kde by se operovat neměl,“ upozornila Martina Koziar Vašáková, primářka plicního oddělení v pražské Thomayerově nemocnici a předsedkyně České pneumologické a ftizeologické společnosti (ČPFS). Až půlka lidí s nádorem plic nedostane správnou léčbu.

    Až půlka lidí s nádorem plic nedostane správnou léčbu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/az-pulka-lidi-s-nadorem-plic-nedostane-spravnou-lecbu-40405177?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: tady se invektiva nosí, takže si bez ostychu posluž
    WANTON
    WANTON --- ---
    PALEONTOLOG: jj, jsi to ty. Ty jsi dobrý šašek.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYTRANCE007: Pamatuju zprávu, že se ženská složila v Brně cestou k lékaři. Nebylo to nijak časté, ale než se rozšířila informace, že při dechové tísni si mají lidi zavolat záchranku a nikam nalézt sami, tak pár případů proběhlo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: to sis spletl, protože jsem nic neradil. jen jsem poukázal na to, že předkládáš falešná tvrzení. trochus to vylepšil odkazem na aktualne.cz, ale to v generelu nic nemění. jestli takhle přistupuješ ke svým vlastním vzpomínkám, no tak to teda potěš
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam