• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: Zrovna dneska jsem vzpomínal na to, jak se bojovalo se smrtícím virem pomocí zákazu prodeje pastelek a podobné excesy (a že jich bylo nepočítaně). Jak už jsem se zmiňoval, mě veškerá tahle idiocie spojená s chřipečkou přišla natolik absurdní, že jsem rezignoval úplně na všechny ty nesmysly a zařídil jsem se podle sebe. A přesně jak jsem předpokládal, nic se nestalo.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WANTON: Prostě máme špatný stavební předpisy. Jako ne no. Tedy rozhodně to není příčina malé bytové výstavby v Praze. Ale je samozřejmě hezké, že ses nechal od developerů touhle milionkrát omílanou lží přesvědčit.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Ono já bych jim nekřivdil. Na druhé straně "chřipečkáři" a "popírači" mi rozporují, že očkování lidem 60+ vysloveně pomohlo a pomáhá. Pak ty roušky taky k něčemu byly, ne tak jak si představují "panikáři", ale pomohli. A tak je to se vším. Vše má své pro a proti. A samozřejmě kritika toho, že jsme něco dělali blbě, se poslouchá špatně a spíše se každý stoupenec opatření postaví na zadní.

    Podobné se mi stává, když mluvím s právními laiky o stavebních předpisech. Snažím se srovnat např. Prahu a Varšavu, kdy v Praze se staví 4.000 bytů ročně, tržní cena za metr 120 tisíc Kč a kdy ve Varšavě se staví 20.000 bytů ročně, tržní cena za metr 50 tisíc Kč. Prostě máme špatný stavební předpisy.
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: No božínku.

    Já o Beranovi nic neříkal. Jen jsem upozornil na skutečnost, že v roce 2020 se shodoval s kapacitama a autoritama, co jsem uvedl níže i s citacemi a odkazy.

    Já chápu, že to, co ti říkám, ti nabourává tvé dlouho zastávané závěry. S tím ale nic neudělám. Jen se ti je snažím nabourávat citlivě, abys nebyl offended a neroztál mi tady jako sněhová vločka. ;) Ono totiž se nemýlíš. To je to hlavní!

    Pascal napsal: „Chceme-li užitečně vytknout a ukázat někomu, že se mýlí, musíme pozorovat, z které strany hledí na věc, neboť z té strany je obyčejně pravdivá, a přiznati mu tuto pravdu, ale odkrýti mu stranu, po které je nesprávná. Spokojí se s tím, neboť vidí, že se nemýlil a že chyboval jenom nedívaje se na všechny strany; nemrzíme se, že nevidíme všeho, ale neradi uznáváme, že jsme se mýlili, a snad je to tím, že přirozeně člověk nemůže vidět všeho a tím že se přirozeně nemůže mýlit na té straně, z které se dívá.“
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: jak jsem čekal. nevěřil jsi, že beran dlouhodobě tvrdil tuhle úplnou blbost, vida tvrdil, no co, ostatní se taky mýlili a beran má jistě pravdu ve všem ostatním co tvrdí..

    já se řídím vědou a umím počítat procenta, ne něčím co říká jakákoliv autorita.

    ale ty jsi ovce, která prostě jde za Beranem.

    A tímto debatu s tebou končím.
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: Nesmysly, domněnky, spekulace a fabulace říkali jednu dobu všichni. Chápu, že se ti hodí, že někdo plácl kravinu a tím ho můžeš prohlásit za nevěrohodného, blbého, dezinformátora, atd. To nic nemění na tom, že taková osoba mohla mít i v něčem pravdu. A zrovna Beran se tehdy shodoval, zcela správně, z ostatními. Proto jsem to uvedl. Stejně jsem tady uvedl tu Vašákovou, i když se po získání postu náměstka Mzdr naprosto "zbláznila". Nyní s ní máme problémy např. s léčbou Ukrajinců, vůbec ji to nezajímá, nám napsala, když jsme ji jako předsedkyni Česká pneumologická a ftizeologická společnosti oslovili.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: a v čem to jako komu pomůže? já chápu, že mu i přes to budeš věřit, viz E2E4 - je úplně jedno, jak velké nesmysly říkal (třeba dej si do google beran další vlna nebude)

    ale prosím, tady to máš konkrétně:

    V Rozstřelu se zastal ministra zdravotnictví Jana Blatného a prohlásil, že nad epidemií vyhrajeme, pokud naočkujeme 30 tisíc klíčových pacientů.

    (to že se chlubí jak radi Babišovi a zastává se Blatnýho je už jen taková tresnicka na dortu, chudacek utlačovanej)

    Beran: Odvolání Blatného by nebylo dobré, Babišovi radím po SMS - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jiri-beran-epidemiolog-ockovani-babis-blatny-sms.A210209_143747_domaci_vov
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    WANTON: to ovcím praskne cévka. Ty si myslej, že je zachránilo dusítko na obličeji :-D
    WANTON
    WANTON --- ---
    Dá se říci, že celý covid byl od počátku jen o jednom. Protáhnout lidi 60+, obézní a další s komorbiditami obdobím od února 2020 do ledna 2021 ve zdraví a pak je naočkovat, aby si prošli oslabeným omikronem a přežili. To se nám vůbec nepovedlo. Švédům mnohem lépe.
    WANTON
    WANTON --- ---
    FINSON: To jsou právě ty interpretace. Tady se neshodneme nikdy.

    Dal jsem sem odkazy autorit a kapacit od dubna do prosince 2020, kdy otevřeně tvrdí nebo naznačují, že opatření nejsou stanovena správně, shodují se, že chránit se mají zejména lidé 60+ a obézní.

    A přesně tohle dělali od začátku Švédové, chránili hlavně seniory, a to od začátku, přičemž změna opatření z promořovací strategie na ochranitelskou a izolační na tomto přístupu nic nezměnila. Proto tvrdím, že u nás nemuselo zemřít tolik lidí 60+ a obézních, kdyby se věnovala pozornost zejména jim, jako např. právě v tom Švédsku.

    FINSON
    FINSON --- ---
    E2E4, WANTON: iirc Beran opakovaně mluvil o potřebě naočkovat 30k zranitelných "a bude po epidemii". Jeho videa na Raptor.tv má každý správný bojovník proti covidocii snad naposlouchaná nazpaměť, ne?

    Pokud jde o to, že Švédi tvrdili to samé: Na začátku ano, potom otočili, jejich král a hlavní epidemiolog se omluvili národu, že udělali blbost, která stála tisíce spoluobčanů život, a zavedli roušky, opatření, šli do plošného očkování a vůbec začali dělat všechny ty blbosti co ostatní vyplašené ovce, což je teda sundalo z vedení žebříčku Covid mrtví a nakažení na 100k obyvatel...
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: Mluvím o 2020.

    Beran: Uprostřed léta už bylo jasné, že riziková skupina obyvatel je poměrně konzistentní, ale teprve před dvěma týdny někoho napadlo, aby se právě tyto údaje zanalyzovaly. Závěr byl jasný v tom, že lidé, kteří zemřeli, mají společný jeden znak, a tím je věk, ale nejenom to. Byly to osoby starší 65 let s dekompenzovanou cukrovkou, ischemickou chorobou srdeční a obezitou. Tyto čtyři faktory naprosto jednoznačně ukazují, kdo je v České republice covidem nejvíc ohrožen. To jsme ale mohli mít k dispozici podstatně dříve.

    Jak se to mohlo a mělo využít pro krocení epidemie?

    Beran: Mělo se začít cílenými protiepidemickými opatřeními právě u těchto lidí. Není nijak komplikované zeptat se testovaných lidí, kolik jim je let, jakou mají hmotnost a zda se léčí na cukrovku či ischemickou chorobu srdeční. Z odpovědí vám vyplyne, že jde o rizikového člověka, kterého v databázi nějak označíte a musíte ho hlídat.

    Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/epidemiolog-jiri-beran-rozhovor-20201218.html
    WANTON
    WANTON --- ---
    E2E4: To by chtělo odzdrojovat. Já si pamatuji, že říkal chraňme seniory a rizikové skupiny, zejména obézní.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: Dostal, hledej šmudlo :-)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Klesající počet nově narozených dětí v ČR.

    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: svatá prostoto. ta čísla, ta čísla.

    tvrdil že stačí očkovat 10 tis lidí. to je matematický nesmysl, vzhledem k tomu, že ohrožených jsou 2+ milióny lidí. a jak hodně bylo reálně lidí v nemocnici i ve vyspělých zemích, kde si lockdownem nestihli ušetřit první vlnu.

    a tvrdil, že další vlna už vůbec nebude. několikrát. vždycky byla. nebo že virus oslabil. naopak, byl vždycky víc virulentní, s výjimkou omikronu.

    je trochu rozdíl, když někdo předpovídá jak ta vlna bude přesně velká (to se fakt nedá moc přesně určit) ale žádná byl od začátku nesmysl, je úplně jiná liga. i kdyby jen proto, že další vlny a to velký byly o pár měsíců dřív v mnoha zemích v zahraničí..

    ale holt tohle chtěli lidí slyšet.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Beran navrhoval v dubnu kvetnu 2020 stejna opatreni jaka zavedli Svedi. Just saying.

    P.S.: Predpovedi nevysly prakticky nikomu. Peter Shiff se nekonal.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNIHASH: jo a další paradox spojení je podle intelligence/matematických schopností, typu stejnej názor má tady 007, kterej neumí moc počítat i matfyzacka z covid zápisků..

    to opět potvrzuje, že to fakt není o kvalitě výpočtu a argumentů
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNIHASH: protože nedokáže připustit, že to je jen tim, že nemají kvalitní informace, popř matematický/myšlenkový aparát.

    jenže tím to není, což je vidět na tom, jak to spojuje různý lidi (Janek Ledecký a Daniel Landa; prorusáci a libertariani, ezousi a nacisti na jedny lodi).

    o argumenty fakt nejde, emoce je vždycky přebijou.

    taky si vsimni, že jim vůbec nevadí, jak se jejich věrozvěsti mylili v základech (další vlna nebude), protože to je to co chtějí slyšet..

    obzvlášť když se jako ovce k Beranovi primknes k někomu, kdo ti potvrdí, tvé emoce, řekne ti že jsi v pořádku, tvoje negativní emoce jsou oprávněný. a že on tě od toho zachrání. teda kdyby ho ti zlí tak neutlacovali.

    nebo něco v tomhle smyslu, rozhodne je vidět ty emoce, nadávky, směrované na abstraktní sytém nebo ty kdo ho prosazují/podporují.

    zatímco ti racionální nadávaji přímo těm neracionálním, že jsou prostě hloupí, protože nepochopí ani jednoduchý argumenty/data.

    jenže to je pro nás nemožný si připustit, tu racionalitu máme zadrátovanou.

    rešení to nemá, jediný co mě napadá je najít nejmenší společný jmenovatel. viz https://boundedlyrational.substack.com/p/problem-symetrie

    typu

    , že hlavním cílem očkování mělo být 100% pokrytí ohrožených (a ne že i ostatním/společnosti to prospěje).

    že opatřeni přinášela čím dál menší užitek (a ne zda měla vůbec kdy smysl).

    že vláda říkala nesmysly - tečka, na podzim epidemie neočkovaných (a ne že tohle byly jen věci který platily dřív, ale g době kdy je vláda hlásala už byly mimo)

    že opatřeni u nás byly zmatený a často i úplně kontraproduktivní (a ne ze i tak mely efekt, a že hlavní problém u nás byla ne ta myšlenka, ale diletantska implementace)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jako líbí se mi, jak Covid spojil všechny magory ze všech koutů spektra, stačí si podívat sem, jak si tu notuje NWO konspirátor, SSO volnotrhovej autista a occupy Klárov lumen, super. Ale proč je tu zbytek nyxu nonstop krmí je mi trochu záhadou.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    CAIDEL: dik že si tak hneď pekne potvrdila vzkaz pro neockovne.

    A mohla by si konečne dať nejaký oficiálny dokument co potvrdzuje tvoje tvrdenia. Už sa niečo zmenilo v predbežnom schválení?

    Očividně zvládaš len urážať iných ale Očividně každý len podľa toho na čo má :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam